PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520028
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

..jakim cudem można ściągnąć już wersję dvdscr skoro premiera światowa była 25 grudnia?

mati0813

nie wiem,trzeba to sprawdzić...

ocenił(a) film na 6
mati0813

Pewnie znów komuś z wytwórni wycieklo. Tak jak Hobbit ;)

egidragonfly

nie, dvdscr to kopia promocyjna dla dziennikarzy i sklepów
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kopia_promocyjna

mati0813

Kopia promocyjna filmu fabularnego lub DVD (ang. Screener) jest rozsyłana do krytyków filmowych, sklepów video (dla kierowników i pracowników) oraz innych specjalistów z branży filmowej, a także producentów i dystrybutorów, przed oficjalną premierą filmu (kinową lub DVD) ... Dostępne w internecie kopie są oznaczane skrótami SCR, DVDSCR lub po prostu SCREENER.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kopia_promocyjna

mati0813

Zawsze tak jest jak zbliżają się oskary, następuje wtedy wysyp takich kopii. Tak jak wcześniej wspomniano to kopia promocyjna i mimo zabezpieczeń wskazujących do kogo wysłano konkretną płytę nie odstrasza to wielu którzy wrzucają do internetu. Może jakiemuś krytykowi film się nie spodobał i doszedł do wniosku, że zrobi światu przysługę i pozwoli go ukraść O_o

ocenił(a) film na 9
mapettheone

Dzięki za info. Tylko czemu na przykład nie było takiej akcji z Incepcją? Nie chodzi o to, że czekam na to aby film wyciekł do internetu ale w przypadku Incepcji taka wersja pojawiła się chyba z 5 miesięcy po premierze dopiero. Dlatego stąd moje zdziwienie.

mati0813

Bo ta akcja trwa mniej więcej od końca października do ok. końca stycznia. Incepcja miała premierę w lipcu, więc w grudniu pewnie pojawił się już Blu-Ray, nie pamiętam nawet już, ale pewnie tak było.

ocenił(a) film na 9
mati0813

Taka sama syt. jest z "Zero Dark Thirty" K.Bigelow ; również jest już dostepna wersja dvdscr

ocenił(a) film na 8
mati0813

Nie wiem Stary ale ja nie wytrzymam do premiery i dzisiaj zobacze

ocenił(a) film na 8
mati0813

RUSKIE- i szystko jasne :D