Boże, widzisz i nie grzmisz. Nie wątpię, że Django to dobry film, ale oceny społeczności filmwebu wciąż potrafią mnie zadziwić. Zawiodłem się na tej produkcji. Oczekiwałem
czegoś z rozmachem, zakończenia, które chociaż będzie rozpierduchą, wbije mnie w fotel, w końcu to Tarantino. A tu kicha. Pierwsza połowa filmu zapowiadała się ciekawie, do
momentu, w którym ginie Schultz. Potem fabuła zwaliła się na łeb na szyję. Wszyscy źli giną, bo tak trzeba, bo nic lepszego nie dało się wymyślić. Szkoda. Według mnie film nie
zasługuje na tak wysoką pozycję i jest to po prostu smutne.
według Ciebie nie zasługuje, według większości zasługuje, pogódź sie z tym i nie zakładaj głupich tematów.
nie muszę się z tym godzić lub nie godzić, dla mnie nie ma to naprawdę tak wielkiego znaczenia, ale budzi to moją ciekawość. nie jest to "zakładanie głupich tematów" tylko chęć poznania opinii innych ludzi, bo w końcu po to jest to forum. Jeśli nie widzę w tym filmie nic co zasługuje na miejsce w top 10, to zakładam temat ponieważ chce się dowiedzieć czego nie dostrzegam, a co widzą inni.
Zgadzam się co do tego że fabuła siadła po śmierci Schultza, ale nie bylo to w połowie filmu a po jakichś 4/5. Co do tego czy zasługuje na Top 1, narazie do Top 1 mu duzo brakuje, ale w Top 10 nie razi mnie zbytnio, na pewno nie tak jak bardzo przecietni "Nietykalni" na 3 miejscu.
i ja sie zgadzam. z Nietykalnymi i z Django, tyle, że top 10 dla mnie zdecydowanie za wysoko ;]
ale to tylko ranking tworza go tysiące ludzi, o bardzo zróżnicowanym guście, można się na niektóre oceny "obrażać" ale po prostu niektorzy ludzie maja inny gust, nie koniecznie gorszy, może mniej wyrobiony, mniej wysublimowany, a moze jest na odwrót może to my mamy mniej wysublimowany od innych. Zauważyłem tylko jedną prawidłowośc u siebie, im więcej filmów się ogląda ( a tych od 2 lat oglądam stanowczo za dużo ;) ) tym mniej filmów się podoba i z tego biorą sie gorsze oceny.
możliwe. w każdym razie nie obrażam się :). oglądałam ten film w dzień premiery i po powrocie z kina nie było komentarzy podobnych o mich odczuć, byłam zdziwiona. teraz jest ich o wiele więcej