PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520199
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Niezly

ocenił(a) film na 8

Swietna gra Foxxa i reszty. Charakteryzacja, kostiumy i scenografia z najwyzszej polki. Do tego
ciekawa rola Dona Johnsona - czas aby wrocil do elity.
Szczerze mowiac dopiero po kilku minutach zorientowalem sie, ze Stephen to nikt inny jak Samuel
L. Jackson.
Jednak film troche za dlugi i jak kazdy inny film Tarantino, dziwny.

ocenił(a) film na 8
damian_filmweb

Dziwny to chyba złe słowo, filmy tarantino maja po prostu oryginalny scenariusz. Co do gry, to na wyroznienie zasluguje Di Caprio, L. Jackson i po czesci Waltz. Foxx moim zdaniem nie odnalazł się w tarantinowskiej konwencji, miałem wrażenie, że brakowało mu swobody w jego grze. Waltz za to był dobry do połowy filmu, dokładniej do momentu gdy chce pomóc murzynowi w uratowaniu kobiety, potem się facet pogubił. Ogólnie druga połowa filmu była dużo mniej dopracowana i gdyby nie świetne postacie Di Caprio i Jacksona to byłaby klapa. Sama końcówka też przeciągana i przesadzona. Może troche mnie poniosło przy tej krytyce ale po Quentinie więcej oczekiwałem. Film na tle pozostałych, które wchodzą do kin prezentuje się i tak bardzo dobrze więc ode mnie, troche naciągane, 8/10

ocenił(a) film na 8
Flav

Właśnie Waltz był lepszy w drugiej połowie, bo w pierwszej prawie cały czas przypominał Hansa Landę z Bękartów.