Django

Django Unchained
2012
8,3 528 tys. ocen
8,3 10 1 527516
8,2 80 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Trailer!!! :DDD

ocenił(a) film na 10

http://youtu.be/qqjie7dpwoI
:DDD

ocenił(a) film na 9
Dante

Niestety to fake trailer :(:(:( ... ale można obejrzeć

ocenił(a) film na 10
syc

szczerze to dalem sie nabrac :)

ocenił(a) film na 8
Dante

Taaa zlepek różnych filmów ale na pierwszy rzut oka wygląda na autentyczny zwiastun.

ocenił(a) film na 10
Dante

takie pytanie z innej beczki: Czy wy również czujecie zażenowanie patrząc na obsadę? (chodzi mi tylko o DiCaprio i Foxxa)

ocenił(a) film na 8
LoveKiller

Zażenowanie?! Przecież to świetni aktorzy. Foxxa widziałem co prawda tylko w "Rayu" ale zagrał znakomicie, a DiCaprio to klasa sama w sobie.

ocenił(a) film na 10
sml

ja jebie. a gdzie ja napisałam, że to źli aktorzy? -,-'
po prostu uważam, że pasują do filmów Tarabaniono jak siodło do świni

LoveKiller

Ta, bo Ty wiesz lepiej od Tarantino kto mu do filmu pasuje.

ocenił(a) film na 10
naza

kolejny pseudointeligent -,-' skoro napisałam, że uważam, to znaczy, że wyraziłam skromnie moje zdanie.
i nie odpisujcie już mi w tym poście, nie chcę się waszą tępotą zarazić. amen.

LoveKiller

Och, wybacz Jedyny Mądry, nie jesteśmy godzien.

ocenił(a) film na 7
Dante

http://www.youtube.com/watch?v=uA0EUIKKgec ten jest już bardziej oryginalny:)

BON

klasa - "aż dziw bierzy patrzeć" że QT nie wziął sie za to wcześniej :)

ocenił(a) film na 7
Gregory

QT go tylko odświeży i skomponuje tak by masy biegły na to do kina,czyli źli zostaną brutalnie unicestwieni,a dobrzy odjada z półuśmiechem na twarzy-to cały przepis Quentina na film:P

ocenił(a) film na 8
BON

Quentin to mistrz jak robił Kill Billa też ludzie uważali że prostacka fabuła i gówno z tego będzie i ze te pomysły już w kinie były.

ocenił(a) film na 7
665_mniejsze_zlo

Zgadzam się Quentin to mistrz kina popkultury,nawet bardzo-niemniej ostatnio można zauważyć dziwną zależność.W jego filmach główne role grają jakieś zakompleksione mniejszości...np.w "Bękartach"-Żydzi,W Django -czarnoskórzy .....łatwy sposób na pozyskanie określonej grupy widzów.
Może kiedyś przyjdzie pora na Polaków .....wtedy Quentina będziemy lubić jeszcze bardziej:)

BON

A dla mnie to gość dzięki któremu można odnaleźć perełki o których się dziś nie mówi. Oglądasz jakiś jego film i mimo woli szukasz podobnego gatunku, co za tym idzie cofasz sie o 30-50 lat i wtedy napotykasz klasykę. Facet co film składa hołd kinu zapomnianemu. Robi filmy z ogromną drobiazgowością dla danego gatunku i okresu kina. Artysta kinematografii które nie jedno jeszcze odświeży i naświetli dla widza.

ocenił(a) film na 7
Gregory

No jeśli o mnie chodzi,to jestem fanem starszych filmów,ale muszę się z Tobą zgodzić,choć hołdem może to tylko podpisać,równie dobrze może to być wyczerpanie pomysłów i utrata blasku którym niegdyś potrafił oślepić:)
Niemniej czekam na ten film....może być naprawdę dobry,na pewno nie będzie nudny:)
A jeszcze muszę oddać QT,że ma wspaniałe wyczucie w doborze aktorów-wypromował Kitela,Rotha,Waltza:)

ocenił(a) film na 9
BON

Harvey Keitel nie został wypromowany przez Tarantino :P to raczej Keitel pomógł zaistnieć Quentinowi pomagając mu sfinansować "Wściekłe Psy". A co do reszty to wyczucie aktorów na mistrzowskie!

BON

Harvey już grywał wcześniej ale właśnie tu wychodzi to co mi się z kolei wydaje QT ma dar do wyciągania aktorów z niszy gatunkowej lub aktorów którzy "pobłądzili" - Kurt Russel w DeathProof - mistrzostwo świata, Carradine w KillBillu - klasa

ocenił(a) film na 7
BON

Dodam tylko jako ciekawostkę,co do Waltza(jako że powiedzieliście że Kaitel miał już markę-owszem miał,zapomniałem o Taksówkarzu Scorsese ,dzięki któremu wypłyną:))....więc Christopha Waltza wypromował....nasz Krzysztof Zanussi:P:)
Oto dowód:
http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBycie+za+%C5%BCycie.+Maksymilian+Kolbe-1991-1213 0#poster-1-fullscreen