Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

ŻE WHAT?

ocenił(a) film na 8

Ten film jest o wiele lepszy, niż cała ta cholerna seria!!! Nigdy nie lubiłam tej mangi, aż nie poszłam dzisiaj do kina... Ale po przeczytaniu szczegółowego opisu oryginałki... Och, szkoda gadać ;/. Zresztą... Każdy lubi co innego, tak więc ten temat jest zupełnie bez sensu =.=

michal9o90

Michałku ale to tylko cześć.. najlepsze jest to, że teraz udajesz pseudo znawce tematu.. a cała prawda o Tobie w postaci twoich postów będzie tu wisieć do końca tego portalu :P

PS - Czekam na odpowiedź "znaffco" Egiptu... Ahh i to była twoja subiektywna czy obiektywna opinia? Bo i z tym też masz zawsze problem :P

UBEKakaPOLICJA

Ohoho moje ulubione multikonto się odezwało.. Tylko skąd ta frustracja? :P

ocenił(a) film na 1
SagaTM

I czym ty chciales zablysnac co ?Idz waflu gohana stad bo skopiowales jakas stara jego wypowiedz i kozaczysz.Na kogos takiego jak ty szkoda pojazdow xD

użytkownik usunięty
ArienneMD

Nie ma to jak zakładać bezsensowne tematy :)Po nicku wnioskuje żeś
dziewucha.DB to raczej seria dla facetów więc nie dziwie się że ci nie
przypadłą do gustu

ocenił(a) film na 1

Przeciez ona sama podsumowala ze ten temat jest bez sensu xD

ocenił(a) film na 8

Nie o to kaman xDDD. Wiesz... Ja tam nie bawię się w oglądanie jakiś słodziutkich filmów, gdzie wszyscy są szczęśliwi itd., bo lubię takie "cosie" jak ten film... :P
Tylko chodzi raczej o to, że film podoba mi się bardziej xD.

ocenił(a) film na 8
ArienneMD

Jezu, ile powtórzeń xD. Sorry :P. Zanim opublikowałam, nawet tego nie przeczytałam :D

ocenił(a) film na 8
ArienneMD

Hermione nikt nie kwestionuje tego czy podobała ci się seria czy film. Są gusta i guściki. A o gustach się nie dyskutuje.

Film był całkiem fajny ale dostaje takie a nie inne komentarze nie ze względu na fabułę, aktorów itp. ale z powodu swojego tytułu: "DRAGONBALL - EWOLUCJE".
Skoro tytuł brzmi "Dragonball" to powinien sobą reprezentować sagę. Powinien przedstawiać możliwie jak najwięcej faktów z anime i trzymać się mniej więc jej fabuły.

A tak to jakiś amator który Dragonballa znał chyba tylko z opisu swojego dziecka stworzył scenariusz nie mający nic wspólnego z sagą. Przez to mamy :
- Piccolo - charakteryzacja i wygląd pożal się boże
- efekty specjalne wołające o pomstę do nieba - zważywszy na budżet.
- scena końcowej walki - to nawet walką nie można nazwać 2 machnięcia noga, 3 machnięcia pięścią i po krzyku. A Piccolo taki poteżny niby był.
- Ozoru - to był co najwyżej goryl a nie Ozoru. Gdzie jego rozmiary?.
- Ratowanie Songa przez Roshi'ego - jasne najlepiej walnąć w niego KAME HAME HA i po sprawie - żenada.
- samo KAME HAME HA - czy tak trudno powiedzieć to w takiej samej intonacji jak miało to miejsce w anime ?.
- smok to chyba był z lampy zamiast Dzina. Powinien mieć gigantyczne rozmiary a nie takie jak zostało przedstawione w filmie.

Jedynym dobrym efektem było zderzenie się pocisków energii KI Piccolo i Roshiego

ocenił(a) film na 1
ArienneMD

ŻE FACK kobieto to jest dno i to ze Ci sie podobalo to nie zmieni pogladu na ten film osob ktore choc troche sie znaja na DB!!!!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
monstee

Wiesz tak naprawdę to jest tylko i wyłącznie jej sprawa.

