Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Profanacja

ocenił(a) film na 1

Ten film to jest profanacja DB. Wogóle leczenie Kamehameha to jakas kpina. To jest przecież atak. Te wszystkie sceny walki, zrobione po amatorsku. Brak klimatu wogóle. Dragonball to była kreskówka łacząca w sobie humor, wzruszenie i długie, ciekawe walki ze zwrotami akcji. Tutaj nie było niczego z tych elementów, a całość została wykonana beznadziejnie.

ocenił(a) film na 7
Seitaro

Nie wierzyłem, że dla kogoś może jeszcze być niejasna kwestia "leczniczego" Kamehameha.

ocenił(a) film na 1
Doktor_Wong

Oczywiscie wszystko jest jasne. Te kamehameha dziala na zasadzie respiratora bo tak powiedzieli fani tego gniota.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
UBEKakaPOLICJA

Tak się składa, że nie respiratora tylko defibrylatora. Mówić o czymś leczącym można kiedy powoduje to zagojenie się ran i nagły przypływ dobrego zdrowia, a tutaj nic takiego nie było. Po prostu pobudzenie pracy serca przy pomocy impulsu, nie widzę w tym nic nienormalnego.

Doktor_Wong

"...nie widzę w tym nic nienormalnego..." jakbyś sie pofatygował i obejrzał anime lub poczytał mange może byś zauważył. W ogóle głupota scenarzysty przeraża w tym gniocie.
Jeszcze jedno ciekawe stwierdzenie:
"...przy pomocy impulsu..." taki impuls rozrywał na kawałki niejednego śmiałka z dalszej odległości wiec niedorzeczne jest stosowanie kamy w ten sposób.

Seitaro

klapa..dno...mogiła...za co?? tego nawet filmem nieda sie nazwac;/ aż mi żal Chow Yun-Fat'a, poco on sie wkręcił w ten film ;(

ocenił(a) film na 1
Seitaro

Wielka profanacja. Mogli nazwać inaczej film i bohaterów. Chcieli zrobić komercję by przyciągnąć ludzi a ponieśli porażkę i film okazał się klapą. Całe szczęście, bo Dragon Ball może być tylko Akiry.

maciejanos1986

jest gorzej niz myslalem..DB reborn powstaje ....normalnie @$##$ moze strzelic;/

ocenił(a) film na 7
Don_Jaras

A są już na ten temat jakiekolwiek nieco bardziej pewne informacje?

Doktor_Wong

Hmm czy wiarogygodne to niewiem ale jak narazie takie znalazlem. -> http://dbnao.net/forum/viewtopic.php?p=148948
a na IMDB niestety niemam konta premium wiec z tamtad sie nic nie dowiedzialem. Wg mnie to fabuła moze byc taka ze nameczanie przyleca po swoje kule, na ziemie tez spadnie vegeta i razem z Goku ich przepędzą...

użytkownik usunięty
Don_Jaras

Srednia ocena: 3,93/10
Co to ma być? Ten film nie zasługuje na więcej niż 2/10

ocenił(a) film na 1

http://www.youtube.com/watch?v=m-r4B0Fa_-s to jest lepsze od tej całej wysokobudżetowej produckji :D:D:D

ocenił(a) film na 1
lolop

bez kitu tutaj jest przynajmniej klimat walki z DB a nie tak jak w tym gniocie

ocenił(a) film na 1
omen399

Powiem krótko nie oglądałem tego filmu i nie mam zamiaru oglądać. Nie wiem czy na podstawie dragon balla może powstać film nie animowany. Na pewno to cięzkie zadanie ,któremu ten pseudo-film nie sprostał.