Właśnie zakładam nie wiem które już konto i daję notę 1/10, ale ogólna ocena nie chce spaść poniżej 4. Jak zaklęta... Gdyby każdy kto uważa, że ten film to przestępstwo założył chociaż 5 kont i dał 1/10, to może wspólnymi siłami oddalibyśmy chociaż mały pokłon w stronę sprawiedliwości.. Jeśli ktoś daje filmowi na imię Dragonball, to jest do czegoś zobowiązany. Zobowiązany wobec fanów tego serialu by stworzyć jak najlepszy film. I gdy takie osoby konstruują "byle co" i pakują to do błyszczącego opakowania z napisem Dragon Ball, to popełniają wielkie wykroczenie. Im jest wszystko jedno co powiedzą ludzie, liczy się jedynie zysk.. A z takim tytułem zysk będzie. Dragon Ball przyciągnie wielu fanów na których niewiedzy będzie można zbić trochę pieniędzy.. Możemy tylko pomyśleć o twórcach tego "badziewia" i pogratulować im wspaniałego posunięcia. Stworzyli "nic" i zarobili na tym "coś"... Brawa...
Słuchaj gościu, jesteś niesamowicie żałosny. Ocena jest średnią wszystkich głosów i nikt jej nie będzie ustalał. Tak więc daj już sobie spokój, drogi gnojku (bo takie zachowanie raczej nie przystoi dorosłemu człowiekowi) i zrozum, że są tacy, którym film się nie podobał, inni uważają go za przeciętny, a zdaniem jeszcze innych jest bardzo dobry. Dlatego znajdź sobie jakieś inne zajęcie. Najlepiej wyłącz czasem komputer i wyjdź z domu, może nawet znajdziesz sobie jakichś znajomych. Pamiętaj, że życie jest ciekawsze. Pozdrawiam (mimo wszystko).
Spodziewałem się takich reakcji. Dla was ten film może być dobry.. Możecie mu dawać nawet 10 tylko po to, żeby poczuć się inaczej niż wszyscy normalni których ten film przyprawia o mdłości.. Lubicie być autsajderami, proszę.. Ja nie będę prymitywny i powiem również Pozdrawiam...
co do oceny każdy może mieć własne zdanie...ale w jednym zgadzam się z Tobą lukas.Ten film to jedno wielkie nieporozumienie i żerowanie na popularności serialu.Sam jestem w dzieciństwie z wypiekami oglądałem każdy odcinek i teraz serce mi sie kraje jak widze do czego zdolni są się posunąć producenci filmowy by tylko zarobić na widzu. Jesteśmy tu świadkami sprofanowania twórczości Akiry Toriyamy. Zdecydowanie 1/10 za wypuszczanie takich gniotów na rynek filmowy. NIE POLECAM.
Takie zjawisko już dawno nazwałem tzn "FW-gamonie" Ignorancji nie dopuszczający do swoich głów, że ktoś może mieć inne zdanie bądź gusta.. Jest to adaptacja więc twórcy mogli zrobić co chcieli a Akira brał udział przy jego powstawianiu więc pretensje do niego, że sprzedał tytuł i nie doprowadził do ekranizacji..
PS- Ubek to Ty? nadal z domu nie wychodzisz?
Ubek jest jeden i nie da sie go podrobic.
"Jest to adaptacja więc twórcy mogli zrobić co chcieli a Akira brał udział przy jego powstawianiu więc pretensje do niego, że sprzedał tytuł i nie doprowadził do ekranizacji.."
Skad wiesz co do powiedzenia mial Akira? Sprzedal prawa do tytulu i ok a to co FOX zrobil z filmem to nie jego wina. I tak Akira mniej zawinil niz wy wielcy fani ubostwiajacy tego gniota. Dzieki wam film zarobil i mozliwe ze przyczynicie sie do powstania kolejnej czesci tego gniota.
PS. Drogi rycerzyku pewne opcje na FW sa dla ciebie nieosiagalne. Nie wiem tylko czy to wynik glupoty czy uposledzenia ale w kazdym razie bardzi co wspolczuje.
PEACE
Ah no tak sprzedał i to nie jego wina.. A czyją winą jest to, że sprzedał prawa do produkcji najgorszej z możliwych wytwórni?
