Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Film jest strasznie średni, jednak nie jechałbym po nim jak po burej suce. Cieszy, że w niektórych momentach (tak, tylko momentach) charaktery, zachowania postaci (głównie Goku i Yoshi) przypominają te z mangi. Na plus można zaliczyć dobrze zrobione efekty specjalne i aktorki, które grały Bulmę i Chi-Chi ;)

Wad jest o wiele więcej - fabuła nie trzyma się kupy, kilka idiotycznych scen, no i chyba najważniejszy zarzut - niewykorzystany potencjał. Ale odpowiedzmy sobie szczerze - da się zrobić porządny FILM na podstawie DB? Wątpię. Nie powinni się już brać za to w przyszłości.

Wystawiam naciągane 4/10

ocenił(a) film na 3
rog3r

oj tutaj się muszę zgodzić z Tobą w 100% film bardzo średni, żeby nie powiedzieć mizerny. Dla kogoś kto się wychował na bajce DB film pozostawia duży niesmak. Ale czy tak na prawdę można liczyć na coś więcej ?? Ehhh może się doczekamy i kiedyś w przyszłości film o losach Goku będzie zrobiony na poziomie zadowalającym fanów sagi... Bo z miłą chęcią zobaczyłbym film na dużym ekranie oddający klimat tej bajki :) ten niesamowity humor no i walki które trwały po kilka dobrych odcinków :P

rog3r

Dlaczego tak wysoko? Dla mnie 1/10 które wystawiłam to już za dużo, ale niżej się nie da. Zresztą średnia mówi sama za siebie, Bóg jednak istnieje ;D

ocenił(a) film na 4
vikivi

dlaczego tak wysoko? pewnie ze wzgledu na sentyment do mangi :) ja osobiscie dalem 4/10 chociaz bylem zawiedziony tym filmem ;(

piratzhonolulu

Ja właśnie przez sentyment dałam 1, nie rozumiem jak można było odwalić taką kichę. Oni chcą jeszcze robić drugą część, wstydu nie mają czy co?

ocenił(a) film na 4
vikivi

money,money,money !!! na szczescie w polsce nie bylo zbyt glosno o tym filmie ;)

ocenił(a) film na 4
piratzhonolulu

Film sam w sobie nie jest super zły. Przyjemnie się ogląda. Boli jednak fakt, że jedyne co tutaj jest z DB to kule i nazwy ^^

ocenił(a) film na 1
vikivi

Dobrze piszesz. Film to dno i 2 metry mułu. szkoda kasy i czasu na to gówno. bez odbioru

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
rog3r

Dokładnie zgadzam się z Tobą. USA nie powinno się brać za przetwarzanie animy na film, bo najwyraźniej im to nie wychodzi. Oglądałam anime i podobała mi się bardzo - mimo że jestem dziewczyna ;p gdybym nie ogladała oceniłabym film na 6/10, jednakże oglądałam i stwierdzam że 3/10 to i tak dobra nota, jak dla niego. Dało się obejrzeć, ale nie miało to kompletnie spójności z wersją oryginalną.

ocenił(a) film na 2
rog3r

fabuła całkowicie z dupy(nie oglądałem anime) ,daje 4 za efekty ;)

ocenił(a) film na 5
rog3r

Jedynym błędem tutaj jest próba zmieszczenia fabuły ze 153 odcinków w filmie który trwa około 80 minut, nie da się, dla mnie film był nawet przyjemny