Dragonball: Ewolucja

Dragonball Evolution
2009
3,2 32 tys. ocen
3,2 10 1 32429
2,1 12 krytyków
Dragonball: Ewolucja
powrót do forum filmu Dragonball: Ewolucja

ZApewne niektórzy po mnie niezle pojada, ale uwazam ze ocena powinna byc przynajmniej 6/10, wiec ludzie nie sugerujcie sie ocena... Film nawet fajny, idealny do obejrzenia na niedzielny wieczor z cala rodzinka, troche humoru, aktorstwo tez jest ok, wiec ogolnie spoko, choc czyje maly niedosyt, a glownie z tego powodu ze za krotki, powinien trwac tak ze dwie godziny, bo te 80 pare minut to jednak za krotko, film nie zdazyl sie dobrze rozkrecic a tu juz zakonczenie. No i niestety film mial za maly budzet, co bylo widac, ale jak na film drugiej kategorii to byl dobry i polecam.

A co do fanow DG to wiekszosc pewnie chcialaby aby film byl idealnym odbiciem bajki i najlepiej niech fabuja zostanie taka sama, tylko ze po co kolejny raz ogladac to samo, tylko ze z prawdziwymi aktorami, adaptacje roznych anime, gier itp. maja sie do tego ze fabuja jest nieco zmieniona niz w oryginale.

ocenił(a) film na 1
Chatkins

Mi się wydaje, że fani Dragon Ball'a chcieliby, żeby ten film był jakimkolwiek odbiciem anime. W sumie... Postacie z filmu mają tak samo na imię jak bohaterowie anime.. To już całkiem sporo, prawda?..

ocenił(a) film na 1
lukasz471

ale z was czubki hehe, to juz bylo przerabiane, poczytajcie forum bo niechce mi sie powtarzac tego samego, powiem tylko ze jestescie w wielkim bledzie

remolx

Że niby w jakim błędzie są bo nie rozumiem o co Ci chodzi? To, że tobie się nie podobało nie znaczy że innym też.. Proste i logiczne.

ocenił(a) film na 1
Chatkins

Saga nie chodz tu lepiej bo argumentow nie masz zadnych na obrone tego shitu a prujesz sie tu jak jakas lafirynda.

@autor tematu

Kolejny ziom ktory wypisuje brednie.

"A co do fanow DG to wiekszosc pewnie chcialaby aby film byl idealnym odbiciem bajki i najlepiej niech fabuja zostanie taka sama, tylko ze po co kolejny raz ogladac to samo, tylko ze z prawdziwymi aktorami, adaptacje roznych anime, gier itp. maja sie do tego ze fabuja jest nieco zmieniona niz w oryginale."

Co to do cholery jest DG?? I daruj sobie gadke ze chcielibysmy kopie anime. Chcielismy aby film czerpal garsciami z m/a. Czy odrobina podobienstwa do anime to tak wiele? Ten film z DB ma wspolne 2 rzeczy smocze jaja i imiona bohaterow.

"ZApewne niektórzy po mnie niezle pojada, ale uwazam ze ocena powinna byc przynajmniej 6/10, wiec ludzie nie sugerujcie sie ocena..."

Nie jestes tu od tego aby mowic komukolwiek czym ma sie sugerowac a czym nie.

"Film nawet fajny, idealny do obejrzenia na niedzielny wieczor z cala rodzinka, troche humoru, aktorstwo tez jest ok, wiec ogolnie spoko, choc czyje maly niedosyt, a glownie z tego powodu ze za krotki, powinien trwac tak ze dwie godziny"

Humor slaby,aktorstwo masakryczne i dzieki Bogu ze ten film nie trwal dluzej. Powinien trwac max z 20min bo dluzsze ogladanie tego gniota powoduje frustracje.

"No i niestety film mial za maly budzet, co bylo widac, ale jak na film drugiej kategorii to byl dobry i polecam."

Nawet z takim budzetem mogliby zrobic cos sensownego. Tajwanska produkcja z 89 roku jest lepsza a nakrecili film maja pare dolcow.
Film to dno kategorii Z. Takie dziela nie powinny ukrzec swiatla dziennego. I wybaczcie ale jesli jakis pajac czyt. Wong mowi ze DB nie nadaje sie na material filmowy i ze zmieni wszystko pod swoj film to niech pocaluje mnie w dupe. Na zaden film tego pana juz nigdy nie pojde do kina.

