Generalnie film całkiem niezły o ile nie będziemy patrzeć na niego surowo przez pryzmat serialu anime bo patrząc w ten sposób można się dopatrzeć pewnych różnic. Jednak największą wadą tego filmu jest jegfo długość...w niecałe 1,5h chcieli pokazać nam historię Goku która tak naprawdę powinna być bardziej obszerna dzięki czemu uniknęli by chaosu. Akcja działą się troszkę za szybko przez co nie można było do końca wczuć się w klimat serialu. mam nadzieję że klejną część wydłużą do conajmniej 2 lub nawet 2,5 godziny i postawią większy nacisk na przedstawienie postaci które tutaj poza Goku staystowały. Tak czy inaczej film się fajnie oglądało i był całkiem przyjemny. Moja ocena 7/10.
To fakt, że za krótki, bo obejrzeniu czułem lekki niedosyt, to znaczy chętnie bym jeszcze popatrzył, a tu już koniec. Poza czasem filmu za krótki jest też czas akcji, który zmieścił się w pięciu dniach. Może bez przesady w drugą stronę, ale mogli chociaż rozciągnąć akcję na przynajmniej miesiąc.
fakt...niestety widać że nie natrudzili sie zbytnio nad tym filmem...mam nadzieję że przyłożą się nieco do kolejnej części...bardziej rozbudują fabułę, poświęcą troszkę uwagi przedstawieniu różnych postaci i akcja będzie się rozwijać troszkę dłużej, a przedewszystkim brakowało mi troszkę walki w finałowym starciu...trwała ona może ze 2min...może nawet mniej...aby dobrze stworzyć taki film potrzeba conajmniej 2h zwłaszcza że w DB pojawia się wiele postaci i każdej należy się przysłowiowe 5 min a nie tylko jakiś tam epizod. Rozumiem że np. można film o Supermanie zrobić w 1,5h bo bohater główny jest właściwie jeden i wystarczy czasu by przedstawić jego perypetie natomiast gdy jest ich więcej to wypada ich pokazać troszkę dłużej.
Co? całkiem niezły film? nawet dgybym nigdy wcześniej nie widział kreskówki Dragon Ball to uznałbym ten film za totalną porażkę. Cieszę się że nie poszedłem na to badziewie do kina. Gra aktorska na poziomie "M jak miłość", efekty specjalne robili chyba ludzie od filmu "Wiedźmin", a scenariusz... nawet nie mam do czego porównać taki beznadziejny :/ Przy takich filmach dochodzę do wniosku że na filmwebie powinny być minusowe oceny
uwierz mi że widziałem znacznie gorsze filmy niż ten...zwłaszcza ostatnio ogladałem kilka takich filmów które miałem ochotę wyłączyć już po 30 minutach...a kilka z nich wyłączyłem...tak więc nie jest z tym jeszcze tak źle...ale jak dla Ciebie taki jest to ok
A ja mam nadzieje, ze nie zrobia kolejnej czesci. Nie mowie, ze film jest dnem, bo dalem mu 4/10, czyli ponizej oczekiwan. Ale chaos i naiwnosc przekroczyla wszelakie granice. Postacie rowniez do kitu, nie przypominaja anime jak i caly film nie przypomina. Z prawdziwego Dragon Balla moze wzieli 5% calosci. Nie chce ogladac dalszych przygod, chyba ze dadza inny tytul, bo Dragon Ball to z pewnoscia nie jest.