PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504129}

Dredd

2012
6,4 55 tys. ocen
6,4 10 1 54971
6,5 40 krytyków
Dredd
powrót do forum filmu Dredd

Świetne recenzje wśród krytyków i widzów. Przed premierą pewne było powstanie kontynuacji...
Premiera się odbyła i film zaliczył bardzo słabe wyniki... Nie ma to jak chodzić na Titanica 3D,
czy inne badziewia, a dobre kino omijać szerokim łukiem...

ocenił(a) film na 4
kaczoburger

no i ? Czy uważasz, że gdy przeczytam ten wywiad z reżyserem, który na wstępie wprowadza w błąd czytelnika, zmienie swoją ocene i nagle napisze - f**k ten film jest super?
To że umiesz używać obcego języka, nie oznacza, że masz wyłączyć myślenie, polaczku...

ocenił(a) film na 9
emu_

ty lepiej włącz czytanie ze zrozumieniem, czarnuchu...
"znajdziesz odpowiedź co z tym raidem"

ocenił(a) film na 4
kaczoburger

Twoja odpowiedz dodała ci 5 punktów do bystrości na filmwebie mozesz je tez przekazać na swoje konto w naszej klasie! Nie zmarnuj ich chłopcze na głupoty!

emu_

A twoja 5 odjęła! Prubój dalej!

emu_

Jak dla mnie Dredd jest lepszy pod każdym względem od Raid, który też jest dobrym filmem. A gra Urbana jest rewelacyjna.

Szejku

Średnia spada wciąż... Co za ludzie, naprawdę nie mają pojęcia o kinie.

Szejku

Film niczego sobie, nie udawał, że jest czymś innym niż w rzeczywistości. Bardzo fajnie pokazane w sposób wizualny działamie narkotyku. Stylizacja postaci partnerki Dredda też super.

ocenił(a) film na 8
Szejku

Dobry film, a finansowa klapa. A potem zdziwienie, że w Hollywood kręcą gówno.

Bodzepor

No niestety. Na takiego gównianego Residenta poszło znacznie więcej ludzi niż na bardzo dobrego Dredda.

ocenił(a) film na 8
Szejku

Ten cały resident to nawet nie był film, tylko zlepek przypadkowych, debilnych scen, a zarobił ponad 200 milionów.
Moim zdaniem problemem Dredda był brak odpowiedniej reklamy i w kinach film padł, ale za dzielnie walczy na płytach, więc może da radę.

ocenił(a) film na 7
Szejku

Film jest dobrą adabtacją komiksową który ma brudny klimat jeśli chodzi o miejsce umiejscowienia akcji to jest to ciekwae rozwiozanie dodające efektu klaustrofobicznego .Sędia dredd. jest dość wyraziztym bohaterem oddającym ducha komiksowego bohatera jest to zasługa dobrej gry aktorskiej urbana oraz rospisanej przez scenariusz postaci. Szkoda tylko że nie byłem na tym filmie w kinie bo egekty 3d musiały być zadowalające

mrPARADOKS

Były dobre, choć nie jestem fanem 3d. :)

ocenił(a) film na 7
Szejku

Ja też nie zwłaszcz że zdjęcia to więcej kasy z portwela