UBEKakaPOLICJA

"Nie jestes tu od tego aby mowic komukolwiek czym ma sie sugerowac a czym nie."

ocenił(a) film na 7
SagaTM

1. Sorki za pomylke DB, a nie DG... moj blad
2. UBEKakaPOLICJA: "Nie jestes tu od tego aby mowic komukolwiek czym ma sie sugerowac a czym nie. " no wlasnie, nie jestes...
3. "Tajwanska produkcja z 89 roku jest lepsza a nakrecili film maja pare dolcow. " no to moze ty nakrecisz DB za pare zlotych i pewnie tez bedzie lepszy...
4. "Chcielismy aby film czerpal garsciami z m/a" to najlepiej", to najlepiej niech zrobia kilkudzieciecio godzinny film i wszystko niech bedzie tak jak w serialu...
4. "Wong mowi ze DB nie nadaje sie na material filmowy i ze zmieni wszystko pod swoj film" no i ma racje bo jak ma zmiescic wszystkie watki 90 minutach, to jednak troche ciezko

ocenił(a) film na 1
Chatkins

"2. UBEKakaPOLICJA: "Nie jestes tu od tego aby mowic komukolwiek czym ma sie sugerowac a czym nie. " no wlasnie, nie jestes..."

To ty napisales zeby sie ludzie nie sugerowali ocena. Ja besztam film bo mi sie nie podobal.

"3. "Tajwanska produkcja z 89 roku jest lepsza a nakrecili film maja pare dolcow. " no to moze ty nakrecisz DB za pare zlotych i pewnie tez bedzie lepszy..."

Tak rozumiem oczywiscie. Z dupy argument. Wedlug was nie moge krytykowac filmu bo sam lepszego nie zrobie. Prawda jest taka ze wersja z 89r jest lepsza i ma wiecej wspolnego z DB niz ten gniot za 45mln.

"4. "Chcielismy aby film czerpal garsciami z m/a" to najlepiej", to najlepiej niech zrobia kilkudzieciecio godzinny film i wszystko niech bedzie tak jak w serialu..."

Po tym wnioskuje ze jestes debilem. Nie raz na forum bylo to tlumaczone ale rozumiem ze pustaki i tak tego nie zrozumieja.

"4. "Wong mowi ze DB nie nadaje sie na material filmowy i ze zmieni wszystko pod swoj film" no i ma racje bo jak ma zmiescic wszystkie watki 90 minutach, to jednak troche ciezko"

Kolejny argument z dupy. Jesli mieli zamiar robic film 90 minutowy nie powinni robic go w cale.

UBEKakaPOLICJA

Ubek ten zwrot "z dupy" to jeden z tych twoich problemów? Pozwól, że kogoś zacytuje...

"Nie jestes tu od tego aby mowic komukolwiek czym ma sie sugerowac a czym nie. "

A Debilem jest osoba która rzuca inwektywami powyżej bo jak nazwać osobnika który nie potrafi toczyć normalnej dyskusji na publicznym forum?

ocenił(a) film na 1
SagaTM

Sagus ale mam ci przypomniec jak kazdy na tym frum sypal argumentami ze ten film to syf a ty na zadne nie odpowiadales? I dlaczego doszukujesz sie w zwrocie "z dupy" jakis podtekstow? Chetnie cie wyslucham. Mozesz mi sie zwierzyc prawie ze wszystkiego. Tylko pamietaj jesli powiesz ze komus stala sie krzywda bede musial zglosic to do kolegow na komendzie.

ocenił(a) film na 7
UBEKakaPOLICJA

Ubek nie chce mi sie juz z toba sprzeczac, bo ta gadanina sie nigdy nie skonczy, ja wyrazilem swoja opinie o tym filmie i zachecam go do ogladania, ty tez napisales co o filmie sadzisz, tylko roznica jest taka, ze ja wyrazilem sie w sposob kulturalny, a tobie najwidoczniej kultury osobistej brak, kazdy ma prawo wyrazania swoich opini, ale niech robi to w sposob cywilizowany, a nie uzywa wulgaryzmow i wyzywa...

