PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=620541}

Django

Django Unchained
2012
8,3 522 tys. ocen
8,3 10 1 522040
8,4 103 krytyków
Django
powrót do forum filmu Django

tylu aktorkow rezygnuje. w sumie im sie nie dziwie. tarantino pasuje tylko do takich produkcji jak pulp fiction albo wsciekle psy a nie do krecenia westernow

ocenił(a) film na 9
mailer

Dopóki Waltz nie rezygnuje to jest dobrze.

ocenił(a) film na 8
Tortuga033

Waltz ma taki dług u Tarantino, że zagrałby nawet geja z Banderasem u Almodóvara. : )

ocenił(a) film na 9
mailer

to się okaże

mailer

skąd wiesz do czego pasuje Tarantino a do czego nie?

mailer

Ten wpis to jakiś żart. Oczywiście, że filmy takie jakie wymieniłeś są świetne ale szufladkowanie takiego człowieka jak Tarantino jest oznaką debilizmu. Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Stworzenie nowego nurtu przez niego jest oznaką kreatywności na takim poziomie, że inni mogą tylko pomarzyć. Proszę abyś nie komentował nic więcej, chyba, że chcesz przepraszać swoje wpisy
.

ocenił(a) film na 6
misharara

Kogoś wyśmiewasz , a może przeczytaj jeszcze raz swój wpis tutaj ... "Szufladkowanie" Tarantino - przecież on sam to robi i to zupełnie świadomie , często to wyjaśnia przecież . "Stworzenie nowego nurtu" ??? Niby jakiego , bo sam Quentin zapewne by się zdziwił ? Co do jego kreatywności , to jedynie tu zgoda . Ale nie w tworzeniu jakiegoś tam nowego nurtu a swobodnym i rzeczywiście kreatywnym przetwarzaniu schematów już odkrytych dawno temu w kinie . Tworzy charakterystyczne dla niego mieszanki akcji , przemocy , okraszając to wieloma wątkami z pogranicza absurdu . Reżyser świadomie odwołujący się do masowego odbiorcy , wykorzystując w pełni środki masowego przekazu , reklamę itp. U Tarantino , widz staje się odbiorcą biernym , bo reżyser stawia w swych filmach nacisk na jednostronny przekaz , w odróżnieniu od innych twórców , którzy chętnie dopuszczają swojego widza do "zabawy" z filmem , droczą się z nim i stawiają mu zagadki do rozwiązania . U Tarantino widać wyraźnie dążenie do koncepcji wspólnego mianownika - treści muszą być przedstawione w najprostszej z możliwych form , zbytnio nie wyrafinowanej , aby mogły dotrzeć do jak największej liczby odbiorców . Wystarczy poczytać klika z jego wywiadów - sam o tym najlepiej mówi - aby nie pisać później irracjonalnych opisów jego twórczości .

ocenił(a) film na 6
mailer

a tak właściwie to kto zrezygnował z tego filmu?

ocenił(a) film na 6
Janusz21

Kevin Costner , Kurt Russel , Sacha Baron Cohen , Joseph Gordon-Levitt , Michael Kenneth Williams . Ponoć nie dogadano się również we wstępnej fazie projektu min. z Willem Smithem i uwaga ... Lady Gaga :)

ocenił(a) film na 9
Walsh75

Jedynie Russela szkoda.

ocenił(a) film na 9
Walsh75

ja też chyba zrezygnuję...

ocenił(a) film na 10
mailer

Nie bluźnić mi tutaj Quentin nigdy nie zrobił i nie zrobi słabego filmu, każdy film w którym Quentin choć zamoczył swój genialny palec jest wyjątkowy. Quentin. I <3 you 4ever

ocenił(a) film na 10
rei_hino17

Jackie Brown nie był powalajacy moim zdaniem..

ocenił(a) film na 8
DrGozno

dla mnie najsłabszy film Tarantino to również Jackie Brown, ale i tak był super. Uwielbiam jego filmy. zawsze wpędzają mnie w super nastrój!!!