A czyja wina jest ze to gowno zarobilo? Wasza! Dzieki takim niedojebom jak gohan i ty zreszta tez ten gniot zarobil i dostali jakies niewielkie profity. Akira sprzedal prawa to sprzedal trudno i tak wy sie przyczyniliscie do tego ze FOX wyszedl in plus na tym.
Ojej gdyby nie to, że Japonia dostała miesiąc wcześniej to by zarobiło znacznie więcej.. Ale byś miał wtedy powód do poszczekiwania :P Akiry nie tłumaczy nic chciał zarobić i zarobił ..
"Takie zjawisko już dawno nazwałem tzn "FW-gamonie" Ignorancji nie dopuszczający do swoich głów, że ktoś może mieć inne zdanie bądź gusta.. Jest to adaptacja więc twórcy mogli zrobić co chcieli a Akira brał udział przy jego powstawianiu więc pretensje do niego, że sprzedał tytuł i nie doprowadził do ekranizacji.."
Dopuszczamy, ale podajcie na to porządne argumenty, których nie da się obalić, podczas gdy my je masakrujemy so pucking izi. Jedynym godnym dyskutantem wśród chorobliwych tardów tego gniota jest Wong.
AHA, mamy mieć pretensje do Akiry za to, że sprzedał prawa autorskie do ekranizacji swojej mangi? Co jest w tym złego? To, że chciał zarobić trochę grosza? Jestem pewny, że każdy z nas by tak samo zrobił.
A to, że fox skurwił film, to jest już tylko ich wina.
"Ojej gdyby nie to, że Japonia dostała miesiąc wcześniej to by zarobiło znacznie więcej.. Ale byś miał wtedy powód do poszczekiwania :P Akiry nie tłumaczy nic chciał zarobić i zarobił .."
Tak, ale nie dlatego, że film jest dobry, tylko dlatego, że amerykańce by go zobaczyli w kinie, a nie na kompie. Dzięki Foxowi, za uber fail i brak międzynarodowej premiery, dzięki temu wiedziałem już miesiąc przed "oficjalną premierą", że ten film to kupa gówna.
Ubek ale konta zmieniać nie musiałeś.. no chyba, że w innym wątku też robisz syf i zapomniałeś re logu zrobić.. w/w osobnik mówi, że coś dopuszcza.. jasne, że tak. Własne zdanie .. i długo długo nic.. Powiedz mi gdzie te wasze argumenty były skoro poszczekiwaliście jak filmu nie widzieliście :P To dość nietypowe zjawisko coś na poziomie przedszkola.
Saga pewne opcje tego portalu wciaz sa nie dostepne dla ciebie ? Jestes nie ogarem i pokazujesz to na kazdym kroku. Ty nie potrafiles zadnego argumenty wyskrobac na obrone tego gniota. Jedyne co potrafiles to unikac tematu. I zeby zniszczyc taka wesz jak ty nie musze zmieniac kont bo i tak mam jedno xD Ach prawie zapomnialbym spytac ciebie sagus o jedna bardzo wazna rzecz. Jak tam cotygodniowe spotkania godowe Wielkiej Trojcy DB:E ?
PS. Saga po stosunku plciowym z gohanem i moldixem odpocznij jakis czas bo spermauderza ci do glowy i wypisujesz pierdoly ;]
Hmm Ty naprawdę masz problemy.. Podejrzewam, że to brak światła dziennego ale już o tym kiedyś mówiliśmy..
cyt:
"Po pierwsze nie jesteśmy kolegami.. a po drugie nie musisz mi opowiadać swoich traumatycznych przeżyć z dzieciństwa :-/ "
PS- A czy ja wyglądam na zainteresowanego rozmową z chłopczykiem przyklejonym do monitora?
Wypraszam sobie chlopczyka. Wiem ze na mnie lecisz ale nie ma takiej opcji. Wybij to sobie z pustej glowy. Ja nigdy nie chcialem byc twoim kolegom. Nie szukam ich w internecie bo wystarcza mi koledzy z reala ;] Natomiast zawsze chetnie cie wyslucham. Osoba taka jak ty musi sie wyzalic bo moze sobie krzywde zrobic a wiec slucham cie...