Dom w głębi lasu

The Cabin in the Woods
2011
5,5 99 tys. ocen
5,5 10 1 98671
6,9 51 krytyków
Dom w głębi lasu
powrót do forum filmu Dom w głębi lasu

Siemka ziomale.
Chcę powiedzieć, że niestety pomysł filmu bardzo dobry, ale wykonania i realizacja gorsze.
Mamy tutaj jakichś biznesmenów, którzy wciągają młodych, ciekawych świata nastolatków do
krwawej gry.
Podoba mi się koncepcja tego Big Brothera, który nieustannie obserwuje i dokłada do pieca.
Wg mnie, niepotrzebnie scenarzyści poszli w tych pradawnych bogów, to trochę zepsuło klimat.
Bardzo drażni elementy erotyczny w tym filmie, praktycznie od samego początku mamy tylko
sceny "z momentami" i z durnowatymi aluzjami seksualnymi. Czy dzisiejsza młodzież na
prawdę jest tak durna, jak jest przedstawiana w takich oto np filmach? To drażni. Wg mnie,
dało by lepszy efekt, gdyby nasi bohaterowie byli normalniejsi i bardziej pokornie podchodzili
do życia.

Trochę to wszystko przekombinowane. Jedyną prawdziwą innowacją jest to, że całe męczenie i
zabijanie bohaterów, kontroluje ktoś z pozoru normalny a jego działanie jest również absolutną
normą i znajduje poklask wśród otoczenia. "Młodzież prześladowana w odludnym lesie przez
tajemniczego oprawcę"), przedstawiona jest w zupełnie nowym świetle.

Wg mnie, scenarzysta powinien bardziej postawić na coś w stylu całkowitego powierzenia
losów bohaterów oprawcom, psychopatą lub biznesmenom, ale o bardziej ludzkiej twarzy np
twarzy pieniądza czy oglądalności, a nie jacyś tam pradawni bogowie.

ocenił(a) film na 8

co ty z tą normalnością? czegoś takiego nie ma

użytkownik usunięty
kryszti

Sugerujesz, że nie ma czegoś takiego jak normalność? Może i masz trochę racji, ale dla naszego wspólnego dobra, warto chyba dążyć do tego by wszystko było normalniejsze.

ocenił(a) film na 8

Ja tego nie sugeruję tylko stwierdzam i nawet nie ja to stwierdzam bo to dla ludzi myślacych jest oczywiste od zawsze, radzę poćwiczyć nad elokwencją i percepcją wtedy nie będą się ciebie czepiać tacy jak ja... a nasze wspólne dobro jest gówno warte

użytkownik usunięty
kryszti

" radzę poćwiczyć nad elokwencją i percepcją wtedy nie będą się ciebie czepiać tacy jak ja..." Ja mam gdzieś takich ja ty, myślisz że już wszystko rozumy pozżerałeś? xD
"a nasze wspólne dobro jest gówno warte" Wiesz co? Jak nie umiesz żyć w społeczeństwie to polecam oddział zamknięty. Dla ciebie może gówno warte ale dla innych, wyobraź sobie, że nie. Jeżeli naprawdę żyjesz i postępujesz tak jak tutaj piszesz, to współczuję twojemu otoczeniu. Nikomu nie jest przyjemnie żyć z jakimś "psychopatą"

ocenił(a) film na 8

Nie nie pozjadałem wszystkich rozumów wiem że jestem głupi tak tylko się dowartościowuję na twoim debiliźmie. A ja polecam sznur i krzesło :) No cóż inni w sensie że masa baranów raczej nie znaczy wiele od zarania dziejów to jednostki są najważniejsze a nie debile. A że nikomu nie jest przyjemnie żyć z jakimś "psychopatą"... a myślisz że kontakt z takim idiotą jak ty jest czymś przyjemnym?

użytkownik usunięty
kryszti

Milcz bufonie jeden.
"tak tylko się dowartościowuję na twoim debiliźmie. " No właśnie widać teraz że twój debilizm jest wielki. "A ja polecam sznur i krzesło :)", za to ja radziłbym ci zamknąć tę szczekaczkę i udać się do psychiatry, o ile nie jest za późno. " No cóż inni w sensie że masa baranów raczej nie znaczy wiele od zarania dziejów to jednostki są najważniejsze a nie debile." Jeżeli jesteś takim ideologiem, to pewne w przyszłości zobaczymy cię w zbiorach razem z takimi bojownikami jak Engels, Marks, Lenin i inni. Twoja ideologia niewiele się od nich różni.
"a myślisz że kontakt z takim idiotą jak ty jest czymś przyjemnym?" no na pewno czymś przyjemniejszym niż pisanie z jakimś psycholem, który nie potrafi nic oprócz darcia swojego głupiego ryja nie wiadomo o co. Spieprzaj dziadu.

ocenił(a) film na 8

Oj niestety nie jest czymś przyjemniejszym często to właśnie tacy idioci jak ty stwarzają mordercze skłonności u psychopatów ... wiedziałbyś o co gdybyś miał namiastkę rozumu

użytkownik usunięty
kryszti

Już pieprzysz tak od rzeczy, że nie idzie cię zrozumieć normalnie czytając tekst. Lecz się! " tacy idioci jak ty " I przestań w kółko powtarzać to samo, bo nudne już to się robi pajacu. "twarzają mordercze skłonności u psychopatów " Oj, jak ty niewiele o psychopatach wiesz pseudointeligencie. Jedyne co wiesz, to z własnego pseudodoświadczenia, bo nie ulega wątpliwości, że świat postrzegany przez ciebie, jest zupełni skrzywiony. Ktoś lub coś musiało ci kiedyś zrobić straszną krzywdę, że tak wszystkiego nienawidzisz.

ocenił(a) film na 8

No rzeczywiście "normalnie" czytając nie idzie tego zrozumieć... zabij się! Tak bo ty wiesz co wiem. Zdecydowana większość psychopatów jest jak to mówisz "normalna", ale jednak nie jeden się wk*rwia jak musi się użerać z czymś takim jak ty. A skąd pomysł że nienawidzę wszystkiego? Lubię wiele rzeczy, lubię wiele typów ludzi, nienawidzę za to głupoty i jej celebrowania

użytkownik usunięty
kryszti

"zabij się!" Sam się zabij
"Zdecydowana większość psychopatów jest jak to mówisz "normalna", ale jednak nie jeden się wk*rwia jak musi się użerać z czymś takim jak ty" Każdy ma prawo wybuchnąć jak widzi, taki poziom jaki ty prezentujesz.
"A skąd pomysł że nienawidzę wszystkiego" Jesteś obrażony na cały świat.
Zależ przez co rozumiesz głupotę, ale też tego nie lubię.

ocenił(a) film na 8

Wybuchnie to ci mózg jak się rozdziewiczy :D

użytkownik usunięty
kryszti

Idiota i w dodatku zboczeniec xD

ocenił(a) film na 8

Tak też myślałem że myślenie jest dla ciebie zboczeniem i dewiacją, w sumie raczej nie jest normalne w społeczeństwie.

użytkownik usunięty
kryszti

Za dużo myślisz :D Od tego czasami głowa boli wiesz? Dej se spokój i wrzuć na LuZ