PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520028
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django
ocenił(a) film na 8
accadacca

Nie zgadzam się. Wyżej wymienione filmy należą do czołówki roków, w których miały premiery.

ocenił(a) film na 9
Troublesome

bękarty są spoko, taka zapowiedź trochę do django. choćby długaśna pierwsza scena, która jest hołdem dla sceny z "pewnego razu na dzikim zachodzie" i muzyka maricone :) widać tam było że tarantino szykuje się na western.
a co do death proofa, to jest film do którego trzeba podchodzić też jako do swoistego rodzaju hołdu kinu z lat 60' 70' i 80' kiedy kręcono filmy samochodowe (np. znikający punkt) jest tam kilka scen żywczem wyjęta z filmów już nakręconych i o to chodziło.
ja i tak najbardziej czekam na kill billa 3, według mnie największe dzieło tarantina (w sensie cała seria)

kamelor1

Długaśna? No proszę cię...
I jak już to scenę, w której przyjeżdżają naziści odniósłbym do sceny w "Dobrym, złym i brzydkim".

ocenił(a) film na 9
Niepotrzebny

długaśna w dobrym słowa znaczeniu, dla mnie była bezbłędna ;)

jaka niby scena z "gobrego, złego i brzydkiego"? ;p

kamelor1

Kiedy Anielskooki przyjeżdża zdobyć informacje o Jacksonie.

ocenił(a) film na 9
Niepotrzebny

no może, ale bardziej to ta scena na dworcu jak czekają na harmonijkę, a potem jak harmonijka pod koniec spotyka tego czarnego na tym ranczu i chodzą dookoła siebie. Ogólnie to wydaje mi się że Tarantino chciał oddać hołd całości filmów Sergia.

kamelor1

Pytanko, odróżniacie film "Dobry, Zły i Brzydki" od "Dawno temu na dzikim zachodzie" ?? bo nie wydaje mi się po tym co piszecie ;/ a to trochę przykre jest, żeby gorzej tego nie ująć.

ocenił(a) film na 9
espe2h

kto, gdzie niby nie rozróżnia?

kamelor1

wolę pomylić słowo, niż postać z filmem poplątać.
Fakt mój błąd przejęzyczenie na klawiaturze :P

ocenił(a) film na 9
espe2h

Przeczytaj sobie jeszcze raz, od początku. Nie pomieszałem żadnego filmu i postaci ;) cały czas mówiłem o "pewnego razu na dzikim zachodzie". Skąd niby harmonijka w "dobrym i reszcie" ?

kamelor1

"jaka niby scena z "gobrego, złego i brzydkiego"? ;" a potem "no może, ale bardziej to ta scena na dworcu jak czekają na harmonijkę, ..."
chociaż jak teraz to czytam to chyba widzę wady pobieżnego czytania ;/

ocenił(a) film na 9
espe2h

@espe2h, olo trolo, taki znawca a myli tytuł "Dawno temu w Ameryce" z "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie" ;p

ocenił(a) film na 8
espe2h

Myślę, że pisali tutaj ogólnie o filmach Leone.

Nom, tytuł przekręciłeś. Na pocieszenie dodam, że kiedyś też myliłem, ale teraz gdy czytam Dawno temu... to widzę plakat owego filmu, jak i najlepsze sceny. W slajdach na dodatek. ; D

Troublesome

angielskie tłumaczenia są takie same Once Upon a Time in the West i Once Upon a Time in America... w sumie przetłumaczyłem z dupy i tak, ale to te głupie tlumaczenia robia dziury we lbie..

ocenił(a) film na 8
espe2h

"Pewnego razu na Dzikim Zachodzie" zapewne tłumaczony był z języka włoskiego, więc wyszło jak wyszło. Zresztą wielkiego problemu z tym nie ma - gdy czyta się idiotyczne tytuły polskich dystrybutorów.

accadacca

Scena z pościgiem była najlepsza z tego wszystkiego. Do Kill Billa wszystkie filmy Tarantino mi sie podobały .

accadacca

Srednich bekartow? Bluznisz.

ocenił(a) film na 9
accadacca

deathproof chyba najlepsze bękarty super oglądaj inne filmy

korynt44

deathproof miał mega pierwszą połowę, druga okej to było kino akcji itd ale duuuużo mniej mi się podobało. Zwłaszcza motyw nastolatek co nagle łapią żądzę krwi ;p

accadacca

beznadziejne to masz zdanie na ten temat, a zdjęcie średnie.

kubelek0908

Ile ludzi tyle opinii baranie , słyszałeś o czymś takim, chyba nie. Co cie wogóle obchodzi zdjęcie ?

