PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5158}
7,7 213 tys. ocen
7,7 10 1 212846
7,5 71 krytyków
Donnie Darko
powrót do forum filmu Donnie Darko

Co to za film na drugim miejscu siedzi w zyciu o nim nie slyszalam wystarczy nie patrzec na liste przez pewien czas i juz wskakuje tu niewiadomo co!!! O k***a musze obejrzec ale mi sie nie chce pewnie to kolejna wstrzasajaca historia w stylu efekt motyla chyba sobie podaruje

ocenił(a) film na 10
PIECDZIESIAT_8

"Efekt motyla"to szmira,bez względu na "Donnie Darko"...coś słabo śledziłeś historię "Donniego..."na liście filmweb,bo jak ja się zalogowałem na forum,to był na 101 miejscu.Miejsce,owszem,wysokie ,ale jakoś jednak zdobyte.Z pewnością niebawem je straci,ale jak dla mnie"Donnie Darko"to najlepszy film na świecie i bez względu które miejsce zajmuje na tym portalu(a umówmy się2/3 ludzi tu będących to dzieciaki albo pożal się Boże-znawcy),to i tak będę go wspierał i oglądał z zapartym tchem.Pozdrawiam i polecam obejrzeć.Nawet jeśli się nie spodoba,to warto obejrzeć:)

ocenił(a) film na 10
PIECDZIESIAT_8

Jak dla mnie Donnie Darko jest film nr 1. Oczywiście lista top100 świat nie jest praktyczna, bo porównuje wiele świetnych filmów, które różnią się gatunkami. Efekt motyla też jest thrillerem dramatem sci-fi i ma podobną tematykę, jednak uważam że Donnie jest dużo lepszy, bo obejmuje większą tematykę. No i zauważa się szczyptę więcej humoru w dialogach.

I powiem szczerze... gdy film był na 5 pozycji, dostałem się do niego (gra słowna :)) ). Po przeczytaniu o filmie w filmwebie zaintrygował mnie silnik samolotu oraz królik olbrzym, choć spodziewałem się ingerencji kosmitów, co mnie trochę zniechęciło. Ale obejżałem raz, a potem drugi, treci... i tak sześć razy w ciągu tygodnia. Od razu polecam wersję DC.

Mam nadzieję, że obejżysz ten film, bo sądzę że Donnie Darko jest tego wart. Pozdrawiam i miłego oglądania czegokolwiek.

PIECDZIESIAT_8

A po co bym mialA (nie mial) sledzic historie tego filmu na film webie jak go nawet nie znam?? nie slyszalam o nim nigdy, nie byl w 100 (byl na 101) to co mnie on obchodzil. Jakbym miala tak sledzic kazdy film ktorego nie znam - nie dzieki

ocenił(a) film na 9
PIECDZIESIAT_8

To najpierw obejrzyj, a nie na swoich niczym popartych przypuszczeniach wypowiadaj sie na temat tego filmu. Moze i jest za wysoko w rankingu, ale jest to naprawde dobry film.