PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520239
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Jak dla mnie filmik naprawdę przyjemny i wcale sie nie nudziłem przez 2:45. Gra aktorska świetna, według mnie dobrze obsadzone role, zaskakujące zwroty akcji niekiedy choć nie powie, że kilka scen można było przewidzieć po kilku chwilach. W niektórych momentach można było się pośmiać :). Ogólnie nie mogę dużo złego powiedzieć o tym filmie.
Jeśli ktoś ma inny punkt widzenia możemy wymienić się poglądami :)

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

to czemu dałeś 9 a nie 10 ?:)tak tyko pytam :)

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

To daj 9 inie zaśmiecaj forum...

ocenił(a) film na 8
Mr.Pink

A gdzie tu zaśmiecanie forum Mr Pink albo może lepiej Panie.........Różowy ? Opinie swoją wyraziłem o filmie ?? Raczej tak więc co Ci nie pasuje Panie Różowiutki ?? Zaśmiecanie forum to Pan robi swoją odpowiedzią więc kończ Waś wstydu oszczędź.

A co do pytania dlaczego nie dałem 9 a nie 10 to po pierwsze dałem 8 a nie 9 a dlatego, że na przykład według swoje hierarchii filmów, nie łapał on za serce, nie wywoływał skrajnych emocji po prostu był jak dla mnie bardzo dobrze zrobiony z dobrze dobranymi aktorami oraz nutką humoru jak i wątku miłosnego.

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

malo mnie obchodzi czym sie kierujesz oceniajac filmy. nie zasmiecaj!!

ocenił(a) film na 7
Mr.Pink

ty tu sprzątasz ??? ...dobrze że sprzątaczkę na forum wynajęli ...wpadnij z mopem i do mnie,wypucujesz mi tematy,ale tak żeby się lśniły jak psu jajca !!!...bo inaczej polecisz z etatu hehe

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

AAAAAAAAAA!!! pasuje nie to wszystko mi co to jak to ile
buahahaha

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

A co to q.. jest waś? twoje imie;p??

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

Czy możecie się nie kłócić?... Vipera_Berus_I kulturalnie wyraził swoje zdanie i nie ma sensu go za to obrażać :) nie ma nic złego w ocenianiu filmów emocjonalnie, nie każdy stawia najwyżej wartości artystyczne, techniczne dzieła... Vipera, a jakie sceny masz na myśli, mówiąc "kilka scen można było przewidzieć po kilku chwilach"?

ocenił(a) film na 8
Wilk1918

Mr. Pink napisał:
"mało mnie obchodzi czym sie kierujesz oceniajac filmy. nie zasmiecaj!!"

a mnie mało obchodzi to, że Ciebie nie obchodzi :) i to Ty nie zaśmiecaj Różowiutki. A co do Twojego pytania o Waś widzę, że nie znasz tego słowa i obce Ci są cytaty ale i to mnie nie dziwi po Twoich odpowiedziach/wypowiedziach tutaj :). A propos cytatów to może nasz ten ?? "War­to zaw­sze zacho­wać kul­turę, na­wet jeśli roz­ma­wia się z gburem.
Bo na­wet cham, mi­mo swej na­tury, nau­czyć się może od nas kultury" :)

janko_byzkant napisał:
"Czy na 10 zasługują tylko wyciskacze łez?"

hmmmmm.......w sumie nie. Każdy ocenia filmy podług siebie i czasem dla jednych będą to w większości wyciskacze łez a dla innych super komedie. Ja podam dla przykładu kilka moich 10* : Forest Gump, Doskonały świat, Tańczący z wilkami, Buntownik z wyboru, Zielona mila, Skazani na Shawshank, Braveheart, Robin Hood: Książe złodziei i tutaj akurat chyba sporo jest wyciskaczy łez :)

Wilk1918 napisał:
".....Vipera, a jakie sceny masz na myśli, mówiąc "kilka scen można było przewidzieć po kilku chwilach"?"

Według mnie pierwsza scena kiedy to Dr Shultz wyjeżdż na przeciw łowcom niewolników - ja od razu zakładałem, że ich zabije tylko nie wiedziałem, w którym momencie :). "Uścisk ręki" pomiędzy Dr Schultzem a Calvinem Candim po tym jak Dr wszedł do bibioteki - domyślałem, że pójdzie coś nie tak a na koniec wiedziałem, że Dr zabije Calvina ( ale akurat nie zakładałem, że sam zostanie zabity :) ). Transport Django do kopalni przez Tarantino i innych - domyślałem się, że za niedługo Django się uwolni i wróci po żonę ale nie do końca wiedziałem jak. Wstępnie zakładałem zabranie jednemu broni i zabicie reszty a nie negocjacje z nimi :) ale tak czy siak zgineli :). Może jeszcze byś sie jakaś scena znalazła.
Reasumując i tak było wiele, o wiele więcej scen, podczas których byłem zaskoczony obrotem spraw :)

ocenił(a) film na 1
Vipera_Berus_I

Nie słuchaj tych pseudoznawców. Film nie zasługuje na wysoką ocenę. Ma za dużo minusów, począwszy od przewidywalnej fabuły, banalnego zakończenia jak i kiepskiej gry głównego bohatera. Zobacz sobie Bękarty, co najmniej dwa razy lepsze kino i zabawa. Django przy Bękartach to jak maluch przy Ferrari.

