Nie traktujcie tego filmu (w sumie 3 filmów) jako próby dokładnego odwzorowania historii ukazanej w kilkuset odcinkach anime. Trzeba pamiętać, że tytuł filmu jak i całej serii to Dragon Ball, więc przede wszystkim chodzi tutaj o poszukiwanie magicznych smoczych kul, a nie o dokładne odwzorowanie historii Goku i jego przyjaciół.
Według mnie dobrze, że cała historia dzieje się w czasach nam współczesnych i podporządkowana jest obecnie panującym "trendom". Tragicznie i tandetnie wyglądałby film nagrany w 2008 roku, w którym wszystko wygląda jak z 20-letniej bajki. Wszystko ukazane w bajce wydawało się fajne, te ich stroje z naramiennikami, kolorowe włosy, skóra, latające pojazdy, pseudo urządzenia techniczne itp. Teraz padłbym ze śmiechu widząc w filmie kolesia w rajtuzach z niby zbroją z wielkimi naramiennikami. Film zdobyłby tytuł kiczu roku, a wiadomo, że nie jest to szczególnie ambitna produkcja.
Dobrze że bohaterzy jeżdżą współczesnymi samochodami, ubierają się tak jak ludzie teraz każdego dania, chodzą do współczesnych szkół, a nie są częścią jakiegoś nowoczesnego świata przyszłości widzianego okiem twórców bajki ok. 20 lat temu.
MI Chodzi tylko o to Ze nie Ma TUTAJ KRILIANAAAAAAAA!! I Tenshina i Kaoza!!!!
to hańba to tak jak bym ogladał Power rangers bez zoltego tego wojownika bo nie pasował ! dla mnie to nie pojete ! miała byc ekranizacja ze wszystkim elemantami i wszystkimi bohaterami !! łacznie z Olongiem IO tym Kotkiem Yamshy!
jeszcze duzo zastrzen do wygladu np: Genialny Żołw chyba ogladali jeden ocinek jak Goku polecial do mutaito w przeszlosc i tram zobaczyli go jako młodego i go takim zrobili ! do reszty tez! załoze ze kazdy szanujacy sie fan DB inaczej nakrecił by ten film i innych aktorów dobrał!
Pozdro!
Tylko że każdy fan chciałby umieścić wszystko naraz, co jest niemożliwe. Masz podobno 3 filmy pewnie gdzieś po 2 godziny każdy, czyli 6 godzin na opowiedzenie historii. Wiadomo, że jakby krilian lub tenshin, kaoz pojawił się tylko na chwilkę fan wiedziałby o kogo chodzi, a film ma być bardziej uniwersalny i celować również w widzów nie znających całej serii.
Nie ma miejsca na Krilana czy Teshina, bo nie ma czasu, ale na Teto, Mai czy jakiegoś Carey'a to czas jest??
ja Ci powiem czemu ich nie ma. Z Krilana, Tenshina i Kaoza cięzko zrobić cycate lalunie w obcisłych strojach - z Mai nieco łatwiej.
a Carey i Teto - cóż, chłopaki to pewnie ukłon w stronę Amerykańców.
ten film będzie miał niewiele wspólnego z naszym Dragon Ballem
Moment ehh no trzeba sie z tym zgodzić ale Dragon Ball jest klasyka dla każdego kto lubi Anime Każdy Fan Anime wie co to jes DB i oglądał przynajmniej 2 razy wszytkie odcinki i ogladał by je bez końca dlatego przywiązujemy tak dużą wage do szczegółw Ja wychowałam się na tej Anime i śmiałam sie z perypeti Songa i Krilana żałuje ze go nie ma. A co do umieszczania akcji w naszych czasach? To chyba TYLKO I WYŁACZNIE po to by film był KOMERCYJNY i pozostawiam to bez komentarza to już prędzej przezyła bym brak Krilana. Pozdrawiam