czy ktos moze mi podać tytułu horrorów/thrillerów, ktorych akcja rozgrywa sie w szpitalu psychiatrycznym.(lub w budynku ktory kiedys nim był,a nadal nawiedzaja go duchy pacjentów).
z góry dziekuje.
"Przerwana lekcja muzyki",
"lot nad kukułczym gniazdem",
"powieści o zwyczajnym szaleństwie",
"das experyment",
"harry angel"
Ja do Twoich propozycji dodałbym polski "Palimpsest" i "Moje Ja" (The I Inside). I chociaż tam nie było w psychiatryku to i tak ...
obejrzyj sobie "9session",film dziejacy sie w niedzialajacym szpitalu,opowida m.in.o podwojnej osobowosci!polecam
Kiedyś oglądałem taki film, a w nim taka scena:
To był tajemniczy szpital, a w nim winda, do której wszedł koleś, a ona bez jego kontroli zawiozła go do podziemi szpitala, gdzie zabiły go jakieś potwory, zombiaki czy duchy.Naprawde straszny.Pamiętam też, że była wśród tych duchów/zombiaków dziewczynka.Niestety nie pamiętam tytułu. Proszę o pomoc. Czy ten film to jest ten o którym napisałem??
Opisana przez Ciebie scena kojarzy mi się z serialem "Królestwo" albo "Szpital Królestwo".
W szpitalu , ale bez duchów :P
Są takie filmy, których nie da się obejrzeć tylko raz. Trzeba bowiem wielokrotnie wracać do wcześniejszych scen by nadążyć nad zabójczo szybkim tempem przedstawienia kolejnych wydarzeń. Film może być więc swoistą układanką, której ułożenie zajmuje wiele czasu i wymaga ogromnej spostrzegawczości.I o to właśnie chodzi w tym filmie.
Gorąco polecam:)
"Tunel Śmierci", ale to jest syf :P
Tak wogole to fajna data tego posta :) 06.06.06
Z godziną też można kombinować 21:36 2+1+3=6
Tak akurat zauwazylem ;P
"Przerwana lekcja muzyki",
"lot nad kukułczym gniazdem",
"powieści o zwyczajnym szaleństwie",
"das experyment",
"harry angel"
Film jak dla mnie jest genialny, chociaż jednego nie rozumiem - on na sam koniec wraca do tego samego szpitala? Przecież na pewno zostały tam osoby które pamiętałyby go.
Hellraiser: Hellbound; akcja częściowo dzieje się w szpitalu psychiatrycznym (swoją drogą bardzo specyficznym szpitalu)
polecam Najście, akcja rozgrywa sie nie w szpitalu tylko w domu ale film jest naprawde dobry, nie pożałujesz ;)
pozdro i zapro na mój blog