PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520239
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Tarantinowcy - nie oceniajcie w kategoriach "najsłabszy, słabiutki film Tarantino". Nie zawłaszczjcie sobie prawa do jego twórczości. Dla mnie obraz o wiele lepszy od Jackie Brown, czy może nawet Pulp Fiction - po prostu trafiający do szerszej publiczności, o co pewnie reżyserowi chodziło :) Film z kategorii zaje...istych !!! Naprawdę dobre, zabawne i wzruszające kino - czego chcieć więcej...? Oglada się z zapartym tchem w wielu momentach śmiejąc się w duchu by za chwilę wybuchnąć gromkim śmiechem. Dawno się tak nie ubawiłem :)

Justmike

justmike

podpisuje się ręcamy i nogamy pod Twoją opinią. Ubawiłem się setnie! Moim zdaniem najlepszy film Tarantino od czasów Pulp Fiction, choć faktycznie w przeciwieństwie do poprzednich jego filmów przeznaczony dla szerszej publiczności, co ortodoksyjnym wyznawcom tarantinowskiego kina nie musi przypadać do gustu.

ocenił(a) film na 10
justmike

... no ... w sumie mam te same odczucia ... nie jestem "Tarantinowcem" i może dlatego wydaje mi się, że jest to raczej jeden z najlepszych filmów tego reżysera ...

ocenił(a) film na 5
justmike

nie wiem co Cie tak w tym fimie bawiło chyba tylko scena z maskami no i świetna gra jacksona po za tym film niczym nie zachwyca, gdyby nie świetni aktorzy i nie chodzi mi tu o foxxa to film byłby totalna porażka. Ale skoro dla Ciebie Django jest lepsze od pulp fiction to pewnie i tak tego nie pojmiesz. zgadzam sie z Toba tylko w jednej kwesti film jest zdecydowanie dla szerszej masy odbiorców a w przypadku takiego charakterystycznego reżysera to działa w ten sposób że czym bardziej film jest przeznaczony dla szerszej masy odbiorców tym jest większa kichą

ocenił(a) film na 10
pastor_x

Np. to mnie śmieszyło: http://www.youtube.com/watch?v=U4Tk5Qyn6zk
choć trzeba przyznać że teksty w porównaniu z Pulp Fiction są słabsze.