accadacca

A ja powiem bardzo cicho i bardzo krótko, że się zgadzam.

ocenił(a) film na 8
accadacca

Osoba, która doła 10/10 "Cobrze" i "Terminatorowi 2", nie powinna wypowiadać się o filmach Tarantino. Tyle ode mnie.

ocenił(a) film na 9
accadacca

Sam jesteś średni. Bękarty wojny są zaj*biste !!!

arturtur2

Wyrazilem swoją opinię ,czy to tak trudno pojąć pałko !!!

ocenił(a) film na 9
accadacca

Sam jesteś pałka. Jeśli według ciebie ten film jest średni to nakręć lepszy.

ocenił(a) film na 9
accadacca

Bękarty Wojny były dla ciebie średnie ? yyyyyy no to pozamiatałeś po sobie zanim jeszcze nabałaganiłeś. Proponuje tanie kino akcji albo inny szmelc.

black_bastard

i na chu*j wyzywasz cwelu? widać że jesteś słaby :)

ocenił(a) film na 9
kubelek0908

hahah Umiesz czytać ze zrozumieniem? Podaj mi w którym miejscu wyzwałem gościa. Czytanie ze zrozumieniem uczą już w podstawówce, ale pewnie nie zaliczyłeś nawet tego. PS zadajesz pytanie czemu wyzywam, po czym sam jedziesz po kimś. To już trzeba miedz naprawdę pusty dekiel.

black_bastard

wyzywam bo zew za zew idio*to :) ''baranie'' zjeb*ie :) pusty dekiel ty masz mistrzu ortografii ;) pozdrów swoją starą odemnie ;)

ocenił(a) film na 9
kubelek0908

na prawde dziecko drogie kultury cie uczono chyba na poziomie spuszczania wody po sobie w kiblu, ale zapewne spuściłeś w ten sam sposób też cały zasób twojego kwadratowego łba, a w dodatku głupota twoich wypowiedzi i ich poziom wskazują na zerowe obycie z jakąkolwiek edukacja. Szerszy zakres słownictwa i meteorytyki maja już przedszkolaki. Kultury można nabyć samemu, wiec nie można winić twoich starych ze woleli poświęcać czas na libacje alkoholowe zamiast wpajać ci podstawowe zasady moralne. Naprawdę słabe jest to co piszesz, postaraj się bardziej, takie tanie obelgi ukazują jedynie twoja niemoc i tępotę. Pozdrawiam twoje ostatnie zwoje w mózgu, może będą w stanie wymyślić co bardziej oryginalnego niż tekstu typu pozdrów swoją stara buhahahahha

black_bastard

już skończyłeś? Bo szczerze nie czytam twoich bazgroł :)

ocenił(a) film na 9
kubelek0908

za tępy jesteś, żeby zrozumieć to...............

black_bastard

hahahaha :D już skończ, nie pograzaj się bardziej niunia :D

ocenił(a) film na 9
kubelek0908

wow, mocne, musiales nad tym myslec sporo czasu buhahah, co za "mózg" z ciebie haha

black_bastard

masz teksty rodem dziecka z gimnazjum gimbusie :D

ocenił(a) film na 9
kubelek0908

chyba raczej na odwrót dzieciaku. Umiesz w ogóle napisać coś bardziej rozbudowanego niż jedno żałosne zdanie, powielane tysiące razy przez takich gówniarzy jak ty ?

black_bastard

na takie piz*dy jak ty cieciu nie mam zamiaru się rozpisywać. GIMBO ! :D

ocenił(a) film na 9
kubelek0908

no i właśnie pokazałeś jakim dresiarskim poziomem charakteryzujesz się. Na prawde patologia twojej głupoty jest najwyzszej skali. Umiesz chociaż tępa maso użyć jakiś innych wyrazów niż pi.zda, ciec itp. Na pewno w tym pustostanie zwanym twoja głową coś jeszcze znajdziesz. Chociaż chyba za wiele wymaga hehe. Osoba tak ograniczona umysłowo i patologicznie głupia nie jest w stanie sięgnąć dalej niż do prostackich wulgaryzmów, które z większa gracja używają śmietnikowe menele. Przykro mi, ze masz aż taki niedorozwój umysłowy, ale z takich osób nie można się śmiać, dlatego zlituje się nad tobą bo kolego twój poziom mulu bagiennego to nie moja pulka, ja wole wyżej podnosić poprzeczkę. 3maj sie suczko.

ocenił(a) film na 9
black_bastard

Dziecko komputer dostało i zgłupiało, olać go

Tortuga033

ty i poprzeczka wyzej, wlasnie widze gimbusie :)