PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 522 tys. ocen
8,3 10 1 522040
8,4 103 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

Myślałem że będzie jakaś akcja z nią na końcu a tu kicha. Mogli rozbudować jej wątek i dodać
sekwencję walki na siekiery, z chęcią popatrzyłbym jak wywija.
A tak ogólnie film bardzo dobry.

adamus0101

A co jesli bedzie Django 2, a ona bedzie na niego polowac. Byłoby pieknie

ocenił(a) film na 9
rybaq1

też mnie to zaciekawiło.

ocenił(a) film na 8
rybaq1

A mnie się wydawało że gdy Django wpada do chaty i wybija bandę (najemników albo łowców) to między innymi była tam ta Siekierezada;)

adamus0101

No. Były na nią zbliżenie nawet i liczyłem, że będzie to jakaś w rozrachunku istotna postać.

ocenił(a) film na 7
adamus0101

a to nie była przypadkiem Uma Thurman?

ocenił(a) film na 8
mlodyzioperek

Nie, to była Zoe Bell ( grała w Deathproof)

ocenił(a) film na 9
Garstka1

też właśnie cholera jak zobaczyłam tą laskę to pomyślałam o Zoe Bell, ale widzę jej w obsadzie.

adamus0101

Mówicie o tej zamaskowanej oglądającej slajdy w końcu izby? Nie było widać, żeby Django ją zastrzelił.
A Quentin gdzieś powiedział, że skracali film. Nakręcili więcej niż widać w wersji kinowej.
Całkiem możliwe, że edycja dvd będzie wzbogacona o jakieś epizody.

ocenił(a) film na 9
diggit

Właśnie. Pierwsza w moich rękach, już poproszę. Płytkę oczywiście ; )

ocenił(a) film na 8
diggit

Skoro mieli dużo materiału szkoda że nie zrobili Django vol. 1 i Django vol. 2

ocenił(a) film na 4
diggit

Dla mnie to ewidentnie ona (zwana wcześniej "Siekierezadą") zostaje zabita.
A o filmie to powiem, że fabuła ciekawa, ale "efekty specjalne" pozostawiają dużo do życzenia. Wiem, że tarantino lubi dużo krwi (Kill Bill), no ale dla mnie to lekka przesada... Szczególnie rozbawiła mnie scena na końcu jak Django każe się pożegnać murzynce z jej panią i gdy ona się żegna on ją od razu zabija... Typ stoi na piętro wyżej, celuje w nią od boku, a ona leci do tyłu... nie mówiąc już o samym fakcie latających ludzi po postrzeleniu co jest nie możliwe, gdyż fizyka na to nie pozwala. No, ale gdyby nie takie efekty (latanie po strzale) nie byłoby ciekawych scen akcji. Lecz tarantino PRZESADZA... no KUR... jak można odlecieć na 10m po wystrzale?!
Wiem... zbulwersowałem się... przepraszam, ale musiałem to z siebie wyrzucić :D

adamus0101

Ona oglądała jakieś stare zdjęcie przez coś w rodzaju aparatu. Kim była osoba na tej czarno białej fotografii.

ocenił(a) film na 8
obleh

Chyba muszę obejrzeć film dokładniej bo coś mi umknęło z tymi slajdami. Wiem że była w chacie ale co robiła to już przegapiłem.

ocenił(a) film na 8
obleh

Wydaję mi się, że ona nie ma większego znaczenia. Tarantino lubi obsadzać ludzi w kilkosekundowych ujęciach (np. Amber Tamblyn czy Jonah Hill), a wiadomo, że ponad to ma kilka swoich ulubionych dziewczyn - tak jak zawsze była nią Uma. Tak samo jest teraz z Zoe. Czytałam nawet kiedyś wywiad z nim, gdzie stwierdził, że jest wspaniała i chce ją w swoich filmach. O, taki tam jego kaprys ;p więc myślę, że jej rola naprawdę nic nie znaczy, chodzi o samą jej obecność :)