Jak myślicie jakie to będą sceny, jak długie i czy to zmieni pogląd na film...
Ja pamiętam jak niektórzy narzekali na daredevil'a a później gdy wyszła wersja reżyserska zmienili zdanie...
No właśnie różnica jest w tym, że Daredevil był wydany w wersji reżyserskiej a tu będą tylko do wybrania ucięte sceny, które na 100% będą kiczowatymi scenami np. ze szkoły itp. żadnych walk w nich nie będzie (tak jak to się mówiło o dłuższej walce z Piccolo). Zawsze sceny usunięte w wersji DVD są kijowe, dlatego są wycięte!
Tu bym się z tobą nie zgodził, czasem usuwają sceny nie dlatego że są kijowe jak to określiłeś a dlatego bo są "niby" za ostre i nie nadają się do kategorii wiekowej jaki ma dany film, dam przykład w x-men 3: ostani bastion - jest scena walki juggernaut'a z wolverine'm i w wersji kinowej jest całkiem zmontowana inaczej scena, a wycięta scena polega na tym że juggernaut dostaje w zęby a później wolverine przebija mu rękę swoimi szponami... a jeśli chodzi o scene walki goku z piccolo to na pewno takowa będzie może krótka ale będzie bo jest zdjęcie gdzie goku uchyla się przed ciosem piccolo jak w matrxie a w wersji kionwj tego nie ma....
Te 8 usuniętych scen to większość w szkole ... i 2 sekundy więcej walki goku z piccolo więc gohanek musisz się teraz wypłakać i czekać na Reborn który mam nadzieje nie powstanie... a i tak z innej beczki gohan wiesz moze co J.wONG powiedział po premierze w USA ? hahahaha
Się czyta troche stronek ... i film miał trwać tylko 90 min i usuniete sa sceny chi-chi z jej kolezanka i przy walce piccolo z goku jak goku na ziemi uderzył piccolo to tyle nie ma się co nastawiać ... prawda jest taka że ten film to dno totalne i kazdy o tym wie ... jebać wonga huj mu w dupe na całego hahahaha boi się wypowiadać na temat filmu cwel jebany
http://dragonballmovieforum.com/showthread.php?t=3176
tu masz zdjęcia z usunietej sceny przyznam nawet niezła :);D
A jednak w twoim linku znalazłem kilka ciekwych zdjęc oraz filmików
http://dragonballmovieforum.com/showthread.php?t=3176&page=6
w tym linku dokładnie na tej stronie powinny znajdować się 3 filmiki gdzie są pokazane niewykorzystane sceny walki piccolo z goku, ja niestety nie miałem czasu obejrzeć całych filmików, ale zauważyłem przynajmniej 3 różnice co do wersji kinowej, między innymi, scena kiedy goku zmienia się z oozaru w człowieka i idzie w strone piccolo kończy się tym że zaczynają strzelać do siebie pociskami ki, tutaj dochodzą do siebie a goku wali w ryj piccolo, poza tym są tam sceny walki wręcz, oraz jak piccolo chwyta goku i rzuca o ściane oraz jak ciska jego głową o ścianę....
te filmiki są wywiadami przeplatane z filmikami z filmu....
Tego filmu i tak nic nie uratuje, a te dodatkowe sceny...Naprawde film dzieki nim zaraz zyska na wartosci :D zalosna tworczosc Foxa za pare dolarow.
O gohan się obudził, a gdzie jest ubek?? No nie ma się z czego pośmiać, chłopaki nie staracie się:D
A teraz do tematu:
Niestety, nie ma co mieć nadziei co do tego czegoś, jeszcze gohan nie zrozumiałeś?? To że Tobie się podoba, nie znaczy że spodoba się reszcie świata. Nawet po tych dodatkowych scenach, krótka walka z Picollo to tylko jedna z morza wad. Żeby ten film się spodobał mi i reszcie fanów i fanatyków tego boskiego anime, musiałby nie posiadać żadnej ze scen które już widziałem, a dodane całe 3H porządnej akcji, efektów specjalnych na poziomie dzisiejszych czasów, a nie lat 90, i choć połowicznej zgodności z anime/mangą. 8 usuniętych scen... niestety to za mało...
Dobra można już skończyć z tym, komu się podobał film, a komu nie??
Założyłem temat o wyciętych scenach i na tym się skupmy...
Mam nowe info na ten temat: wycięte sceny to tzw. z-edition i już wiadomo jakie są niektóre sceny... Ale nie mam pewności...
Goku podnosi przód samochódu Fuller'a,
Scena w szkole...
Scena jak mnisi dają Goku strój treningowy,
Walka Goku vs Piccolo, gdzie inaczej jest wszystko zmontowane, np. gdy gokuodchodzi od ciała Roshi'ego w filmie jest tak że zaczyna się pojedynek na blasty ki, w wyciętej scenie przedtem jest tak że gdy goku odhodzi od ciała zaczyna walczyć wręcz z Piccolo, między innymi Piccolo rzuca cialem Goku o ściane a potem jego głową ciska o ścianę, scena z matrixa kiedy Goku uchyla się przed ciosem Piccolo.
