PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520199
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Jak właściwie można ocenić ten film. Każdy film QT jest specyficzny i inny niż wszystkie, ale to ten sam utarty motyw. To znaczy że aż tak dobry? Traktując go jako normalny film max 8 z zastrzeżeniem że nie byłby tak wysoko w topce. Niby od dawna wiadomo jak ten ranking wygląda ale bez jaj. Film przełomowy nie jest stąd ocena tylko lub aż 8 bo świetnie się na nim bawiłem, fajne kreacje aktorskie i tego typu sprawy. Gdybym podchodził to tego filmu z cała surowością to ocena była by niższa. Chyba już utarł się tu slogan nie dasz 10 Tarantino jesteś buc i nie znasz się na kinie. Ale ja mówię jeszcze raz: to już było, koncepcja fajna, nawet bardzo ale bez przesady. Ocena na poziomie 8 i stanowczo nie top 20 bo to nawet najlepszy film QT nie jest.

Real19

Widocznie tanie sztuczki Tarantino wystarczą aby zadowolić "oglądaczy" filmów w zupełności...

SilverX

Widzę że myślimy podobnie. Film jest bardzo fajny na 8 nawet ale te 2 następne gwiazdki to już ciężko mi wyłapać. No ale jak widziałem temat że koleś daje 10 gwiazdek bo po prostu film mu się podoba no to coś jest nie tak.

Real19

Stawianie temu filmowi 10 to duża głupota. Tak jak piszesz to wszystko już było. Zawsze łatwiej jest sparodiować rzeczy oczywiste, a w tym Tarantino jest nawet dobry, nie kupuje tej konwencji po raz n-ty. Te wszystkie pastiszowe zabiegi aż rażą w tym filmie, dla mnie jest zwykłe pójście na łatwiznę, to nawet robi się śmieszne i irytujące widząc oczywiste oczywistości, które wytyka Tarantino. Jednak najsmutniejsze w tym wszystkim jest jednak to, że społeczność Filmwebu ocenia tak wysoko tą parodię. Jak ktoś powie mi, że "Django" jest lepszy od "Dobry, Zły i Brzydki" to wyśmieję go prosto w twarz. Trzeba przyznać Pulp Fiction to najlepszy film Tarantino ale reszta jego tworów nie dorasta do pięt temu obrazowi. Ale na szczęście Django nie wygra Oskara za najlepszy film bo akademii zostały się jeszcze resztki dobrego gustu...

ocenił(a) film na 8
SilverX

Niektórzy twierdzą nawet, że to najlepszy western, jaki widzieli, a nie znają Sergia Leone (sic!)

ocenił(a) film na 10
monao92

Niektórzy uczęszczają na zajęcia Akademii Filmowej i oceniają Jesteś Bogiem na 10 (sic!)

ocenił(a) film na 8
Szato

Wyciąganie informacji profilowych nie jest argumentem, tylko dowodem na jego brak. Nie oceniam profesjonalnie filmów na tym serwisie, ponieważ nie jest to miejsce 'pracy', tylko rozrywki. Wiele filmów oceniłam na 10, wyjęcie z kontekstu jednego sentymentu mija się z celem.

ocenił(a) film na 8
Real19

ma 8,5 , to niewiele wyzej niz ty mu dajesz wiec WTF?
nie dopuszczasz do wiadomosci ze komus podoba sie troszke bardziej niz tobie?

faktycznie, rozboj i absurd!
jak oni smieli?

El_Magiko

Następny. Nie o tym pisze. Mówię tu o złym wyważeniu ocen w rankingu. Zobacz że przy ocenie niewiele właśnie zdało by się wyższej film jest uznany tutaj za 11 już najlepszy film wszech czasów. I jak mówiłem oceniłem ten film na luzie, bez surowości. I oczywiście dopuszczam że ktoś jakiś film lubi bardziej lub mniej ode mnie. Wyraziłem tylko swoje zdanie, a już mi wytykają nie możność pogodzenia się z czyimś zdaniem. Zresztą pisałem już kiedyś że filmy QT mają swój status ochronny i nawet gdyby były słabe ludzie daliby 10. Nie ukrywajmy że tak jest. Więcej o tym zjawisku na blogu Pół Jajem, Pół filmem 9 artykuł w zakładce z pełnym jajem.