Django

Django Unchained
2012
8,3 527 tys. ocen
8,3 10 1 526981
8,2 80 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Czy barman, ktory dawal Duzemu Fredowi piwo nie podal mu czasami Grolscha Swing Top?! Z tego
co wiem Grolsch zamkniecia typu Swing Top stosuje od ok 112 lat, czyli od czasu kiedy mniej
wiecej byly takie zamkniecia wprowadzone.... czyli po wydarzeniach z filmu :-) Czy Ktos Cos Wie
Na Ten Temat?! ;)

ocenił(a) film na 4
DeMoniques

pamiętaj, że to nie jest film historyczny

DeMoniques

Bohateriowie posługują się też niewynalezionym jeszcze dynamitem. Wiele jest anachronizmów ale przecież ten film ma tyle wspólnego z historią co Bękarty ;) Nie przeszkadza to bawić się na filmie bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 6
KaczoR_4

W ogóle ci nie przyszło do głowy, że te gadżety to specjalny zabieg Tarantino?? Jak czytam tutaj komentarze niektórych, to jestem zadziwiona - chcieliby chyba, żeby każdy film był kręcony wg jednego schematu. Sztuka filmowa to nie produkcja śrubek.

ocenił(a) film na 7
ulania

To warto też dodać, że to pierwszy western przy którym usłyszalem rap haha. O zgrozo, pewnie John Wayne i Henry Fonda przewracają się w grobie, ale tak jest, no cóż... World goes on dogg, yooo !

A tak na poważnie, jak to usłyszałem oglądając ten film to nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać. Chwilami zastanawiałem się czy to przypadkiem nie jest jakaś proantyrasistowska produkcja...

...aaale, co ja tam wiem.
Django, taki super ?
Niekoniecznie.