W filmie pojawia się kobieta z chustą na twarzy. W jednej scenie ma siekierę, potem pojawia się
na końcu patrząc na zdjęcie, na którym są 2 chłopcy. Potrafi ktoś rzeczowo wytłumaczyć kim ona
jest i co to za chłopcy ze zdjęcia (Django i ...)?
z tego co patrzyłem na imdb.com to Zoe Bell, która była dublerką Umy Thurman w Kill billu, Zoe często współpracuje z QT
nie wiem jednak dlaczego wyglądała tak jak wyglądała i kim byli ludzie ze zdjęcia, ale na pewno nie jest to przypadkowe
A kiedy była ta scena gdy patrzy na zdjęcie? nie kojarzę tego momentu. czy ona nie zginęła w innymi tropicielami?
Scena była troszkę przed akcją z tropicielami. Z tego co pamiętam to nie zginęła.
gdzieś czytałem że na początku miał być z nią jakiś mini wątek baaa podobno nawet mieli jakieś akcje z nią nagrane ale przy składaniu filmu niektóre sceny musieli wylecieć żeby film nie był za długi choć i tak już w finalnej wersji był dość długi. Poczytaj na pewno gdzieś znajdzie to co ja.
właśnie, widząc ich w pierwszej scenie spodziewałam się że jeszcze będzie o niej głośno. Szkoda że zabrakło czasu. Dla mnie mógłby trwać te 5 godzin bo było tyle postaci które chętnie bym zobaczyła jeszcze w jakichś scenach.
Z doniesień wynika, że była to postać grana przez Zoë Bell (pojawiła się we wcześniejszych produkcjach Tarantino - Kill Bill i Death Proof). Kobieta z zamaskowaną twarzą miała brać udział w epizodycznej sekwencji pojedynku - prawdopodobnie kolejnym nawiązaniu do retro-westernu jakich pełno w Django. Chusta skrywająca twarz zasłaniała jakiś defekt... Do końca nie wiadomo, bo sceny z Bell nigdy nie nakręcono. Ponoć zabrakło na to czasu. Według oryginalnego scenariusza pierwsza wersja Django miała trwać ponad 5 godzin. Wywiad z Bell: http://uk.eonline.com/news/381982/django-unchained-mystery-woman-zo-euml-bell-sp ills-on-her-cameo-and-the-quot-sneaky-secret-quot-under-her-mask?cmpid=rss-00000 0-rssfeed-365-topstories&utm_source=eonline&utm_medium=rssfeeds&utm_campaign=rss _topstories
Co do zdjęcia, dotyczy zapewne jakiegoś wątku pobocznego. Trudno powiedzieć, czy widać na nim Django. http://jahathaway.files.wordpress.com/2013/01/picture-3.png Fotografia jest zapewne silnie związana z postacią graną przez Bell. Może też być jedynie symbolem odnoszącym się do mitologii, często wykorzystywanej w spaghetti westernach, których odzwierciedleniem jest Django. Może uciekł nam w przekazie jakiś mit prezentowany ukradkiem w fabule, a zdjęcie ma wywołać skojarzenia? Trudno powiedzieć...