ocenił(a) film na 10
Johnny_Deep_1

johny_deep_1 i dlatego ten film zasługuje wg ciebie na 1? widzę że ty to dopiero jesteś znawca:D tak samo jak vipera :D obawiam się, że jesteście kompletnie bezmyślni:) i powinniście udać się na rozmowe do psychologa

ocenił(a) film na 10
cola_1988

super są co?
skąd się biorą takie oszołomy ? ;)

ocenił(a) film na 10
Mr.Pink

nie mam pojęcia ale moim zdaniem.... wojska brakuje patrz na to w ogole jak sie ta dzisiejsza młodzież zachowuje... ubierają się jak pedały malują sobie paznokcie przebierają się za dziewczyny..... masakra po prostu masakra

ocenił(a) film na 8
cola_1988

hahaha a z Ciebie co za znawca ?? na ile oceniłeś film ?? Widzę, że na 10 więc skoro dla Ciebie to Arcydzieło to ciekawe jak oceniłeś filmy, które wymieniłem. Zapewne nie tak jak ja. A to pewnie dla tego, że każdy ocenia według siebie i skoro oceniasz innych jako bezmyślnych bo nie ocenili tak jak Ty to pozostawię to bez komentarza

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

Waść idioto

ocenił(a) film na 10
Mr.Pink

popieram cię Maras:D vipera tak się zna na filmach tarantino że nawet nie czai postaci filmowej : Mr Pink;p ZNAWCA FILMÓW TARANTINO Vipera_Berus_I poprostu pogratulować inteligencji:)

ocenił(a) film na 10
cola_1988

no szoking. as potem jada tavy za granice i wystawiaja świadectwo ;D polaka buraka ;)

ocenił(a) film na 10
Mr.Pink

hehe no ci co wyjeżdzają za granicę to tacy prawdziwi karierowicze;) myslą żę wyjeżdzając zbiją kokosy sprzedają wszystko w swoim kraju by zarobić miliony za granicą... a potem nie mają nawet na powrót bo wszystko przepie*dalają na dziwki narkotyki i alkohol:D kariera jak ch*j... polaki jedne:P

ocenił(a) film na 8
cola_1988

hehehe a Ty znasz to z autopsji, że wiesz kim są osoby wyjeżdżające za granice ? znasz każdy przypadek i ze średniej wyszło Ci że tak właśnie robią ? skąd wiesz czym jest spowodowany wyjazd ? skąd wiesz na co wydają te pieniądze ? po Twojej wypowiedzi wnioskuje, że to Twoje najbliższe otoczenie tak ma więc życzę powodzenia :) siedź sobie tam ja będę siedział gdzie siedzę byle jak najdalej od takich "POLAKÓW"
a co do Mr. Pinka to Ty już swoje świadectwo wystawiłeś udzielając się na tym forum......a może powinienem napisać Mr. Pussy :)

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

Siedź , myj kible, łap życie pełnymi garściami!!! I nie może mnie obrazić facet o tak fallistycznym kształcie swojego pseudo ;)

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

heh moim zdaniem ludzie którzy nie umieją znaleść pracę w kraju są to nieroby, kanalie społeczne itp... czemu ja, Mr.Pink możemy pracować w kraju i godnie żyć? nie musimy lizać dupy obcokrajowcom:) a przypadków wyjazdów za granicę jest wiele :) np kobiety które opuszczają dom rodzine dzieci i jadą za granicę robić kariere zakochują się w obcokrajowcu i mają wszystko w dupie:D pełno jest takich karierowiczów:)

ocenił(a) film na 10
cola_1988

zabolało go ;D

ocenił(a) film na 8
cola_1988

A kto powiedział, że znam się na filmach Tarantino. Ja oceniam film nie poprzez reżysera ale jak ono został zrobiony. Hehehe a skąd wiesz, że nie wiem skąd jest Mr Pink ?? "Mr Pink sound`s like Mr Pussy" , "Why Mr Pink ? Because U r a fagotg alright"
i sokoro ktoś wybiera ten nick to możliwe, że ma z tym bohaterem wiele wspólnego :) i możliwe, że coś łączy Was tj Mr. Pink i Pana cola_1988 bo po co wspominać, cytay "ubierają się jak pedały malują sobie paznokcie przebierają się za dziewczyny" gdzie nikt nie nawiązywał do niczego takiego :) uderz w stół a nożyce się odezwą :)

ocenił(a) film na 8
Vipera_Berus_I

Dla czepialskich powinno być .....jak on został zrobiony.....oraz .......u r faggot .....

