Oby to Prawda:) i co najlepsze wydana bedzie przez Samego Mistrza-Akire...:)http://www.tnp.net.pl/torrent,159416,Dragon_Ball___Yo_Son_Goku _and_His_Friends_Return__XviD___Napisy_PLENG,2.html#komStart
LOOOL
Przecież to jest tylko special wydany z okazji 40stolecia Jumpa. Nie będzie żadnej kontynuacji nie mówiąc już o całej nowej serii...
Tacy z was fani, a nic nie wiecie.
To nie jest ani film kinowy, ani jakiś tam specjalny odcinek, tylko pilot nowej serii DB.
Właściwie akcja zaczyna się na 2 lata po pokonaniu Buu. Nowa seria ma być nowym GT, kontynuacją DBZ.
Tu mały opis, który wyciąłem ze strony, której tu nie zapodam, ponieważ złamałbym regulamin:
"Opis:
Po niespełna 12 latach od zakończenia produkcji mangi i anime 'SMOCZE KULE', serce niezwykłego świata znanego z Dragon Ball'a ponownie uderzyło! Tym razem bardzo mocno! W postaci najnowszego projektu samego twórcy i mistrza gatunku Akiry Toriyamy!, a dokładnie filmu specjalnego na 40-lecie czasopisma o mandze i anime - Shonen Jump, będący początkiem nowej historii na serię telewizyjną ( Akira planuje od nowa stworzyć całą sagę GT z nową historią i klimatem znanym z DBZ- film kończy się słowami głównego bohatera 'do zobaczenia'. Jest to kontynuacja końca historii DragonBallZ. Akcja rozgrywa się 2 lata po pokonaniu Buu. Anime opowiada o przybyciu na ziemię młodszego brata Vegety."
Jeśli wierzycie takim opisom to pozdro, życie sobie dalej w świecie sennych marzeń ;p
Wiesz ja też w to nie wierzyłem ale już na wielu poważnych stronach czytałem że akira chce zrobić coś wielkiego związanego z tym specjalnym odcinkiem, lepiej tego nie lekceważmy nie wierzyliśmy w film real a teraz oglądamy nowy super zwiastun będźmy pełni nadziei...
o jaaa
ciemny lud wszycho kupi
niestety trza sie pogodzic i DB juz nie bedzie
ktos moze sobie cos tam tworzyc ale Akira zrezygnowal
PS DB to nie bajka tylko anime tak dla wszystkich mowie
PS: anime=bajka, anime= film animowany, bajka= film animowany przeważnie, i się przyjęło, że bajka=anime.
Więc skończcie z tym anime to nie bajka, bo mnei to wkurza.
krótki utwór literacki, wierszowany, żartobliwy, zawierający morał (pouczenie). Czasem słowa "bajka" używa się w znaczeniu "baśń", w języku potocznym słowo "bajka" oznacza często również film animowany bądź kreskówkę.
W języku potocznym przyjęło się też mówić se zamiast sobie, nie znaczy to jednak iż tak jest poprawnie ;p Poza tym, określanie filmu tudzież serialu animowanego bajką przyjęło się w odniesieniu do serii dla dzieci więc nie dziw się że ludzie nie lubią kiedy anime (czy jakąkolwiek inną produkcję animowaną) określa się mianem bajki.
hehe, no masz rację, jednak dla mnie to bez znaczenia, mnie tam obojętnie i nie będę z tego robił jakiejś afery jeśli ktoś tak będzie mówił.
a według mnie zamiast robic zbędne kontynuacje powinni u nas w Polsce zacząc znowu emitowac serie DB i DBZ (bez GT bo to gówno), najlepiej na TVN albo TV4 i byłoby zajebiście, byłby to świetny prezent z okazji premiery filmu aktorskiego :)
popieram popieram kolegę u góry (tylko bez GT)tylko aby kupili od amerykanów tą odkurzoną graficzne wersje,bo widziałem na YouTube jedna z tych odświeżonych wersji to czułem się jak bym oglądał wersje kinową a fabuła i sceny były identyczne co w oryginalne który oglądaliśmy na RTL7.
