1. nuda straszna
2. gra aktorów nie przekonywująca
3. Dowód na nie wiadomo na co
Piękny umysł bije ten film na głowę, choć o wiele ciekawsza jest biografia Nasha pod tym samym tytułem, która własnie mam przyjemnośc czytać, filmu nie polecam (mowie oczywiście o Dowodzie)
pozdrawiam
1. Jaka nuda, człowieku??? Rozumiem, że dlatego, że nie ma ciągłej strzelaniny, tak?? No nie mieści mi sie w głowie, jak mozna "Proof" uznać za nudny film!!!
2. Bez komentarza. Chyba mówimy o dwóch róznych filmach
3. taa, to jest dowód na to, że... niektórzy powinni zostac przy oglądaniu filmów typu Sin City..
Rozumiem, że ludzie mogą czuć się rozczarowani filmem, jeśli oczekiwali czegoś podobnego do "Pięknego Umysłu", bo moim zdaniem porównywanie tych filmów nie ma sensu (nie dlatego, że któryś z nich jest lepszy a któryś gorszy) Ale jakoś trzeba zrobić reklamę...
Natomiast tego typu argumentacji nie rozumiem. No bo w tym przypadku "nuda" lub "nieprzekonywująca" gra aktorów brzmi dla mnie tak, jak ktoś by napisał "białe jest czarne" Czasami nie ma chyba miejsca na tak SUBIEKTYWNE opinie ...
normalna nuda ... reklamują to jako coś w stylu " pięknego umysłu " nie no trzeba przyznać .. całkiem poważnie temat skopiowany
ale niewykożystany .. 40 minut dramatu obyczajówki który powinna oglądać tylko moja Mamuśka fanka M jak miłość :)
u mnie dostał 1 .. jako totalny zawód .. i stracona godzina czasu .. a przez tą godzine powinienem sie uczyc . .w koncu sesja ;P
nudny .. cienki .. przeciągnięty .. chociaż aktorstwo dobre .. nie tak łątwo udawać zamotanego matematyka :) to chyba jedyny plus tego filmu .. ;P
in maj opinion afkors :P
normalna nuda - ooo tak, chciałabym sie tak codziennie nudzić :) "40 minut dramatu obyczajówki który powinna oglądać tylko moja Mamuśka fanka M jak miłość :)" wybacz ale czego fanem Ty jestes? dam sobie głowe uciąć, że będzie to coś niezwykle ambitnego.
ja po obejrzeniu filmu byłam bardzo mile zaskoczona i nie porownywałabym tego do "pięknego umysłu". oba te fimly mają własny urok i charakter, może jedynie ich pomysł czerpany jest z jednego źródła (bo nie wmówisz mi że "piękny umysł" jest niepowtarzalny)
"in maj opinion afkors :P" szanuje Twoją opinię jednak nie podoba mi się, że traktujesz innych z góry (jedynie dla mojej mamuśki ktora jest fanka m jak milosc - co to ma byc?!)
No tak...Jak film spokojny i na poważny temat to ambitny i ciekawy, a jak pojawia się akcja to już kino dla intelektualnego dołku? Postawienie "Dowodu" obok "Sin City" to żenada. "Dowód" jest o co najmniej o klasę niżej od "Sin City"! To nudny, ciągnący się gniot na oklepany temat, zrealizowany bez pomysłu i polotu!!!
Momentami faktycznie nudnawy z bardzo przewidywalną fabułą.. film trzyma jednak Gwyneth Paltrow, która według mnie jest świetna.
"Dowód" to sztuka, która powstała przed "Pięknym umysłem" o ile mi wiadomo, więc nie mówcie, że temat był skopiowany. A, że jest oklepany ... Pannamaslo mogłaby wymienić jeden film poza "Pięknym umysłem", który traktuje o tym temacie? Reszte zostawiam bez komentarza, bo to kwestia gustu. Mnie osobiscie film się podobał, Gwyneth nieźle sobie radzi, chociaż wg. mnie skopiowała styl gry Mary Louise Parker.