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

Wiem, dlatego powstrzymałam się przed gorszym komentarzem :-)

ocenił(a) film na 3
monstee

cóż tak jak to juz wielokrotnie pisałem, największym błędem polaków jest ocnianie czegoś o czym się nie ma zielonego pojęcia, jeśli masz zamair oceniać wygląda piramid, to najpierw trzeba wiedzieć, jak zostały zbudowane, jaka wokół nich jest historia, kultura itp, jak mazs zamiar oceniać jakąś osobę, to musisz, poznać ją dogłebnie, odkryć jej wnętrze, bo często większość z nas tak naprawdę jest inna w środku, niż na zewnątrz, itd. itd. to się do wszystkiego odnosi, jeśli czegoś dogłębnie nie poznasz, to jak to można oceniać, przecież to żałosne.

michal9o90

"cóż tak jak to juz wielokrotnie pisałem, największym błędem polaków jest ocnianie czegoś o czym się nie ma zielonego pojęcia"

Michał napisał:

1. "I CO LOL, GOHAN????? WTF??? no to już przegięcie, czy oni chcą całkiem rozpierdzielic fabułę? co oni mają zamiar wszystko zmieścić w jednym filmie, przecież z tego co jest wiadome, to film nawiazuje tylko do DB, a nie DBZ.
2. I nie rozumiem czemu cię rozwaliłem z tą łodką, przeciez goku spadł na ziemię w kuli, został wysłany z planety Vegeta, więc mógłby dopłynąć czy to w łódce czy to w tej kuli, do wyspy roshiego
3. żal, mei i bijatyka z goku, omg, chyba ich posrało, goku jednym palcem, by ją stuknął i poleciałaby na drugi koniec świata.
4. słuchaj jest różnica między jr, a starym piccolo, po pierwsze stary piccolo to czyste zło, a jr, to tylko zło
5. Jr. ma zasady, gra fair play, i po drugie, stary goku to stary, więc nie maiłby siły juz na trening, a przecież jr. bardzo dużo trenował, musi po prostu być jr. piccolo

"to się do wszystkiego odnosi, jeśli czegoś dogłębnie nie poznasz, to jak to można oceniać, przecież to żałosne."

Michałku a kto te piramidy zbudował? A jeśli tak bardzo interesujesz się Egiptem to spytam o sfinksa :D

ocenił(a) film na 1
SagaTM

Chciales zablysnac tym?Idz waflu do swojego pana i wladcy gohana i sobie obejrzyjcie db:e jeszcze raz.

ocenił(a) film na 3
SagaTM

saga jak zwykle błyskasz, swoją jakże ponadprzeciętną inteligencją, nawet nie zrozumiałeś przenośni i wkleiłeś urywki zdań, które były pisane w odpowiednim celu, a ty sobie je wykorzystałeś tak jak chciałeś, żal mi ciebie, szkoda, że aż tak się ośmieszasz, cóż ale to nie moje sprawa, ani moje życie.

PS: tak interesuję się egiptem tak jak wieloma innymi rzeczami.

ocenił(a) film na 8
ArienneMD

Ej. Sorry. To miała być odpowiedź na jakiś tam temat... A zrobił mi się nowy =.=
Taaa... troszkę się wkurzyłam xD. Sama nie wiem, co mnie naszło, żeby pisać takie rzeczy... "ta cholerna seria"... Że ja to niby napisałam? xD. Nie wierzę =P.
Ech... Tak więc... Mówcie co chcecie, ale DB: Ewolucja jest super w/g mnie! xD.

ocenił(a) film na 8
ArienneMD

Heh, szkoda, że nie można usunąć tego tematu =.=
Pisząc to,chyba byłam nieźle na coś wkurzona, szkoda, że nie pamiętam, na co.
Kurczę. A da się chociaż zgłosić do usunięcia?

ocenił(a) film na 8
bbksk

Hmm... Może i ja nie popisałam się inteligencją, zaczynając ten temat (a właściwie - odpisując na inny, ale pomińmy to, co wiele razy powtarzałam), ale koleś wyżej chyba jej w ogóle nie posiada.

użytkownik usunięty
ArienneMD

No co?
To taki podryw na jaskiniowca :)