PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=105919}

Dom szaleńców

Madhouse
2004
5,9 7,5 tys. ocen
5,9 10 1 7482
5,8 6 krytyków
Dom szaleńców
powrót do forum filmu Dom szaleńców

czy ktos moze mi podać tytułu horrorów/thrillerów, ktorych akcja rozgrywa sie w szpitalu psychiatrycznym.(lub w budynku ktory kiedys nim był,a nadal nawiedzaja go duchy pacjentów).

z góry dziekuje.

_Jacinda_

Oglądnij film FRAGILE fajny horror, którego akcja rozgrywa się w szpitalu.

Plamkusia

"Przerwana lekcja muzyki",
"lot nad kukułczym gniazdem",
"powieści o zwyczajnym szaleństwie",
"das experyment",
"harry angel"

MacFly

Ja do Twoich propozycji dodałbym polski "Palimpsest" i "Moje Ja" (The I Inside). I chociaż tam nie było w psychiatryku to i tak ...

MacFly

Sorry zapomniałem o "R-Point" tam też szpital. Szok że Koreańczycy...

_Jacinda_

obejrzyj sobie "9session",film dziejacy sie w niedzialajacym szpitalu,opowida m.in.o podwojnej osobowosci!polecam

_Jacinda_

też jest dom na przeklętym wzgórzu czy coś takiego... ten sam koleś wyreżyserował go co mad house

ocenił(a) film na 1
KAMA353

Jak już coś to "Dom na nawiedzonym wzgórzu" :D

gulajs328

a wlasnie, że przeklętym.!

http://www.filmweb.pl/f30426/Dom+na+Przekl%C4%99tym+Wzg%C3%B3rzu,1999

_Jacinda_

Kiedyś oglądałem taki film, a w nim taka scena:
To był tajemniczy szpital, a w nim winda, do której wszedł koleś, a ona bez jego kontroli zawiozła go do podziemi szpitala, gdzie zabiły go jakieś potwory, zombiaki czy duchy.Naprawde straszny.Pamiętam też, że była wśród tych duchów/zombiaków dziewczynka.Niestety nie pamiętam tytułu. Proszę o pomoc. Czy ten film to jest ten o którym napisałem??

ocenił(a) film na 6
tomekk92

Opisana przez Ciebie scena kojarzy mi się z serialem "Królestwo" albo "Szpital Królestwo".

_Jacinda_

W szpitalu , ale bez duchów :P
Są takie filmy, których nie da się obejrzeć tylko raz. Trzeba bowiem wielokrotnie wracać do wcześniejszych scen by nadążyć nad zabójczo szybkim tempem przedstawienia kolejnych wydarzeń. Film może być więc swoistą układanką, której ułożenie zajmuje wiele czasu i wymaga ogromnej spostrzegawczości.I o to właśnie chodzi w tym filmie.
Gorąco polecam:)

_Jacinda_

"Tunel Śmierci", ale to jest syf :P

Tak wogole to fajna data tego posta :) 06.06.06
Z godziną też można kombinować 21:36 2+1+3=6

Tak akurat zauwazylem ;P

_Jacinda_

"Przerwana lekcja muzyki",
"lot nad kukułczym gniazdem",
"powieści o zwyczajnym szaleństwie",
"das experyment",
"harry angel"

_Jacinda_

A moze taki film http://www.filmweb.pl/Nieuleczalny+strach,2005,o+filmie,Film,id=138199

_Jacinda_

Delikatna :) POLECAM !!!!! AKCJA ROZGRYWA SIE W SZPOTALU :)

ocenił(a) film na 7
_Jacinda_

Film jak dla mnie jest genialny, chociaż jednego nie rozumiem - on na sam koniec wraca do tego samego szpitala? Przecież na pewno zostały tam osoby które pamiętałyby go.

ocenił(a) film na 6
_Jacinda_

Hellraiser: Hellbound; akcja częściowo dzieje się w szpitalu psychiatrycznym (swoją drogą bardzo specyficznym szpitalu)

_Jacinda_

tez lobię takie klimaty, polecam "osiem"

ocenił(a) film na 6
_Jacinda_

To ja dorzucę "Gothika'e". Może ktoś jeszcze czyta ten temat ;).

ocenił(a) film na 3
ira92

polecam Najście, akcja rozgrywa sie nie w szpitalu tylko w domu ale film jest naprawde dobry, nie pożałujesz ;)

pozdro i zapro na mój blog

ocenił(a) film na 7
_Jacinda_

tez lubie filmy ze szpitalami :p po czesci medyczne :] ten mi sie podobal.