No i scena kiedy Goku staje przed Piccolo w momecnie kiedy ma się przemienić w Oozaru, jest wtedy pokazany mały Goku, w wyciętej scenie jest jeszcze opowiadanie Piccol'a o Saiya'nach....
To tyle...
Gohan nie wciskaj mi, że nie wypowiedziałem się na temat, przecież sam napisałeś: "Jak myślicie jakie to będą sceny, jak długie i czy to zmieni pogląd na film...". Więc napisałem, żebyś nie oczekiwał że parę scen zmieni pogląd na ten film, szczególnie wśród zagorzałych fanów anime/mangi o DB. Widzisz zmusiłeś mnie żebym się powtarzał, czego bardzo nie lubię... Czy ty musisz brać wszystko do siebie??
Nie chodziło mi oto co ty teraz napisaleś ale o to by nie zrobił się znowu burdel, gdzie będe sam, a wszyscy będą pisac że ten film to gówno, oto mi chodziło, poza tm chodzi mi oto aby się ktoś wypowiedział na temat usuniętych scen, a nie tego czy mu się film podobał, bo to 2 różne sprawy...
UBEK IN DA HOUSE :D
Gohan po tym co napisales o tych nowych scenach jestem pewny ze tego gniota nic nie uratuje. Po huj dodaja jakies nedzne sceny ze szkoly itp? Zreszta huj w to. Musieliby nakrecic 2film zeby cos sie zmienilo. A tego BR mozesz sobie w dupe wsadzic i polamac raniac sobie odbyt jebniety fetyszysto.
Masz pocisk godny hejtera xD
PS. Gohan czemu dales The GodFather 1/10 ?????????????????
Skoro upadłeś tak nisko to trudno, odpisze na twoim poziomie, bo jestem jebanym fetyszystom. A na poważnie, to dlatego że daje zazwyczaj oceny 1 albo 10, dlaczego? bo albo mi się film podoba albo nie.
Proszę cię żebyć pisał na temat i nie zaśmiecał tego tematu, ok?
Ubek powtarzasz się..... widzę, że film wyzwolił w tobie dużo emocji (pozytywnych lub negatywnych:) zapewne dlatego ciągle siedzisz na tym forum:)
Ubekowi już nic nie pomorze.. Nie wychodził z domu od premiery DBE i nam tu grasuje od rana do nocy z przerwami na toaletę i wyrko :P
Odnośnie tematu.. Cieszy mnie to, iż te dodatkowe sceny ujrzą światło dzienne w wersji DVD tym bardziej z chęcią kupie płytkę by sobie raz jeszcze obejrzeć.
Byle gowno cie zadowoli to sobie kupisz DB:GOWNO. Mylisz sie co do mojego spedzania czasu. Sram do wiadra i non stop forumek i spanie. A ty gochan niepograzaj sie pajacu jeden bo zeby dac 1/10 Ojcu trza miec wiecznie jadra na oczach. Widze ze zmasowany atak od Zakonu Obroncow DB:G. Ale cos wam niewychodzi. Musicie wiecej czasu na pojazdy przeznaczyc a nie ciagle dupcenie sie xD
I nie wiem po co w to wszystko mieszacie Pomorze xD
Nic tylko czekać na wydanie DVD. Jestem bardzo ciekaw tych dodatkowych scen. Wiadomo, diametralnie filmu nie zmienią, ale to zawsze jakaś ciekawostka.
No wreszcie, jakiś wrzuty, tak trzymać chłopaki<brawo>. Macie coraz leprze teksty:D Nie mogę przestać się śmiać, nawet teraz jaki pisze tego posta:D:D:D Nie mam nic do gohana, ale ubek ma racje, stawiać wyżej DB:E Niż "Ojca Chrzestnego" jest co najmniej dziwne, ale pewnie wynika to bardziej z niezrozumienia filmu, niż z jako takiej opinii o nim. Nie martw się gohan podrośniesz - zrozumiesz;)
przyznam się że na początku chciałem ci dowalić Gohan! ale teraz nie widzę sensu?? bo ty sie pogrążasz sam doskonale z każdym kolejnym postem! :D
"1" dla Godfather-a i "10" dla DB:E buhahahahahahahaha
Czyli jednak nic nadzwyczajnego w tych scenach nie pokażą. Ale mimo wszystko fajnie będzie zobaczyć.
A ja słyszałem, że tą sceną bedzie prolog do nastepnego filmu, jak goku i Chi Chi robią gohana. Goku ma użyc technikę ''Huiduugi'', która powiekszy jego człona do rozmiarów Shen-Longa. Chi Chi bedzie miała mega orgazm, a rzecz bedzie działa się na skuterze goku.
Jak ktoś zna angielski to proponuje przeczytać ten artykuł tam jest opisane jak film miał wyglądać i jak Fox traktuje fanów - http://dragonballmovieforum.com/archive/index.php/t-2942.html