PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36450}
6,3 14 tys. ocen
6,3 10 1 13572
5,5 12 krytyków
Dog Soldiers
powrót do forum filmu Dog Soldiers

Jak dla mnie to jest poprostu komiedia-horror ze specyficznym brytyjskim poczuciem humoru dla przykladu "Gdzie jest Spoon?" zagina im jeden z kumpli a na to ktos odpowiada "There is no Spoon" (- znajomo brzmi :D [matrix] film ma jakis klimat i mozna sie troche posmiac ;]

ocenił(a) film na 7
Kunio_2

Lubię ten film, oglądałam go już kilka razy i wcale mi sie nie znudził.
Podoba mi się brytyjskie poczucie humoru, niektóre teksty były naprawdę fajne: "Spójrzcie na tę krowę!" "Lepiej spójrzcie na Terry" :D

ocenił(a) film na 10
starlight

Dla mnie to jest wypas, swietny extra filmik, ze swietna akcja i prosta ale i czadową fabułą! :D ze swietnie wykonanymi wilkolakami, nigdzie indziej nie widzialem lepiej wykonanych wilkolakow! Film jest pelen dynamizmu ze specyficznym kreceniem, swietne zdjecia, jestem fanem tego filmu :D! Ogladalem go juz ze 3-4 razy i obejrze go dzis raz jeszcze, tym razem w TV ;]
Pamietam jak kilka lat temu gdy bylem w Zakopanem wisialy plakaty na Krupuwkach DOG SOLDIERS :)

ocenił(a) film na 8
Poznaj_Rzeznika

Zgadzam się w 100%, film jest świetny. Amerykańskie produkcje tego typu przy Dog Soldiers to tandetna amatorszczyzna.

ocenił(a) film na 6
Kunio_2

Bardziej komedia z elementami horroru Nawet nie tak zły

Kunio_2

Zgadzam się. Film jest dobry bo z humorem. Chociażby akcja w WC ;P.

ocenił(a) film na 9
boski666

...jak dla mnie ten film to jeden z najlepiej zrealizowanych filmów o wilkołakach...odrobina humoru(np. motyw z diabełkiem na tylnej części ciała )<hahaha> ... jest to jeden z nielicznych filmów po których bałem sie zasnąć...zdjęcia na końcu filmu są naprawdę ukoronowaniem całej niezwykłej produkcji ;p

caliber1987

To dobry film, jeden z najlepszych, ale nie o wilkołakach. To film o żołnierzach z wilkołakami w tle.

caliber1987

dziecko ile ty masz lat że po takim mało krwawym filmie i mało strasznym nie mogłeś dobrze spać???jeśli tą komedie uważasz za straszną to obejrzyj sobie "kill bill" albo "ring"

ocenił(a) film na 8
wojciechszewczyk

O przepraszam, po Kill Billu to można się jedynie zatwardzenia nabawić...

ocenił(a) film na 3
Kunio_2

nie trzyma poziomu.niby to horror niby komedia. ale jakos za malo elementow grozy aby nazwac horrorem i za malo gagow aby nazwac komedia jedynm slowem film nijaki

użytkownik usunięty
83nd1n6_Un17

"Podczas wielu scen dziejących się w nocy wyraźnie widać światło dzienne przeświecające przez okna."

To chyba nie światło dzienne. Była pełnia księżyca!

użytkownik usunięty
Kunio_2

I tu się zgodzę ;) Dla mnie również "Dog Soldiers" to po prostu niezły humor i akcja plus wilkołaki. Nieżle się na nim uśmiałam! :)

Kunio_2

najlepsze było jak wilkołak złapał żołnierza i na niego warczy a ten mu mówi "obyś dostał po mnie sraczki":):):)przy tym śmiałem się najgłośniej:D

wojciechszewczyk

eee tam (SPOJLER) najlepsza scena ,to jak sklejaja swojego dowodce kropelka czy czyms tam ,a on w agonii patrzy w dol i "...ooo..kielbaski!"(SPOJLER OFF) myslalem ,ze padne. zreszta ten film nabiera blasku po kilkukrotnym obejrzeniu ,wylapuje sie dopiero wtedy smaczki i nawiazania do innych produkcji :)

ocenił(a) film na 9
nomusic

Ogólnie dobra komedia to jest :].

Hmm, co chwile była mowa o meczu :]. A w trakcie napisów końcowych było ujęcie z gazety: na 1/15 strony historia tego co przeżył, o wilkołakach które zaatakowały pluton, a na prawie całą resztę strony wynik: Anglia 4:1 Niemcy czy coś takiego :D