PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555349}

Dorwać gringo

Get the Gringo
2012
6,8 46 tys. ocen
6,8 10 1 45906
6,4 23 krytyków
Dorwać gringo
powrót do forum filmu Dorwać gringo

Dziadostwo

ocenił(a) film na 3

Zmarnowane 2 godziny.
Może miałbym inne zdanie, gdyby nie to, że właśnie widziałem Skyfall, któe jest arcydziełem w gatunku filmów akcji.

ocenił(a) film na 6
blaz13

Dziadostwem bym tego filmu nie nazwał. Widziałem znacznie gorsze. Myślę, że nie ma sensu porównywać tego filmu do Skyfall. To całkiem inny rodzaj sensacji. Tutaj trzeba więcej dystansu, podobnie jak przy Desperado z Banderasem.
Ja nastawiłem się na coś w rodzaju "Człowiek w Ogniu" ale szybko zweryfikowałem swoje podejście już po pierwszym pościgu. Przygotowałem się na latynoskie mordobicie z udziałem "maczos z wielkimi cochones" i się nie zawiodłem.
Jeżeli podejdziemy do tego filmu na luzie to dostrzeżemy podobieństwa do Zabójczej Broni lub wspomnianego już wyżej Desperado. Ja dałem 6/10.

blaz13

Skyfall do dziś dobija mi się czkawką fail roku :) A skoro twierdzisz, że to jest gorsze to wogóle się za to nie zabieram

ocenił(a) film na 8
spy19

nie sluchaj blaza, film bardzo dobry. moze go kolega blaz nie zrozumial :))

blaz13

Skyfall arcydziełem?He,he.Chyba buractwa.

ocenił(a) film na 9
blaz13

Gdyby "Skyfall" był mniej nadęty to kto wie. A tak "Dorwać gringo" co najmniej dwa oczka wyżej.

blaz13

Skyfall jest arcydziełem filmów akcji ale tylko według Ciebie i podobnych maniaków. O gustach się nie dyskutuje. Liczyłem po 007 na coś więcej. Może następnym razem lepiej im wyjdzie. Pozdrawiam.

leondubois

Skyfall to PG13 a PG13 to dla dzieciaków jest. Dorwać Gringo to R a R to film dla prawdziwych mężczyzn.