PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 522 tys. ocen
8,3 10 1 522277
8,4 103 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

...słucham po dziesięć razy te same utwory muzyczne z filmu. Rozkosz. Najbardziej uwielbiam:
"Who did that to you" - John Legend, "Lo Chiamavano King (His Name Is King)" - Luis Bacalov /
Edda DelOrso, "I got a name" - Jim Croce, "100 black coffins" - Rick Ross, "Too old to die young"
- Brother Dege, "Day of Anger" - Riz Ortolani, "Triniti (Tritoli) (Annibale E I Cantori Moderni)",
James Brown and 2pac - Unchained (The payback / Untouchable), no i oczywiście "Django" -
Luis Bacalov.

użytkownik usunięty
dejwid_filmweb

Django to pierwszy film, w którym wszystkie utwory trafiają idealnie w mój gust, soundtrack jak zwykle u QT rewelacyjny !

ocenił(a) film na 10

Jak zobaczyłem scenę z utworem "100 black coffins", po prostu nie mogłem oddychać. Niesamowite, jak u Tarantino rap idealnie współgrał ze spaghetti westernem. No i daną sceną i jej wymową : )

ocenił(a) film na 9
dejwid_filmweb

miałam dokładnie to samo w tej scenie!:)

ocenił(a) film na 10

I zauważ, że podobne utwory pojawiają się prawie w co drugiej komedii młodzieżowej czy jakimś filmie sensacyjnym, ale tam kompletnie nie robią na mnie wrażenia i już po chwili o nich zapominam. A u Tarantino - idealnie pasują, idealnie współgrają, nabierają mocy i geniuszu... Można powiedzieć, że reżyser promuje w swoich filmach nie tylko swój absolutnie niepowtarzalny styl, ale też muzykę, która po jego obrazach, nabiera na wartości i "słuchalności"...

ocenił(a) film na 9
dejwid_filmweb

Haha gościu, mam dokładnie to samo, cały czas mam włączoną muzykę z Django.

ocenił(a) film na 10
dejwid_filmweb

ja się zakochałem w soundtracku :)

ocenił(a) film na 10
paul_van_dyk_87

akurat Tarantino pod tym względem nigdy nie zawodzi :)

ocenił(a) film na 9
yukarri

wejdź w obsadę i znajdź mi Tarantina w kategorii "dźwięk", byłbym wdzięczny.