PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520239
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Szczerze mówiąc prawdziwe dzieło sztuki filmowej, trochę końcówka jest kiczowata, ale tak to jest w filmach Quentina Tarantino, jednak poza tym świetny !!!

ocenił(a) film na 9
naomi_nomi

Zgadzam się, film jest znakomity, dobrze zrobiony, tarantoidalny z przemyconymi głębszymi myślami. Warto obejrzeć, Waltz kolejny raz (po "Rzezi" Polańskiego) przekonuje do swojego talentu.

ocenił(a) film na 9
Treh

Waltz jest bardzo dobry aktorem tak samo wspaniale zagrał w bękartach wojny, ale oczywiście podobał mi się też strasznie w rzezi. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
naomi_nomi

poza tym, że Tarantino to jest jakiś powód tak wysokiej oceny? xD

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
naomi_nomi

Końcówka kiczowata? Trochę za łatwo się to wszystko potoczyło, ale wszystko w granicach. Natomiast finał uważam za bardzo udany jak w większości filmów Quentina:) Ale i tak największym plusem tego filmu są DIALOGI-mistrzostwo!!

ocenił(a) film na 9
naomi_nomi

Końcówka kiczowata, ale również dość przewidywalna. Poza tym, zgadzam się- dzieło sztuki, genialny film, dawno nie widziałam tak dobrego. I przede wszystkim brawurowa gra aktorska! Film zdecydowanie na tak.

ocenił(a) film na 5
wrong_aleks

Dzieło sztuli odpustowej.

naomi_nomi

Bdb ale wejście Django do TOP 10 będzie porażką. Rozrywka rozrywką ale dla mnie Topka to przede wszystkim dzieła wybitne, przekazujące coś. Prędzej dałbym do Topki Bękartów, ale cóż.

ocenił(a) film na 10
naomi_nomi

Film poezja - wyśmienity !!! Nie czytajcie głupot dzieci, ten film Tarantino jest chyba jego najlepszym filmem, dziś byłem w kinie- nie żałuję wydanej kasy, wręcz muszę go oglądnąć jeszcze ra, film jest świetny - POLECAM w 100%