PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=105919}

Dom szaleńców

Madhouse
2004
5,9 7,5 tys. ocen
5,9 10 1 7482
5,8 6 krytyków
Dom szaleńców
powrót do forum filmu Dom szaleńców

hm..

ocenił(a) film na 6

Z całym szacunkiem, tak nie wyglądają szpitale psychiatryczne..;/ nie może być tyle mebli i taka podłoga, wiem czepiam się szczegółów, dla mnie po prostu mało wiarygodne

ocenił(a) film na 4
AsQ55

W szpitalach psychiatrycznych też nie trzyma się pacjentów w piwnicach :] i to w takich warunkach. To też było bardzo mało wiarygodne.

ocenił(a) film na 6
chesires_cat

Szczerze..to śmiem stwierdzić, iż izolatki z monitoringiem i z pasami ; mam na myśli osoby, które wcześniej dostały szprycle w tyłek przypięte pasami na kostkach, kolanach, klatce piersiowej dłoniach, ramionach i czole podświetlane przez całą dobe z pampersem w gaciach jest o wiele gorsze od piwnicy, ale to niestety akurat jest rzeczywistość polskich szpitali psychiatrycznych... najgorsze jest to, że muszą przez to przechodzić dzieci...a swoją drogą ukazanie osoby szalejącej w pasach, np z rozwiniętą dwubiegunówką z psychozami, albo schizofreni maniakalnej byłoby bardziej przekonujące i prawdziwe aniżeli to, co pokazuje się w tych "współczesnych" horrorach. Hmmm...albo nakręcenie filmu o ostrym oddziale psychiatrii dziecięcej.. To już by było coś...ale może stworzenie takiego dokumentu będzie bardziej przerażające i smutne...Proszę wybaczyć:) Rozmarzyłam się...:)) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
AsQ55

Nie ukrywam, że taki horror mógłby być naprawde przerażający. Mam na mysli taki bardzo realistyczny. Ale co do tego filmu wszystko było tak niesamowicie niemożliwe, ze aż śmieszne. Rozbawiła mnie scena zabójstwa pielęgniarki.

ocenił(a) film na 6
chesires_cat

Hmm:) Ostatnio oglądałam też niezły horror:D Niestety nawet Oldman nie był w stanie naprawić tej prowokującej żenady "Nienarodzony" jak również "Krwawe walentynki", nie wspominając żałosnego "Chemical wedding", scenariusza Dickinsona, uwielbiam go jako muzyka, ale jego debiut to jakaś pomyłka. Film jest tak niewiarygodnie beznadziejny, że aż wypadałoby go obejrzeć, ale jedno muszę przyznać a mianowicie - podczas oglądania można się nieźle zabawić :D Okultyzm jest czymś więcej niż stereotypowymi symbolami i wieloosobowymi orgiami ( chociaż na niej się po części opiera, jak wiele znanych na całym świecie sekt, np "rodzina" dorobek sławnego Charlsa Mansona) No fakt nieco odbiegłam od tematu, wracając.. Mimo prowokującemu debilizmowi filmu przyjemnie się ogląda - zwłaszcza kilka zabawnie absurdalnych scen:) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
AsQ55

Mysle, ze temat szpitalu psychiatrycznego dla dzieci poruszylby bardziej damska czesc widowni niz meska ... Mysle, ze wiekszosci facetow nie rusza to czy to jest dziecko, czy nastolatek, czy starzec ... Wazne zeby byl to dobry horror ...

Pozdrawiam