5,5 21 tys. ocen
5,5 10 1 21373
5,7 9 krytyków
Doomsday
powrót do forum filmu Doomsday

Uwielbiam filmy w stylu mad Max, Waterworld, Resident Evil - i również Doomsday zaliczam to ścisłej czołówki. Sądząc po opiniach widac że o gustach się nie dyskutuje więc nalezy obejrzec i samemu się przekonać co ten film tak naprawdę sobą reprezentuje. 9/10 w mojej opinii

Amiga600

Jak dla mnie też jest niezły jak na owe czasy to nawet bardzo dobry, oczywiście jeśli chodzi o gatunek tego typu filmów.

P.S.
Widzę, że mamy podobny gust ...
Jeśli lubisz filmy tego typu to polecam starsze - ale zato jakie - produkcje:
- "Ucieczka z Nowego Yorku"
- "Ucieczka z Los Angeles"
Oba, albo raczej do obu bardzo podobny jest doomsday, tzn. więzienie otoczone murem, zamiast więźniów w doomsday są chorzy, ale głównie chodzi o to samo, uwolnienie ważnej osoby i wydostanie się.
Są to o niebo lepsze filmy od doomsday ze wspaniałą reżyserią, scenariuszem i muzyką John'a Carpenter'a, wspaniałą rolą pierwszoplanową Kurt'a Russell'a, że o klimacie nie wspomnę.
Kolejne perełki to:
- "Księżyc 44" - może nie odniósł wielkich sukcesów, ale lepiej się go ogląda niż teraźniejsze g*wno
- "Tajemnica Syriusza" - świetny film, mimo upływu czasu ciągle przyciąga
Było jeszcze kilka tego typu filmów, jednak narazie nie mogę sobie przypomnieć.

A jeśli chodzi o klasykę to polecam jeszcze:
- Wstrząsy (Tremorrs)I-IV - ciekawy film o wężoidach które nawiedzają pewną malutką wioskę na odludziu
- Znikający punkt (klasyka kina drogi - stara wersja) - jest to polski akcent w kinie USA, o pewnym polskim kierowcy który chcąc jakoś zarobić wpada w konflikt z prawem
- Powrót żywych trupów I-V - świetna komedia gore
Polecenia wymaga także nowy film, ale nakręcony w starym stylu, a mowa tu ofilmie:
- "Grindhouse" I-II - ciekawy powrót do dawnego stylu

Pozdrawiam
Dawid