PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520028
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django
Lukas20

Jak dla mnie Waltz

Lukas20

Pewnie jak zgarnie Globa to i Oscara, wiem, że nie zawsze tak było, ale liczę, że tak będzie tym razem :)

ocenił(a) film na 1
Lukas20

Mimo mojej ogromnej sympatii do Christopha, to Leo skradł show.
Waltz, wiele razy przypominał skrzyżowanie swoich wcześniej odgrywanych bohaterów (Woda dla słoni, Bękarty, Rzeź), tylko ze tym razem stał po dobrej stronie mocy. LDC z kolei pokazał coś zupełnie nowego (niemal w każdej scenie), oryginalnego, będąc przy tym bardzo przekonujący. Samuel pomodulował trochę głosem, ale bardziej podobała mi się jego postać (chyba największy potencjał), niż to jak ją odegrał, aczkolwiek zrobił to dobrze.

No i oczywiście z perspektywy czasu, to bardziej Leo zasłużył na pierwszego Oscara niż dwaj pozostali na drugiego. Nie mniej jednak wiadomo, ze:
*Samuel nie ma szans na nominację
*DiCaprio i Waltz na pewno Oscara nie dostaną
*Prawdopodobnie, któryś z tych dwóch nie dostanie nomki (pewnie Leo....)
*Oscar powędruję albo do Lee Jones'a albo do Hoffmana.

Johnny_Deep_1

w czwartek wszystko sie okaze

ocenił(a) film na 8
Lukas20

Hmmm w mojej opinii najlepiej zagrał Waltz mimo że rola Schultza to taki sobie okrojony Landa z Bękartów , Leo nie dostanie statuetki bo go akademia nie lubi , Jackson'a tym bardziej.

ocenił(a) film na 9
Naitch

Waltz zdecydowanie najlepszy. Leo lubię, ale jakoś w tym filmie mnie nie zachwycił.

Naitch

"*DiCaprio i Waltz na pewno Oscara nie dostaną " @ Johnny-Deep pewne to są śmierć i podatki :D :D :D :D

ocenił(a) film na 10
Brus

Samulem L jackson ! Tylko on oscara ! Kazda jego sekunda w filmie to prawdziwy majstersztyk !.

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

potwierdzam!

ocenił(a) film na 8
Lukas20

dla mnie wszyscy trzej zagrali super , ale Waltz przeszedł samego siebie, genialna rola tak samo zresztą Leo był świetny. L Jackson też spoko. generalnie super film ,stary dobry Tarantino.