PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10387}
6,9 22 tys. ocen
6,9 10 1 21784
6,5 6 krytyków
Dotyk przeznaczenia
powrót do forum filmu Dotyk przeznaczenia

i jak zwykle genialna Cate Blanchett, która potrafiłaby przekonywująco zagrać nawet ścierkę do kurzu, ale fabuła do bólu przewidywalna. Ten Greg Kinnear, który wygląda jak wcielenie poczciwości i Keanu Reeves jako brutal. Wszystko OK, ale od początku wiadomo, kto jest winny.

ocenił(a) film na 5
killashandra

Kinnear
Mnie sie szanowny pan Greg Kinnear wbil w pamiec rola homoseksualisty w "Lepiej byc nie moze". Wg mnie ta rola go zaszufladkowala i proba zabojstwa bohaterki Cate Blanchet wydala mi sie raczej komiczna i przypomnialy mi sie slowa Nicholsona dotyczace bohatera Kinneara: "ciota".

ocenił(a) film na 6
Miu_Miu

Hey, hold your horses
Nie napiszę, że Kinnear to dobry aktor, bo choć w "Lepiej być nie może" spisał się na tyle, by go nie przykrył cień Nicholsona, to uważam go po prostu za przeciętnego. Rola w "Dotyku poznaczenia" nie wymagała od niego żadnych aktorskich akrobacji, jednak nie kładłabym tego na karb jego umiejętności (czy jak kto woli - ich niedostatku), lecz nieciekawego rysunku samej postaci. Natomiast, wybacz, ale słowo "ciota" nie funkcjonuje w moim słowniku i nawet marnego aktorzyny tak bym nie nazwała.

ocenił(a) film na 5
killashandra

I promise - never again..... ;)
Jednakze slowo to funkcjonuje w "lepiej byc nie moze" i to byl cytat, a nie chec obrazenia aktora, czy tez Twoich uczuc z tym zwiazanych. Aczkolwiek rozumiem Twoja wrazliwosc i zaprzestane zapozyczania cytatow z komedii.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
Miu_Miu

Never say never...;)
Kto wie, co przyniesie przyszłość - możesz złamać swoją promise w najbardziej niespodziewanym momencie... Pozdrawiam bez :(, bo moja wrażliwa dusza i subtelne spojrzenie na świat źle znosżą taką ikonografię;))))