Dom Usherów

The House of Usher
2006
4,5 1,9 tys. ocen
4,5 10 1 1867
Dom Usherów
powrót do forum filmu Dom Usherów

mi sie film bardzo podobal ! ale wkurzla mnie jedna rzecz ta komora, ta nianka jej wbila ta sztczykawke w brzuch to fajnie ze ta komora miala ozywic dziecko ze on ja tam zaciagnal

użytkownik usunięty
Cadaver

e?
taki spoiler, że muszę teraz obejrzeć film, żebym się domyślił, o co Ci chodziło w tym komentarzu.

lepiej go nie ogladaj ....odradzam
Gdyby nie nasza Izabela to ten film by był całkowicie kiepski ,ale chociaz można sobie popatrzec na jej kreacje aktorską

ocenił(a) film na 4
Cadaver

JA może rozwinę....

Gosposia sugeruje, na strychu blondynie, że dba o to aby klątwa rodziny [dotyczaca rodzenia się dzieci ze związku brata i siostry] trwała. Mówi także że to co nosi w łonie jest przeklęte. Niestety to do siebie nie pasuje, bo jeśli dba o to aby klątwa trwała, to nie powinna próbować zabić płodu.

Obok nich stoi we krwi Maddi, ktora najprawdopodobniej sama dokonała aborcji na sobie aby przerwać klątwę. Nikt inny by nie chciał pozbawić jej dzieci: brat ją bzykał więc chciał aby ona zaszła, gosposia i Rick mówili o tym aby drzwi na strych zawsze były zamknięte, więc i gosposia o tym wiedziała tym samym działała we współpracy z Rickiem.

Trochę też to dziwne że blondyna nigdy nie slyszałaby Maddie... ale...

No i wiadome, płyn w wanience miał uratowć płód? [po raz kolejny Rick udowadnia, że mu zależy aby zatrzymać potomstwo, wcześniej wyznając blondynie, że zawsze była dla niego jak siostra].