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

Jeszcze popraw sokoro pedale. Jezu co z dekiel. Ale przy myciu kibli zapomina się języka co??

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

Ja nawiązywałem do wszystkich cytatów na forum takich pedałow jak ty!!! linki do podobnych tobię moge ci od ręki wysłać:)

ocenił(a) film na 8
Mr.Pink

Fakt. Tu biję się w pierś bo jak najbardziej powinno być WAŚĆ (za pierwszym razem zjadłem ć a za drugim miałem właśnie o tym braku literki ć napisać) Ale skoro uważasz się za bardzo inteligentnego a przynajmniej za takiego próbujesz uchodzić to po co komuś wypominasz brak jednej literki jak byś nie wiedział co tam powinno być. A po drugie czy ja Ciebie jakimkolwiek moim cytacie obraziłem ?? Nie. A ty nazywasz mnie idiotą. Sam sobie wystawiłeś świadectwo swojej kultury i niech inni sobie ocenia Ciebie poprzez Twoje "inteligentne" odpowiedzi na forum bo co ja sądzę o Tobie zostawię dla siebie

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

Ty, człowieku weź słownik i naucz się pisać zdania złożone! Oczy bolą!!

ocenił(a) film na 8
Mloda_Sowa

A przy czym Cie oczy bolą gdzie powinienem postawić kropkę a może średnik ?? Gdzie według Ciebie jest źle i czy aż tak bardzo jest źle (jeżeli jest) żeby nie było zrozumiałe??

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

nie umiesz skleić zdania, tłuku.

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

naprawdę nikt nie chce cię tu wyzywać:) ale po prostu jak czytam takie debilstwo to musze to określić:) a uśmiałem się przy twoich wypowiedziach jak nigdy:)

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

Moim zdaniem filmy należy oceniać patrząc przez pryzmat gatunku.

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

Niby przewidywałeś sceny, ale jednak nie przewidywałeś. Jak w końcu?. To że ten czy tamten zginie, ze będą trupy, to każdy może założyć, zwłaszcza w westernie . Ale śmieszy mnie to jak piszesz że dla ciebie te sceny były przewidywalne, tylko tak ci się wydaje bo chyba nie wiesz co właściwie znaczy przewidywalność fabuły.

ocenił(a) film na 8
tekileczka

Czy ja wspomniałem gdziekolwiek, że fabuła była do przewidzenia ?? Pokazałem tylko, że niektóre sceny były jak dla mnie do przewidzenia po chwili co wcale nie umniejszyło mojej oceny filmu. Czy po kilku pierwszych chwilach można było przewidzieć film ?? Mnie się nie udało.

ocenił(a) film na 10
Vipera_Berus_I

Fabuła składa się ze scen. Jesteś zarozumiały pisząc że przewidywałeś sceny. Napisz może jeszcze że napisałbyś jeszcze lepszy scenariusz, zrobił lepsze zakończenie. Trupy (zabijanie które widać nawet w Trailerze - np łowcy niewolników) to standard w westernach i filmach tarantino więc Ameryki nie odkryłeś. Ze Django się uwolni, że Schultz zabije Candyego - jeśli na tym polega przewidywalność scen dla ciebie to trochę się zagolopowałeś. W każdej scenie tyle się dzieje a ty widzisz tylko że ktoś kogoś zabije i się cieszysz że przewidujesz sceny bo przewidujesz że ten zginie. A w jaki sposób, dlaczego w jakich okolicznościach, co do tego doprowadza też przewidujesz ? Wątpię. Wiec wkurza mnie jak ktoś tak pisze o filmie którego siłą jest to że nie jest schematyczny, jest zaskakujący i pełen pomysłów.

ocenił(a) film na 10
tekileczka

No facet jest niesamowity wypisując te pierdy.

Vipera_Berus_I

6/10 jak dla mnie

ocenił(a) film na 7
Vipera_Berus_I

do wszystkich "znawców kina" co ten niby western czy ki ch*uj wie co to jest oceniają na arcydzieło ....popatrzyłem na wasze ulubione filmy,dużo tam kina Tarantino i po prostu moim zdanie na tyle puste łby macie że nie możecie dokonać obiektywnej oceny filmu tylko z góry jak film Tarantino to ocena w górę ...pewnie nie jeden taki pajac już po zwiastunie ocenę wystawił heheh....lubię jego kino i tego się wam nie dziwię ale niestety trzeba przyznać w tym przypadku że mu nie poszło i tyle...już był wątek na forum który mi się podobał że "czarny rewolwerowcem ciekawe co dalej"...dodałem tam tylko ironicznie że w Upadku następnej części Führera będzie grał murzyn ...Reżyser przekombinował i spier*dolił ...i tyle !!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem