PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10034393}
6,5 20 tys. ocen
6,5 10 1 19559
6,8 78 krytyków
Dream Scenario
powrót do forum filmu Dream Scenario

Świetna metafora nie tylko na temat kapryśności fanów, ulotności sławy, ale też trafnie przedstawiony mechanizm, jakie to opowieści tworzą sobie o nas w swoich głowach inni ludzie. I możemy ich przekonywać, że jesteśmy inni, mamy dobre intencje, jak raz się coś zasieje, to tam rośnie już poza naszą kontrolą.
Bardzo ciekawa rola Nicholasa Cage'a, a film nie tylko do śmiechu.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Lewactwo nigdy nie ma dobrych intencji

ocenił(a) film na 6
DonVitoCorleone

Zgadza się. Amen

ocenił(a) film na 9
Bokciu

Potwierdzam.

ocenił(a) film na 6
Leszy2

I ja także. Wystarczy tylko trochę znać historię.

ocenił(a) film na 8
DonVitoCorleone

A co ma "lewactwo" do tego filmu?

ocenił(a) film na 8
Agatonik

A cancel culture w całej swojej słynnej lewicowej tolerancji to wynalazek prawacki czy może jednak lewacki?

ocenił(a) film na 7
DonVitoCorleone

Urodziłeś się taki głupi czy brales korki

ocenił(a) film na 8
DonVitoCorleone

Nie da się tego wiedzieć.

ocenił(a) film na 8
Agatonik

Bardzo trafne podsumowanie. Niestety tacy są ludzie - jak już coś sobie ubzdurają, to zadepczą człowieka, nie próbując w ogóle dochodzić prawdy. Widziałem to w życiu wiele razy i sam tez tego doznałem.
W kontekście całego filmu, bardzo mocna jest symbolicznie początkowa opowieść o zebrze, która teoretycznie może liczyć na ochronę stada.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Trafiłeś w sedno dodałam od siebie, że energia, która w danej chwili się w nas wytwarza jest odbierana przez inne istoty i tez warto o tym pamiętać zastanawiając się czemu tak a nie inaczej los nam sprzyja bądź nie i dlaczego mamy bądź nie mamy przychylności innych ludzi. Warto też dbać o siebie, swoje aspiracje ….

ocenił(a) film na 8
Agatonik

Nie spodziewałem się tak dobrego nowego filmu z Nicolasem, super. Świetny pomysł, przykre i kłujące przesłanie. Warto mimo słabszej końcówki.