PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 520 tys. ocen
8,3 10 1 520155
8,4 96 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

sceny cudeńka

ocenił(a) film na 8

Gadka gości z Ku-Klux-Klanu o otworach w workach na głowę - extra! A wylatujący w powietrze Quentin, ukłon w stronę widza :) A jakie wam się szczególnie podobały?

ocenił(a) film na 9
erich44

Django podchodzi do braci Brittle, woła jednego z nich, oni się odwracają a tam Django na pełnym kozaku... i w niebieskim ubranku :D I jeszcze "I like the way you die, boy". Genialne. A scena z workami też genialna.

erich44

Dla mnie iście pythnowa scena z workami była jedyną, która mnie naprawdę w tym filmie rozbawiła. Trochę mało jak na prawie trzy godziny...

ocenił(a) film na 8
aariciaa

Właśnie !!! i to jest istotą tego filmu ... trochę za mało jak na Tarantino

rafneo

Pulp Fiction znam na pamięć i za każdym razem płaczę ze śmiechu - łudzę się, że może jeszcze powstanie godny następca...

ocenił(a) film na 8
aariciaa

Dla mnie to była scena iście z "Wściekłych Psów", gdzie chłopaki kłócą się o to kto jaką będzie miał ksywkę :). Typowy motyw, gdzie starannie budowany patos sceny nagle upada, przez wprowadzenie banalnego dialogu. Zgodzę się również, że scenka przypominała Monty Pythona.

ocenił(a) film na 8
erich44

Fakt scena świetna, jak zresztą kilka innych w tym filmie. Niemniej, KKK nie powinien jeszcze wówczas funkcjonować ;) Licentia poetica Tarantino, lub zwyczajna farsa (również w jego stylu).

prymonm

Ale przecież kto powiedział że to byli KKK? to byli po prostu goście z workami na głowach.

ocenił(a) film na 10
erich44

I tak najlepsza kwestia filmu to "You had my curiousity, now you have my attention" :) Po za tym Ku Klux Klan bardzo dobry i sam początek, Waltz świetnie wprowadza w klimat filmu.

ocenił(a) film na 9
erich44

Dokładnie!Scena z workami -rewelacja. Uśmiałam się do łez.Komedia i dramat w jednym.Sceny z piękną Hildie - bardzo realistyczne!Do szpiku! A Dr Schultz- rewelacyjny dla mnie w każdej scenie !

marta_2222

zgadzam się w 100%

erich44

Zgłoś temat adminam, żeby zaznaczyli go jako SPOILER.

Wczoraj obejrzany po raz drugi i równie dobry, jak za pierwszym razem :D

Lokepine

Też jestem za tym by zaznaczyli ten wpis jako SPOILER.

ocenił(a) film na 8
erich44

Bardzo dobra była scena z opowieścią o lokaju Benie i wgłębieniach w czaszce...:)

erich44

A ta akcja, z szeryfem federalnym - iście tarantinowska - "mam nadzieję że nie zastrzeli mnie pan jak psa na ulicy"
- "tak jak zabiłeś naszego szeryfa?" - "dokładnie to miałem na myśli" - genialne, jak ten szeryf i ci wszyscy ludzie czekają aż King wyjedzie z saloonu :D... Dobra jest jeszcze scena z Big dadym - kiedy tłumaczy murzynce jak ma traktować Django.