ocenił(a) film na 2
Chatkins

idealny do obejrzenia na niedzielny wieczor z cala rodzinka,
Bardziej bym powiedzial, ze do obejrzenia wraz z kumplami przy piwie, gdyby mial fajne efekty. GDYBY :/.
"troche humoru."
Który bawił młodych. Choć nie, motyw z imieniem Chichi był nawet zabawny, jako jedyny w filmie.
"aktorstwo tez jest ok,"
Jeżeli brać pod uwagę aktorstwo, jako całość, to jest ono gorsze niż w filmach Emmericha.
A to, że Ubek pisze w sposób wulgarny, to się nie dziwię. Wiesz ilu retardów boi sie dyskusji na temat tego filmu i potrafi tylko flejmic? :/

Eneru

Ale jakiej dyskusji? Przecież to są tylko wasze subiektywne opinie :P A motyw zakładania multikont i nawoływania by zaniżali ocenę jest wręcz kuriozalny :P Zresztą to tylko świadczy o was.. i waszej kulturze osobistej bo tłumaczyć człowieka który obrzuca innych inwektywami jest co najmniej śmieszny.

ocenił(a) film na 2
SagaTM

Ja zakładam multikonta tylko w grach online i _raczej_ nigdy nie mówiłem ludziom, aby zaniżali oceny tego gówna (podkreślam raczej, bo zwyczajnie nie pamiętam).

ocenił(a) film na 1
SagaTM

Sage przestan sie blaznic bo z toba od samego poczatku nie mozna bylo prowadzic jakiejkolwiek dyskusji. Z wongiem moglismy na lajcie torpedowac sie argumentami natomiast ty i banda tobie podobnych potrafiliscie wypisywac kocopoly o multikontach, o tym ze nie widzielismy filmu,ze chcielismy 100% kopie anime. Nie potrafiliscie odpowiedziec na zadne argumenty. Saga nie wnosisz nic do tematu ale prujesz sie tu non stop.

ocenił(a) film na 7
UBEKakaPOLICJA

Ubek wlasnie tak z ciekawosci czytalem niektore twoje posty, myslac, ze to beda idiotyczne teksty z twojej strony, ale natknalem sie na taki jeden, zacytuje go:
"Dobra skonczcie z tym ze niema tego czy tamtego itp. Moze beda w naspenym filmie.A teraz moje odczucia co do filmu po obejrzeniu cama.Cuda na kiju :D Film slaby.Juz wiem ze do kina nie ide ale od poczatku:

/"Film jest naprawde slaby.Nie zasluguje na ocene 1/10 bo jest ona krzywdzaca ale film nie zachwyca.Efekty w filmie sa slabe.Na co poszlo te 100mln ? Czemu musieli wszystko w tym filmie udziwniac ?Po co wylania sie z pod ziemi ta gora jak Piccolo mial 7 kul ? Po co zrobili z kul cos na zasadzie Palantiru ? Glupich sytuacji w filmie jest mnustwo np. most zrobiony przez Goku z cial tych Kitludzi(dobrego okreslenia ktos wyzej uzyl na te potworki).Oozaru wyglada jak husky.Napewno sa pozytywy w tym filmie:
Roshi- Chow zajebiscie zagral.Najlepiej zagrana postac w tym filmie.Mozna powiedziec ze go ratuje :D Tu wielki +
Bulma- najlepiej zagrana postac po Roshim.Baba dala rade.
humor - nie ma go specjalnie duzo w filmie ale bylo pare momentow gdzie sie usmiechnalem :D
Mei - bo fajna z niej babeczka i milo sie na nia patrzylo :D

To tera wady filmu
-efekty dno.Z takim budzetem mozna bylo sie postarac.Kitludzie slabo wygladaja.Ki to tragedia.Czulem zazenowanie jak widzialem te ataki ki.Po co kazda osoba ma inny kolor Ki ? Do dupy z takim czyms ;]
-Goku,Yamsha,Chi-Chi,banda pokurwiencow ze szkoly aktorstwo drewniane.Slabo zagrali i tyle.Jak bym ogladal M jak milosc czy inny serial.
-Fabula jest slaba.Nie klei sie.Panuje Chaos.Watpie zeby normalny widz nie znajacy DB sie w tym polapal.
-Brak klimatu.Nie ma w tym filmie choc krzty klimatu z DB.
-Wszelkie glupie sytuacjie i kombinowanie na sile.Wymyslali co tylko mogli aby film byl efektywny.Denerwowaly mnie tylko te cuda na kiju jakie byly przedstawiane w tym filmie.

