Powiedzcie mi, bo nadal nie mogę rozkminić, o co tak naprawdę chodzi w tym filmie. Dałam 5, bo ciekawy pomysł, wzruszające chwile itd. ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że pomysłodawcy filmu gdzieś się zgubili. Będę wdzięczna, jeśli ktoś wytłumaczy mi to, w jaki sposób oni mogli się spotkać? Przecież żyli w zupełnie innych rzeczywistościach. Jeśli np. Kate poszła do restauracji w 2006 r. a Alex zjawił się tam dwa lata później (czyli dla niego w tym samym roku), to przecież ona ma już 2008 i niemożliwe jest, żeby ich spotkanie doszło do skutku. Proszę kogoś o dobre wytłumaczenie zamysłu "domu nad jeziorem".
Twoja interpretacje filmu prawie zrozumiałam. Mogłabyś jeszcze raz, może prościej. Jeśli się da. Czyli to jednak realnie miało miejsce? ?
A czy ktos może mi wyjaśnić kwestie ich mieszkania w tym domu? Załóżmy ze jest 2004 i on w nim żyje i zaczyna z nią pisać. W 2006 roku idzie do niej i ma wypadek ale do tego 2006 roku mieszka w tym domu. Zaś z jej perspektywy czasu w 2006 roku ona sprzedaje ten dom komuś.
rzeczywistość jest jedna. Na początku filmu widzimy waletynki 2006- dzien w którym zginął Alex- on już znał Kate od 2 lat, ona nie miała jeszcze o nim bladego pojęcia. On chciał do niej podbiec, bo ją zobaczył, dlatego zginął pod kołami samochodu. Tak naprawdę Kate chyba tego samego dnia, ale trochę poźniej zaczęła z nim korespondować-przez magiczną skrzynkę. W terazniejszości dla kate czyli wieczór walentynkowy 2006 Alex już nie żył, ale w 2004 roku z którego się do niej kontaktował już jak najbardziej. Dlatego jak po jakimś czasie się umówili za 2 lata, to on się nie pojawił. Dopiero w momencie gdy Kate w roku 2008 w walentynki dowiaduje się, że dzis mija 2 lata od śmierci Alexa gna nad jezioro by go błagać by do niej nie podchodził i poczekał 2 lata aby się spotkali. Alex jakimś cudem odczytuje wiadomość, nie podchodzi do niej, więc jednak nie ginie i przyjezdza do niej nad jezioro. Dla niej była to chwila, dla niego 2 lata czekania.
Ken jak i Sandra używam imion prawdziwych nie z filmu, nie żyli w innych latach. Jak wiemy z początku filmu ojciec Kena zaprojektował ten dom. Ken mieszkał tam kiedy chciał. Ważny wątek jest w filmie kiedy Ken całuje Sandrę. Czyli daje nam to do zrozumienia że poznali się już wcześniej. Nie jak film pokazuje. Sandra mieszkała z facetem więc spotykali się potajemnie. Cała skrzynka pocztowa co pokazuje film, to nie była żadna magiczna tylko po prostu jest tak to ujęte w filmie. W filmie jest scena gdy Ken spotyka się z facetem Sandry w restauracji i daje mu klucze do domu nad jeziorem. Facet Sandry się dziwi ale bierze klucze choć twierdzi że to nie potrzebne. Ale Ken wie że Sandra właśnie tego chce. Gdy Ken chce się spotkać z Sandrą w restauracji nie przychodzi. Jak się potem okazuje zginoł przechodząc przez drogę. To że widzimy na końcu filmu że Ken się spotkał z Sandrą to jest nie prawda. Oni spotykali tam się już wcześniej Romans. Ken zginoł w tym filmie. Mam nadzieję że mój opis wkońcu jest tym na co wszyscy czekali. Nie ma na to innego wytłumaczenia. Wszystkie te opisy co czytałem to bzdury. Pozdrawiam.