Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

to macie kilka screenów z koreanskich i tajwanskich produkcji
http://www.sankakucomplex.com/2009/03/21/korean-taiwanese-dragonball-movies-mena ce-hollywood/

Macie co chcieliscie wszystko pieknie odwzorowane......

Twórcy DBE, chcieli dobrze ich przesłanie było jedno, chcieli uniknąć kiczu

ocenił(a) film na 7
damianii

Wiesz jeśli mam być szczery to moim zdaniem tajwańska wersja nie wygląda wcale źle. Wszelkie braki przypisałbym zapewne małemu budżetowi, czasom w jakich powstał film i brakowi oficjalnej recenzji. Nie jest to może super film, ale mógłbym go obejrzeć. Natomiast o koreańskiej wersji nie chce mi się nawet wypowiadać.

ocenił(a) film na 1
damianii

Wez spierdalaj s tym linkiem koles.Ten film ma 20 lat jesli niezauwazyles i byl robiony za grosze. Nie ma najmniejszego sensu porownywanie tego z DB:E. Jednak smiem twierdzic ze w koreancu jest wiecej DB niz w niedawno wypuszczonym gniocie.Powiem wiecej koreaniec nie byl zlym filmem.

UBEKakaPOLICJA

zapewne jakbysmy sie cofneli o te 20 lat, tez taki ubek by wyzywał i by mu cos nie pasowało

UBEKakaPOLICJA

Z takim budżetem pewnie większym zainteresowaniem i popularnością cieszył by się porządnie odwzorowany film Dragon Ball. A teraz większość prawdziwych fanów anime wychodzi z kina i czują się wydymani... pewnie dlatego że taki badziew został nazwany tytułem ich ulubionej rysunkowej serii.

norbert911

ale powiedzmy sobie szczerze, że mangę jest ciężko odwzorować

ocenił(a) film na 1
damianii

To jest twoj argument? Na forum podawali nie raz tytuly ekranizacji mang. Jelsi mieli zrobic to do dupy mogli w ogole nie robic.

użytkownik usunięty
UBEKakaPOLICJA

Ale przecież DB był na swój sposób kiczowaty.
Dla czego na silę chcą zmieniać jego klimat na bardziej mroczny?

gdzie ty tu widzisz mroczność?? za krótki

użytkownik usunięty
damianii

A może powiesz mi że DB evolution nie jest bardziej mroczny od anime?
Po za tym pisząc mroczny miałem na myśli ze jest bardziej realistyczny
oraz mniej kolorowy od orginału.

ocenił(a) film na 7

To akurat chyba główna zaleta tego filmu.

użytkownik usunięty
Doktor_Wong

Raczej wada :)
Ci którzy mówią że Db nie powinien posiadać tego kiczu widać wstydzą się
ze lubią db.W końcu ten serial taki był a zmienianie jego stylistyki na
bardziej realistyczną itp. jest imo nietrafionym pomysłem.
Ja chce gadające zwierzęta i absurdalny humor :)

ocenił(a) film na 7

W sumie "Speed Racer" to ostry kicz i mi się podobał. Tutaj też nie przeszkadzałoby mi gdyby w tle przemknął jakiś tyranozaur, ale jakiegoś większego wpływu na fabułę to nie ma. Jedyne czego bym raczej nie przebolał to uczłowieczone zwierzęta. Mogą umieć mówić, niech będzie ale zwierzęta, które chodzą na dwóch łapach, noszą ubrania i żyją na równi z ludźmi od zawsze mnie denerwowały w tym anime.

ocenił(a) film na 7
Doktor_Wong

No może przesadziłem, bo nie tyle mnie denerwowały co nie uważałem, że to takie strasznie fajne. Ale w filmie by mnie denerwowały.