Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98671
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Jakoby amerykanie mieliby być najgłupszym narodem. To Polacy są większymi idiotami, Amerykanie przynajmniej znają się lepiej na filmach.

ocenił(a) film na 7
0wner2

Byłam wczoraj na tym w kinie i musze przyznać że film całkiem całkiem.
odjęłam 3 gwiazdki jedynie za fantastykę, a to to daję solidne 7/10 .
Na plakacie/ ulotce pisało że film jest najbardziej oczekiwany według portalu FilmWeb tylko coś mi się nie chce w to wierzyć.

ocenił(a) film na 8
Diablicaaa

Litości, nie mogłam po tym 2 dni spać. Kobieta wielkiego strachu ze mnie jak widać ;)

ocenił(a) film na 7
martitta371121

oj tam bez przesady, mi jakoś nic się nie śniło.
jeszcze szłam z koleżanką 1 km do domu od kina o 23 :P

ocenił(a) film na 8
Diablicaaa

hehe :) ja też jakoś tak szłam i też gdzieś o tej. to na mnie wrażenia nie zrobiło. gorzej jak już sama w domu zostałam xD. nie wiem, może urok wielkiego ekranu. W porządku był film, nie ma co narzekać. bywały głupsze, hehe

ocenił(a) film na 7
martitta371121

były też momenty śmieszne, no i może były kilka strasznych.
no ja co prawda nie bałam się sama w domu być, ale bardziej się bałam czy mi się coś będzie śniło ale na szczęście nic ;dd

ocenił(a) film na 8
Diablicaaa

Szczęściara :D :D

ocenił(a) film na 4
0wner2

http://www.filmweb.pl/film/Od+zmierzchu+do+%C5%9Bwitu-1996-8269
http://www.filmweb.pl/film/Armia+ciemno%C5%9Bci-1992-3933
http://www.filmweb.pl/film/Martwica+m%C3%B3zgu-1992-30990

Jak widać Polacy potrafią docenić dobry pastisz. Po prostu ten film jest słaby a dodatkowo reklamowany jako rasowy horror, więc mają też prawo czuć się oszukani.

igorros

Nie. Polacy oceniający Dom to pokolenie debili, które nie ma pojęcia o istnieniu filmów które podałeś. A prawda jest taka, że Dom w niczym nie jest gorszy od takiej Martwicy czy Armii Ciemności.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Zdecydowanie jest słabszy od tych filmów. Film nie jest interesujący, nie jest tak zabawny jak te które wymieniłem i nie ma tego klimatu ( ale to akurat dotyczy większości współczesnych produkcji).

igorros

Nie zgadzam się z ani jedną rzeczą, a już na pewno nie co do klimatu. Bo klimat był cholernie dobry. I ten film może nie jest lepszy od Martwego Zła 2, ale na pewno jest lepszy od Armii Ciemności.

ocenił(a) film na 4
0wner2

to już kwestia gustu

mnie już nie bawi motyw wyluzowanego palacz jointów, to temat tyle razy przerobiony, że może śmieszyć tylko gimbusów co odkryły dopiero działanie THC

żarty panów prowadzących show? ujdzie

scena z uwolnieniem monstrów - najlepsza z tego filmu ale to za mało

klimat 0 ( słownie ZERO), ale tak jak napisałem wcześniej - to nie jest problem tylko tej produkcji

igorros

Scena z jednorożcem miażdży całą Armię Ciemności.

ocenił(a) film na 4
0wner2

czy z jednorożcem czy bez pozostanie filmem bez klimatu

igorros

Nie.

ocenił(a) film na 4
0wner2

"Wybitny koneser filmowy, który zna się na filmach jak mało kto, a także mistrz ciętej riposty :)"

faktycznie punch line powyższy jest tego najlepszym dowodem :)

igorros

Owszem :D

ocenił(a) film na 9
0wner2

hehehe cóż za walka :P film mi się podobał, ,,Dom w głębi lasu" bardzo mile mnie zaskoczył, dawno już nie widziałem takiego dobrego horroru, wyśmiewanie tych wszystkich horrorowych schematów było po prostu świetne.

ocenił(a) film na 4
mah9011

z tym, że w horrorze nie chodzi o wyśmiewanie

igorros

Ale w pastiszu już tak.

ocenił(a) film na 4
0wner2

komentowałem słowa

"dawno już nie widziałem takiego dobrego horroru"

użytkownik usunięty
0wner2

Czyli "Dąb w gębie lasu"... dziwnie to napisałem więc zostawiam ,jeszcze raz

Czyli "Dłąm..."...

Czyli TEN FILM to coś w stylu Martwicy i trylogii Raimiego? Jeżeli tak, to brzmi kusząco bo lubię takie klimaty. Wgle ocena na filmweb a na IMDB to jak niebo i ziemia. 6.9 i 7.9, różnica dwóch cholernych punktów!!!! Co jest z wami, ludzie?

Film obejrzę skoro zachwalasz no bo w końcu mamy podobny gust ;p

To jest dokładnie film w takim stylu, z horrorem ma mało wspólnego.

użytkownik usunięty
0wner2

Bardzo dobry film, sądzę że spodoba się każdemu kto widział już więcej niż kilka horrorów.