Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

1/10

ocenił(a) film na 1

Powiem tak, gdyby to był film niezwiązany w żaden sposób z marką Dragon Ball, lecz najzwyklejszy film s-f i akcji to może postawił bym 6/10. Ale takiej profanacji bajki, na której się wychowałem nie wybaczę. Akira Toriyama się pewnie teraz na łóżku przewraca. Oozaru uczniem Piccolo? Dziadek Goku zostaje zabity przez Piccolo, a na dodatek Goku jest już nastolatkiem, gdy w oryginale to właśnie Goku, jeszcze jako dziecko po przemianie w Oozaru zabił Gohana. A gdzie Vegeta? Gdzie Krilan? Takich fabularnych przekłamań jest więcej. No i do cholery, "źli Nameczanie napadli na ziemie". WTF?

PS. Aha, miło, że autorzy filmu pofatygowali się aby poinformować widza, że Goku należy do rasy Saiyan.

ocenił(a) film na 2
maciekced

Ja nawet nie dałbym 5/10 jak to by był najzwyklejszy film s-f. Jak postacie unoszą się w powietrzu ewidentnie widać że są na linach :/. Piccolo to chyba miał na twarzy maskę za 20zł. Denne dialogi, pełno "fabularnych przekłamań", wielu rzeczy nie wyjaśniono. To jakieś Power Rangers a nie film. Jest to czysta profanacja. Nie wiem co podkusiło twórców żeby "to" nakręcić... Film jest śmieszny w porównaniu do bajki. Oby nie było kontynuacji filmu bo zakończenie wskazuje na to że to jeszcze nie koniec :(. Podsumowując: totalny gniot, nawet nie ma za co dać 3/10. Spodziewałem się czegoś lepszego a wyszło tak jak napisałem - POWER RANGERS. Daję 2/10 i to tylko za dobre chęci twórców.

ocenił(a) film na 1
maciekced

Zgadzam się. Ten film to totalne nieporozumienie... tak zbezcześcić markę jaką jest DragonBall ;o.!

Gdyby ten film nie nawiązywał do serii Dragon Ball to faktycznie można by było dać 5/10.

ocenił(a) film na 1
maciekced

mogę powiedzieć tylko jedno : moje pierwsze 1/10

maciekced

filmu nie oglądałam więc sie nie wypowiadam na jego temat ale jakoś nie widzi mi się oglądanie tego anime w kinowej wersji

ocenił(a) film na 6
madz_iulkaa

Do autora tematu film powstał na MOTYWACH mangi Dragon Ball a nie na podstawie... co oznacza że zaczerpnięty został tylko główny wątek. Ja daję 6/10 bo choć krótko było to miło spędziłem popołudnie:D