Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32428
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Nie traktujcie tego filmu (w sumie 3 filmów) jako próby dokładnego odwzorowania historii ukazanej w kilkuset odcinkach anime. Trzeba pamiętać, że tytuł filmu jak i całej serii to Dragon Ball, więc przede wszystkim chodzi tutaj o poszukiwanie magicznych smoczych kul, a nie o dokładne odwzorowanie historii Goku i jego przyjaciół.

Według mnie dobrze, że cała historia dzieje się w czasach nam współczesnych i podporządkowana jest obecnie panującym "trendom". Tragicznie i tandetnie wyglądałby film nagrany w 2008 roku, w którym wszystko wygląda jak z 20-letniej bajki. Wszystko ukazane w bajce wydawało się fajne, te ich stroje z naramiennikami, kolorowe włosy, skóra, latające pojazdy, pseudo urządzenia techniczne itp. Teraz padłbym ze śmiechu widząc w filmie kolesia w rajtuzach z niby zbroją z wielkimi naramiennikami. Film zdobyłby tytuł kiczu roku, a wiadomo, że nie jest to szczególnie ambitna produkcja.

Dobrze że bohaterzy jeżdżą współczesnymi samochodami, ubierają się tak jak ludzie teraz każdego dania, chodzą do współczesnych szkół, a nie są częścią jakiegoś nowoczesnego świata przyszłości widzianego okiem twórców bajki ok. 20 lat temu.

ocenił(a) film na 1
cezarekg

MI Chodzi tylko o to Ze nie Ma TUTAJ KRILIANAAAAAAAA!! I Tenshina i Kaoza!!!!
to hańba to tak jak bym ogladał Power rangers bez zoltego tego wojownika bo nie pasował ! dla mnie to nie pojete ! miała byc ekranizacja ze wszystkim elemantami i wszystkimi bohaterami !! łacznie z Olongiem IO tym Kotkiem Yamshy!
jeszcze duzo zastrzen do wygladu np: Genialny Żołw chyba ogladali jeden ocinek jak Goku polecial do mutaito w przeszlosc i tram zobaczyli go jako młodego i go takim zrobili ! do reszty tez! załoze ze kazdy szanujacy sie fan DB inaczej nakrecił by ten film i innych aktorów dobrał!
Pozdro!

ocenił(a) film na 7
MistrzNadMistrzami

Tylko że każdy fan chciałby umieścić wszystko naraz, co jest niemożliwe. Masz podobno 3 filmy pewnie gdzieś po 2 godziny każdy, czyli 6 godzin na opowiedzenie historii. Wiadomo, że jakby krilian lub tenshin, kaoz pojawił się tylko na chwilkę fan wiedziałby o kogo chodzi, a film ma być bardziej uniwersalny i celować również w widzów nie znających całej serii.

ocenił(a) film na 3
cezarekg

Nie ma miejsca na Krilana czy Teshina, bo nie ma czasu, ale na Teto, Mai czy jakiegoś Carey'a to czas jest??

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
MistrzNadMistrzami

ja Ci powiem czemu ich nie ma. Z Krilana, Tenshina i Kaoza cięzko zrobić cycate lalunie w obcisłych strojach - z Mai nieco łatwiej.
a Carey i Teto - cóż, chłopaki to pewnie ukłon w stronę Amerykańców.
ten film będzie miał niewiele wspólnego z naszym Dragon Ballem

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
cezarekg

Moment ehh no trzeba sie z tym zgodzić ale Dragon Ball jest klasyka dla każdego kto lubi Anime Każdy Fan Anime wie co to jes DB i oglądał przynajmniej 2 razy wszytkie odcinki i ogladał by je bez końca dlatego przywiązujemy tak dużą wage do szczegółw Ja wychowałam się na tej Anime i śmiałam sie z perypeti Songa i Krilana żałuje ze go nie ma. A co do umieszczania akcji w naszych czasach? To chyba TYLKO I WYŁACZNIE po to by film był KOMERCYJNY i pozostawiam to bez komentarza to już prędzej przezyła bym brak Krilana. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
kama_36

Ten Film Jest Robiony Tylko I wylacznie z mysla o sianoe który za niego zbija! dla mnie mogla by byc tak jest ale razem z Krilan tenshinem kaozem bez Careya teto ale Mai mogla by byc razem z pilafem i tym psiakiem i wtym filmie oni by byli smiesznym watkiem
Pozdro!