Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

Straszne

użytkownik usunięty

Przeraża mnie ,że producenci ( nie wiem kogo był to zamysł) zrobili z tego filmu typowe amerykańskie filimidło z 'party' w domu i innymi nieporadnymi stałymi tematami rodem z kazdego zaadresowanego do mlodziezy filmu USA. Aktorzy , probowali cos wykreowac ale biorac pod uwage jak marna i zalosna jest fabuła tego filmu , pomijajac watki zaczerpniete z mangi a pozniej tysiackrotnie przeksztalcone, nie potrafie wyrazic jak bardzo mnie to rozczarowalo. Mijają lata a te amerykanskie bubki popełniają te same błedy, niczym nie zaskakuja tylko wciskają nam taka sama papke z idiotycznymi scenkami ze szkoly, pierwsza miloscia nie mogaca otworzyc szafki szkolnej i pseudo-szkolnymi napastnikami, ktorzy chwala sie swoimi furami.Niestety choc bardzo staram sie byc obiektywna , nie potrafie pozbyc sie tej kłującej zadry. Efekty specjalne klasy sredniej ('so-so'), kuglarskie sztuczki do luftu,fabuła żenująca.Pozostawiam bez oceny.

ocenił(a) film na 7

Ech...a jednak jeszcze znalazł się ktoś kto przyczepił się do wątku szkolnego jakby on miał dla filmu jakieś większe znaczenie.

użytkownik usunięty
Doktor_Wong

Nie 'ktoś' ale Ja. Oczywiście ,że miał znaczenie bo wpływa na całokształt wizualizacji i zniechęca od początku. Jakieś marne popisy głownego bohatera by zaimponowac wzdychającej 'moj Ci on' laleczce.

Oceniłaś film na 3 a napisałaś że zostawiasz bez oceny :D Ja filmu jeszcze nie oglądałem, bo nie będę oglądał filmów w CAM nigdy w życiu, ale wracając do tematu nie czepiałbym się tak wątku szkolnej miłości bo to przecież jest kino dla młodzieży (chociaż zapewne wszyscy fani DB i DB:Z są już dorośli), i nieznającym historii DB ten właśnie wątek jest potrzebny, bo wiadomo że ich love story nie było takie proste, a jakoś to trzeba było zmieścić w takim krótkim filmie. A co do "papki" to niestety się zgodzę, w stanach panuje chory stereotyp, którym kieruje się młodzież i którym kierują się scenarzyści wciskając go w każdy film dla młodzieży, który z kolei staje się gniotem (przeważnie). Pozdrowienia Claire Pozostawiam bez oceny.

użytkownik usunięty
OrziWater

Wystawiłam ocene później ,gwoli ścisłości. Pozdrowienia. Pozostawiam bez oceny.