Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

...widząc na plakatach bohaterów filmu, przypominając sobie jak wyglądała manga i zdając sobie sprawę z "amerykanizacji" mojej ulubionej sagi (Dragonball) mangi, z góry wiem, że prędzej wypożyczę ten film za parę miesięcy na DVD, niż pójdę na niego do kina... Patrząc na Songo filmowego i na Songo oryginalnego nie widzę żadnego podobieństwa... Ten chłopaczek z plakatu to chudzielec, podczas gdy Songo był prawdziwym kafarem. Zero odwzorowania jak dla mnie.

ocenił(a) film na 2
n8n

W sumie jak Son walczył z Piccolo to jeszcze nie był takim koksem (nie, nie bronię filmu, stwierdzam tylko fakt) ;p

ocenił(a) film na 1
HuntMocy

Ja bym sie powstrzymal od zakladania takich tematow bo wielcy obroncy tego filmu zaraz to wykorzystaja xD

n8n

jak najbardziej sie zgadzam,tez mi klapy opadły jak go zobaczyłem,śmierdzi mi tu totalną tandetą,pozatym widac tam japońskie postaci,a songo jest amerykańcem,totalna przesada,wolał bym skośno okiego Songo,a nie jakiegos chudzine,film napewno jest tragiczny

cook23

Goku w anime nie był Azjatą tak dla ścisłości...

ocenił(a) film na 1
SagaTM

Za to na pewno byl amerykancem...

za krótki <br/> za krótki <br/>

ocenił(a) film na 2
n8n

Mi też ten aktor jakoś nie pasuje do roli Songa,może jako Tronk lepiej by wyglądał ?

ocenił(a) film na 1
Amaelamin

Film mogli nagrac jak VAN DAMME miał coś 15 - 30 lat :P :D to by pasował :D

ocenił(a) film na 1
WODNY

miało być 25 - 30 lat :P

ocenił(a) film na 1
n8n

No... obejrzałem i żałuję... strata czasu, pieniędzy no i dobrego tematu... :(

ocenił(a) film na 7
n8n

Ubeku, sugerujesz, że do tej roli powinni znaleźć prawdziwego Sayana? Poza tym nic odkrywczego raczej nie napiszę, czepianie się wyglądu bohaterów to głupi argument i tyle. "Amerykanizacja" też jest tak naprawdę legendarna, bo w anime było nawet więcej amerykańskich symboli niż w tym filmie.

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

Nie. Do tego filmu nie powinni brac zadnego aktora. Ten film nie powinien powstac. Na chwile obecna sikam cieplym moczem na 2 czesc tego gniota.