Wiec podsumowujac film slaby,rozczarowal mnie i to bardzo.Mialem nadzieje ze cos w tego wyjdzie ale nadzieja matka glupich :D Film dostaje ode mnie 4/10 .Chow ratuje ten film jak i aktorka grajaca Bulme.Humor takze podnosi note tego filmu.Gohan nie wiem co ty w tym widzisz i lapie sie za glowe jak sobie pomysle ze dales temu obrazowi 10/10 gdzie u mnie nawet Gladiator tyle nie dostal :D"

i powiem ci szczeze ze w czesci moze nawet tej wiekszej masz racje, ale w tm sie nie zgadzam:

1. "Po co kazda osoba ma inny kolor Ki ? Do dupy z takim czyms ;]" tutaj to czepiles sie szczegolu w sumie...
2."Goku,Yamsha,Chi-Chi,banda" pokurwiencow ze szkoly aktorstwo drewniane.Slabo zagrali i tyle.Jak bym ogladal M jak milosc czy inny serial. Aktorzy slabo nie zagrali, tylko mieli takie kwestie denne w sumie, a szczegolnie Yamsha, moim zdaniem...
3."Watpie zeby normalny widz nie znajacy DB sie w tym polapal." Ja DB wogole nie znam, jedynie jak znajomi o tym rozmawiali w podstawowce i sie jarali ty, mi wtedy DB nie przypadl do gustu, ale po filmie zaczalem ogladac z ciekawosci od poczatku cale anime, mimo ze mam 19 lat...

ocenił(a) film na 7
Chatkins

No i dla mnie zdecydowanie za niska ocena, ja sam dalem 7/10, wielkim minusem tego portalu jest ze w sumie by obejrzec jakis film nie mozna sie sugerowac ocena, bo duzo jest takich niedobitkow ktorzy tworza nie wiadomo ile kont by tylko zanizyc ocene filmu, co widac przy tym i nawet otarlem sie o post jakiegos debila, ktory sam przyznal ze zaklada juz ktores tam konto

ocenił(a) film na 1
Chatkins

Wiesz jako fan db czekalem na ekranizacje DB i dlatego teraz cisne po tym filmie. Nie zawsze nalezy kierowac sie ocenami z FW ale czesto potrafia one ustrze cie przed obejrzeniem jakiegos shitu. Co do aktorow to zawsze bronilem Chowa bo moim zdaniem podolal swojej roli i ratuje ten film. reszta moim zdaniem zagrala slabo. Na pewno wplyw na ich gre mialy napisane dialogi ale mogli sie bardziej postarac. I ze tez ci sie chcialo przegladac moje prowokujace posty xD

ocenił(a) film na 7
UBEKakaPOLICJA

Po prosu chcialem sie upewnic ze jestes takim debilem i przy kazdym filmie prowokujesz postami typu co za shit, najgorzy film jaki widzialem itp.. ludzi i wyzywasz ich, bo juz nie raz sie na takich pajacow natknalem, ale widze ze potrafisz tez normalnie napisac, wiec zwracam honor...

ocenił(a) film na 2
Chatkins

Tak to jest...większość obrońców tego kiepskiego kina opiera się na opinii SagiTM aka. marnego znawcy filmów, który ocenia ten film jakby był arcydziełem, a jednocześnie boi się merytorycznej dyskusji.

ocenił(a) film na 1
Eneru

O to to to. Eneru ladnie wszystko podsumowal. Oczywiscie dodal bym do opisu sagi pare rzeczy ale dam mu spokoj.

ocenił(a) film na 2
UBEKakaPOLICJA

Bo to, że komuś się film podobał, ale zdaje sobie sprawę z jego licznych wad (np. Wong, choć on naprawdę mógłby trochę przejrzeć na oczy z pewnymi wadami filmu ;)), to jest "ok". Gorzej, gdy ktoś obwołuje ten film arcydziełem, którym -nawet, jakby oceniać go z każdej perspektywy z osobna- nie jest.