Do znawców, ekspertów i innych:
Wszyscy jedziecie po tym filmie, ale czy nikt z was nie wpadł na to, że ten film miał właśnie taki być? To nie miało być ambitne kino, tylko typowa bajka jak "Tylko mnie kochaj", stworzona po to żeby można było na nią iść z dziewczyną do kina :D Piękna, wyidealizowana Warszawka, piękni aktorzy itp. to wszystko po to żeby odpocząć i się zrelaksować. Krytykujecie ten film, jakbyście się spodziewali czegoś innego.
A filmu nie oglądałem, oglądałem za to "Tylko mnie kochaj". Totalne głupoty, w żadnym wypadku nie realne, ale co z tego? Nikt chyba nie spodziewał się arcydzieła. Typowe kino walentynkowe i tutaj film się spisał. Takie głupoty też są potrzebne.
Hmmm niewidziałas filmu a już go bronisz .. widac oceniasz po okładce a nie zawartości :P ...
No spoko bajka ..ale bajka w kiepskim wykonaniu może byc koszmarem ..
pozzdro
"Średnio" zostałem zrozumiany z tego, co widzę. Nie bronię tylko apeluję o ocenę adekwatną do gatunku - polskie bajki walentynkowe LOL :D
PS
Pisze się "nie widziałeś"
Mm.. zgadzam sie z Toba ;) zdecdywowanie uwazam, ze mimo wsyztsko, zapotrzebowanie na takie filmy jest b.duze. Ludzie potrzebuja oderwac sie od zycia, i - choc na chwile - przeneisc sie do takiej "bajki", z dziewczyna ktora siedzi obok, i trzyma za reke:P o! ;)
Sęk w tym - jak juz powiedziales, zebysmy nie szli do kina na taka lekka komedie romant. z nastawieniem, ze "och! co to będzie!"
O to wlasnie chodzi w tych wsytzskich filmach.
P.S. tez nie ogaldalam:) ...i tez nie bronie :)
Pozdrawiam,
A ja z kolei filmu nie widziałem i sram na niego, na pewno jest do dupy, nawet szkoda czasu aby myśleć o tym filmie a co dopiero iść i go obejrzeć.
Co do argumentu dot. szarej rzeczywistości i filmów, które wychodzą na przeciw zapotrzebowaniu ludzi, to zupełnie się z tym nie zgadzam.
Już teraz toniemy w kiczu, jesteśmy zanużeni niczym w szambie po brodę, po co jeszcze dolewać tego gówna?
Jest wiele pięknych, wzruszających historii, odrywających człowieka od codziennego życia(dodam ad hoc, że mnie z tego typu produkcji przypadł do gustu m.in. Pan od muzyki, Elling czy Jabłka Adama - więcej na razie nie apmiętam i szczerzę żałuję).
Pozdr.