Film na bardzo wysokim poziomie, zachowana dynamika akcji, fabula trzymajaca w napieciu do samego konca, kompletnie nieprzewidywalny. Nieznani aktorzy dodali filmowi smaczku, nie moge juz patrzec na te same twarze w polskich filmach. Polska szlachta angazowana z filmu do filmu, a gnioty jakich malo. Stwierdzam, ze w polskim kinie nie dzieje sie zbyt wiele, a jezeli juz to poteguje chamstwo, glupi dowcip i monotonia. "Dla Ciebie i Ognia" zrobil mi w glowie przewrotke. Nawet nie rozumialem tytulu przed obejrzeniem filmu, spodziewalem sie chlopakow z zapalniczkami z glupimi tekstami. A tutaj szok, jezeli rzeczywiscie film pochlonal niewielkie koszta, to jestem zwolennikiem kryzysow, dawania szansy nowym aktorom - chetnym cos zrobic, skoro taki ma byc efekt koncowy, a z komercji jestem w stanie zrezygnowac.
GORACO POLECAM (zalozylem konto na filmweb, zeby zwrocic uwage na ten wlasnie film).
Niewielkie koszta chyba nie wynikały z kryzysu. Film miał swoją premierę w marcu zeszłego roku a był produkowany przez dwa lata - czyli w sumie w czasie prosperity :)
Ale producenci wydający miliony powinni się troszkę zastanowić czy faktycznie warto wydawać tak ogromne pieniądze - jak widać wcale nie trzeba milionów aby stworzyć dobry film.