Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Fajny film. Lekki, przyjemnie się ogląda. Nigdy nie interesowałam się serialem - nie widziałam i nie miałam pojęcia o co biega w całej historii. Nigdy też nie zmusiłabym sie chyba do obejrzenia choćby jednego odcinka.
Tutaj - całkiem ciekawie opowiedziany film. Intrygujące zakończenie każe postawić pytanie "co dalej?"

ocenił(a) film na 1
EM_DE_KE_AS

yyyy...jakbys ogladala anime to bys wiedziala ze ten film to profanacja!:)

ocenił(a) film na 7
Miki_

A myślałem, że ludzie, którzy nie oglądali anime umieją tylko stwierdzać, że film jest beznadziejny bo chodzi w nim o wielką małpę (jak zrobił to jeden mój znajomy). Jestem pozytywnie zaskoczony.

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

aha a tak poza tym nawet jak nie ogladalas anime to przeciez ten film jest calkowicie bez bazy..poczatek tylko byl miare ok a pozniej to juz nawet nie za bardzo bylo wiadomo ocb a sceny kompletnie sie ze soba nie kleily...gdzies szli dokads zmierzali kogos jakos powstrzymac/pokonac .. wogole cale to ich wyruszenie bylo bez bazy..o co chodzilo to kompletnie nie wiem..oczywiscie ze tego co pamietam a nie pamietam wiele gdyz film nie byl wart zapamietania;)

Miki_

Miki, właśnie dlatego dałam tylko 6/10. Miejscami faktycznie nie wiadomo było o co kaman. No i ten "cudowny" aktor, który grał tego Goku (o ile dobrze pamiętam to chyba on). Drętwy.
Ogólnie jednak film mnie zaciekawił. Zresztą przed jego obejrzeniem sądziłam, że będzie gorzej a nie było tak źle;)

ocenił(a) film na 1
EM_DE_KE_AS

przede wszystkim to powinnas sobie obejrzec anime..teraz zrobili odswiezona edycje dragon ball kai cos kolo 100 odcinkow takze dasz rade..wycieli dlużyzny :)

Miki_

Heh:)
A czy anime ma coś wspólnego z tym co oglądałam? W sensie - mniej więcej podobnych historii. Zaciekawił mnie wątek [właściwie główny] z tym Picollo;) O właśnie: w tym filmie super wyglądała ta postać. Anime - jakoś nie przepadam za japońskimi kreskówkami;) No i nie wyobrażam sobie, żeby ten Picollo miał być inny niż ten w filmie:D
Bo jeśli chodzi o tego głównego bohatera to pewnie rysunkowy jest mniej drętwy;D

ocenił(a) film na 7
EM_DE_KE_AS

Główny bohater w anime zdecydowanie nie jest drętwy (chociaż ten z filmu też taki straszny moim zdaniem nie był, to znaczy jakoś tam oddał tą postać). Piccolo w anime wizualnie strasznie się nie różni (inny strój no i te popularne już czułki), tak jak i początek jego wątku (uwięzienie przez ludzi) jednak po walce z Goku w anime jest zupełnie inaczej niż w filmie (ale przecież nie będę spoilerował). W każdym razie polecam anime bo jest naprawdę godne obejrzenia.

ocenił(a) film na 6
EM_DE_KE_AS

napewno bardziej miarodajna ocena, niż obecnie panująca na filmwebie 3,8 (ujdzie)

stantom1982

No tak. Film ten może nie jest super cudowny, ale nie jest aż tak zły. 3,8 to jednak dużo za nisko. Jeszcze jeden przykład na to, że nie należy kierować się oceną ogólną jeśli ktoś zastanawia się czy warto obejrzeć (w niektórych przypadkach oceny tutaj są stanowczo za niskie).