Wszyscy wy narzekacie na GT, a mi się tam podobał ^__^ Każda z części miała swój klimat, GT chyba najmroczniejsza była, DB najbardziej komediowa.. DBZ jednak najlepsza(może to sentyment bo taka długa, że po prostu przyzwyczajenie xD).. Ale DB i DBGT traktuje na równi ^_^
ty weś, bo spadłem z krzesła, DB:Gt nawet nie dorasta do pięt DB, wogóle cały klimat DB został zaprzepaszczony w DB GT, i jeszcze ta wyprawa pan goku i trunksa śmiechu warte, ledwo przeżyłem oglądając te odcinki, jakieś głuie roboty, metalowe planety i jeszcze kolejny doktorek, niedość, ze seria jest totalnie bez gustu i głupia to bezszczelnie wszystko zostalo ściągnięte z DB i DBZ, nic nie wymyślili własnego (oprócz poziomu ss4)i w dodatku goku miał problemy z frezerem i cellem, co pod koniec DBZ jednym ciosem by ich pokonał. A ta historyjka z tsufulem to myslałem, że padne jak to oglądałem, oj nawet nei ma co mówić, DB:GT to po prostu był shit, wymyślony tylko na zarobienie kasy, ziemia wybucha, planeta tsuful odradza sie, ginie ziemia odradza sie, po prostu masło maslane, wszystko było tak tam namieszane, że aż żal było oglądać.
Jedyne co mi się podobało, to pierwsze 2 min 1 odc GT, i walka goku i vegety ze smokiem.
Dla mnie tam i tak jest bardzo, bardzo dużo odcinków. Jak już coś mogli by zrobić parę kinówek.
Ja tam na Dragon Balla mówie najczęściej serial animowany.
Mi wlasnie z GT najbardziej podobala sie saga z tsufulem.Najbardziej mnie zaciekawila.Reszta to dno i padaka.Postawili tylko na super silnych wrogow ale to nie bylo ciekawe.Co do Cella i Freezera nie zapominaj ze oni w piekle tez trenowali i poziom ich sily sie zwiekszyl ;]
do autora ja tezczytalem cos o nowym gt moze i mozliwe ze zrobi jesli film zarobi kokosy to i on dla hajsu zrobi fajnie by bylo:)
co do walki goku freezer & cell to tylko dlatego bo goku byl maly i nie dawal rady tak samo dlatego ze byl maly nie mogl uzyc blyskawicznej transmisji
UWAGA! WAZNA INFORMACJA!
Z okazji 20lecia DB w Japonii wszystkie odcinki zostaną poprawione, ba! może i zrobione na nowo!
- Odcinki będą bazować na oryginalnej produkcji
- format obrazu 16:9
- aktorzy podkładający głosy w oryginalne powrócą do swoich ról, jednak niektorzy zostaną zastąpieni młodszymi ;)
- efekty dźwiękowe będą nagrane na nowo
- Openingi i Endingi zostaną stworzone na nowo
- Liczba odcinków zostanie zmiejszona z 291 do 100 (!)
- planowana premiera to 5 kwietnia
oto skan japońskiej gazety piszącej o tym waznym dla fanów wydarzeniu - http://www.daizex.com/misc_stuff/dbz_jp_tv_refresh.jpg
hmm ciekawe ja też coś o tym słyszałem, lecz jakos to mi się nei podoba, owszem nowa kinówka jest fajna, ale jeśli mają zamiar tak zrobić to to dziękuję, nie podoba mi się to, że postaci sa jakieś takie mniejsze i nie iwem jak to powiedzieć no bardziej płaskie? xD, zoabczcie sobie jak wyglądają mięśnie Piccolo w tej nowej kinówce a jak w normalnym DB,
Jesli tak mają zamiar to zrobic to nie interesuje mnie to.
aha link nie działa, możesz podac jakieś żródło internetowe które o tym by pisało.
dzięki :) zapowiada się ciekwie, ale zastanawia mnei jedna rzecz jak z 291 odc zrobi sie 100, co? zrobią jedno godzinne odcinki?
przecież nie mogą pominąc połowy fabuły.
Nie połowy fabuły tylko pewnie walki zamiast się ciągnąć po 50 odcinków jedna zostaną skrócone ;p A sama wiadomość ciekawa, zobaczymy co z tego wyjdzie.
ee to do dupy ja wolę ciągnące się walki, więcej przynajmniej jest ciosów itp, nie chce oglądać krótkich walk.
Może wytną gadanie i przerywanie walki jakimiś innymi wątkami :D Przypomnijcie sobie walkę z Frezerem.Co chwile akcja przenosiła się gdzieś indziej, było strasznie dużo gadania co za przeproszeniem czasami już wkurwiało :D
nie rpzesadzaj właśnie DB, nawet saga z frezerem to bardzo mało gadania, porównaj to do Naruto, widać odrazu różnice, w naruto to dopiero gadają.
Ok nawet jeśli wycieli by trochę gadaniny, to aż 191 odcinków no bez jaj?
