5,3 17 tys. ocen
5,3 10 1 16585
4,3 6 krytyków
Dracula 2000
powrót do forum filmu Dracula 2000

oglądałam fil dobrych kilka lat temu ale spodobała mi się hipoteza powstania Drakuli. Całkiem nieźle muszę przyznać.

Martes_foina

Podejście oryginalne, choć realizacja kiepściutka...

Ryszard_Tulinski

Niestety, ale wtedy zrobił na mnie wrażenie na tyle silne, że pamiętam do dziś. Byłam młodsza, pewnie dlatego :) Trudno obiektywnie oceniac filmy oglądane w młodości, szczególnie jesli pewne pomysły pojawiały sie pierwszy raz.

Martes_foina

Fakt, sporo filmów nie przechodzi próby czasu. Osobiście uważam pomysł pochodzenia Draculi przedstawiony w filmie za oryginalny - z pewnością godzien lepszej produkcji. Do tego Butler jest chyba najseksowniejszym Draculą w historii kina :-)

Ryszard_Tulinski

Pomysł był bdb i to gł. przyczyna mojej wysokiej oceny, zupełnie nowatorski! wykonanie nie jest złe a niby co by miało być w filmie z końca lat 90tych? masa efektów wprost z kompa czy pani Stewart jako Mary? Wg. mnie ten film ma swój sens, jest tu coś więcej niż bieganie za krwią, mam na myśli wnętrze gł. bohatera, to co ma w głowie/duszy a nie tylko w żyłach, zakończenie może zaskoczyć i na dzisiejsze czasy zrobiliby 2-ą część i by wszystko zostało zchrzanione dla zysku. To typowy film z tamtych lat, myślenie i wykonanie, mi to pasuje bardziej niż np. Zmierzch czy nawet Blade.