PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520028
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Wszyscy z redakcji lubią filmy Tarantina. Czy będzie w końcu ktoś, kto wskaże błędy w filmach Quentina, czy dalej będą nam wciskać,że jego każdy film to arcydzieło

katedra

Może nie każdy ale jego filmy są oryginalne i dlatego dobre

ocenił(a) film na 8
katedra

Tarantino jest strasznie przereklamowany, ale przyznać trzeba że jest dobry bo ... oryginalny. Chodź jego filmom do poziomu arcydzieł sporo brakuje.

ocenił(a) film na 8
scorpio84

P.S. - miałem na myśli "choć", nie "chodź" ;)

ocenił(a) film na 8
scorpio84

arcydzieło to dla każdego pojęcie względne,dla jednych arcydziełem będzie to dla innych co innego....

ocenił(a) film na 8
aronn

Zgadzam się. To było tylko moje subiektywne zdanie.

ocenił(a) film na 8
scorpio84

a ja dodam,ze kilka jego filmów śmiało moze aspirować do miana arcydzieł :P

ocenił(a) film na 8
aronn

Widziałem jedynie Pulp Fiction i Bękarty Wojny, wskaż mi jego inne filmy, które wg Ciebie warto zobaczyć, obejrzę i może się przekonam :)

ocenił(a) film na 9
scorpio84

Grindhouse: Death Proof (no dobra, dość specyficzny to film).
Sin City - Miasto grzechu (świetna sprawa, filmowy komiks.)
Wściekłe Psy (klasyk - ale znowu , dość specyficzny thriller. Bardziej jakby zobrazowana krotka, ale dobrze napisana książka.)
No i oczywiście Kill Bille, jeśli lubi się krwiste bajki, bo w kwestii tego filmu zdania są chyba najbardziej podzielone (bo film najczęściej puszczany w TV ze wszystkich powyżej, to też i głosów najwięcej.)

ocenił(a) film na 9
Piciambeer

Sin City to przede wszystkim Rodriguez i Miller, Tarantino robił za trzeciego do stołu ....więc trudno klasyfikować ten film jako jego pelnowymiarowe dzieło, 3 minutowa scena to za mało.

ocenił(a) film na 3
scorpio84

Wściekłe psy, Cztery pokoje, Sin City - to powinieneś jeszcze obejrzeć jeśli Cię tarrantino interesuje, jak nie to daj sobie spokój, nie musisz go lubić. Quentin ma niezłe poczucie czarnego humoru, nie do każdego trafia i takietam. Jego filmy to żadne arcydzieła, nie dotykają niczego głębszego, to czysta rozrywka w przyzwoitym wydaniu,fajnie się je ogląda nawet po kilka razy i tyle.

Co do subiektywnych ocen i ich wartości to niby każdy ma swoje zdanie tylko nie kazdego się liczy, nie każdy może być krytykiem, gust trzeba mieć i jest albo miarą doświadczenia, albo ponadprzeciętnej intuicji/wrażliwości, albo obu naraz.

ocenił(a) film na 8
katedra

Prawda jest taka że on nie robi za dużo błędów, zresztą mało gości bawi się w kino z taka pasja jak Tarantino, choć faktycznie chyba tylko trzy pierwsze jego filmy mogą kandydować do miana arcydzieł ( tj. Wściekłe psy, Pulp Fiction i Jackie Brown) no i może jeszcze Bękarty Wojny, zresztą czas osądzi ten film. Ja osobiście zacieram rączki na Django

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 8
jazzmanfromspace

Jackie Brown sporo odstaję od Pulp Fiction i Wściekłych Psów. Jest to udany film, ale w moim mniemaniu daleko mu do arcydzieła. Natomiast dwa pierwsze zasługują na najwyższą ocenę.

ocenił(a) film na 8
MrCrowley15

no wiesz to Twoje zdanie

ocenił(a) film na 9
katedra

Dlaczego wszyscy w redakcji lubia Tarantino? Cokolwiek by nie powiedziec o jego filmach, Quentin kocha kino, widac to w tematch jakie wybiera, sposobie realizacji. Zeby pracowac w redakcji portalu filmowego tez trzeba kochac kino, to nie jest profesjonalny* periodyk o sztuce tylko portal :) Dlatego mysle ze redakcja sie z Tarantino dogaduje.

*Do tego ton wiekszosci recenzji jest bardzo cool, co czasem podkresla ze hmmm portal jest nieprofesjonalny. Ale przynajmniej wydaje sie ze maja dobra zabawe.

Pozdrawiam Szanowna Redakcje! ;)