Wystarczy że zrobią godzinne odcinki i jesteśmy w domu :D Ale obawiam się że go potną i to dokładnie
Ale walki można było by trochę skrócić. DBZ jest o wiele za długie i czasem to już męczące było, ciągle walczyli O.o Wiadomo, żeby nie przesadzili z tym skróceniem, no ale te najnudniejsze momenty(a było ich sporo) to czemu nie..
Pomysł z odświeżeniem bardzo mi się podoba ^___^
Dragonball - JUMP Super Anime Tour Special - Return of Son-Goku and Friends
pełnometrażowy specialny odcinek ... on juz dawno jest
http://www.youtube.com/watch?v=dVhfzDqObXY
Mam pytanie co to jest? Nie przypomina ani normalnej wersji DB ani nie przypomina kinówki DB Legenda Shenron'a, wie o co z tym chodzi?
Nie mówcie, ze to jest ta nowa wersja DB, tutaj kolega mówił, ze to ma byc DBZ nowe anie DB, chyab że to nowa wersja kinówki DB.
PLS wytłumaczcie mi to.
TO jest fragoment filmu kinowego dragon ball to taka skrócona wersja całego dragon ball bez sagi pilafa i piccolo...
aha no to całkiem fajna, ale to chyba nowa kinówka jeśli mam rozumieć,bo jakość jest wyjebista, jakby mieli tak nowe DBZ zrobić, to niezła akcja by była.
Przypomina to trochę legende sherona.
To jest czwarta kinówka z DB streszczająca mniej więcej pierwsze osiem tomów mangi (tylko bez paru wątków i z paroma zmianami w kadrze przeciwników). Powstała parę lat po GT więc dlatego jakościowo jest najlepsza, trwa trochę ponad godzinę.
Toć to, nie 1 odc, bulma ma błękitne włosy a nie fioletowe, i kreska jest inna, widać jaki z ciebie fan DB.
Mój błąd, nie widziałem drugiej strony :P. Wypadki chodzą po ludziach michal9o90 :
Czytałem tylko oryginalną mangę (a jak wiesz, fanie DB, manga jest czarno-biała).
heh xD, spoko nie sądziłem, że ktoś mógł tylko czytać mangę, akurat dla mnie liczy się tylko anime, jakoś manga nie przypadła mi do gustu.
PS: tak wiem, ze jest czarnobiała, ale później wychodzi też kolorowa.
Nieee, manga ci do gustu nie przypadła? Po prostu musiałem to napisać,, bo to boli xd Że komuś się podoba francuskie pocięte anime, niż pełniutka, ukazana tak jak chciał autor manga xD
Ale w sumie kazdy ma swój gust :D :D Zgadzam się z tym aczkolwiek w tym przypadku sie ździwiłem :)
Wiecie Michał zapewne myśli, że manga i anime to dwie różne rzeczy! Ale Co dla nas może wydawać się absurdalne dla osoby która niema zielonego pojęcia o temacie nie koniecznie... Więc może od zdziwienia przejść do stwierdzenia, że to tylko Michał niedzielny Fan i wsio..
czy ja powiedziałem indentyfikator, ze mnie podoba się francuskie pocięte anime, ja mówiłem, ze wolę wokal francuski, natomiast obraz mam z japońskiej wersji, nie powiedziałem, ze nie lubie mangi, powiedziałem, że nie przypadła mi do gustu manga DB, może dlatego, że zacząłem ją czytać wtedy kiedy zaczeli wyświetlać anime w telewizji i anime jako, że byłem dzieckiem, to bardziej spodobała mi się akcja toczona na żywo niż czytanie mangi i tak mi zostało w stosunku do DB, jednak jest wiele mang które bardzo lubie.
głos Vegety w francuskiej wersji:) Poprostu żaden inny nie pasuje. identyfikator1992 ma racje cenzura dobijała w tej wersji zwłaszcza w sadze bubu..
No jest niezły, chociaż w sumie, po obejrzeniu już ileś razy japońskiej wersji to stwierdzam, że jednak, obydwa dubbingi są genialne, final flash brzmiący po japońsku czy big bang jest genialny. Jedynie co to szkoda, że ameryka tak pokarała angielskich fanów DB angielskim dubbingiem, tragedia.
wersja jap
http://www.youtube.com/watch?v=qqVFQaUsTMc
wersja fr
http://www.youtube.com/watch?v=OoUduITXnww
Według omnie obie są zaj...:D, chyba powtórze sobie serie "Z"
coś z tą wersją fr mi się pomieszało
wersja usa
http://www.youtube.com/watch?v=xfaw75qL5JU
głos vegety też nie jest zły :D