W rzeczy samej momentami bardziej komiczny niż tragiczny (może taki był zamiar reż.) ale należy pochwalić za wizualność = nakręcony niemal perfekcyjnie, a i zagrany dobrze, no i ta ścieżka stylizowana pod lata 80 - cudeńko! Trudny do sklasyfikowania...ale to ma swój urok. Dobre kino rozrywkowe! ps. College feat. Electric Youth - A Real Hero 'Drive original soundtrack' -cudeńko jak ktoś czai bazę w elektronice lat 80 tych;)
Dokładnie,soundtrack rewelacyjny.Ostatni raz Byłem tak zachwycony ścieżką dźwiękową w filmie 'Tron legacy"świetnie budowała klimat tak jak w tym filmie.
Masz calkowita racje. Soundtrack jest niesamowity. No i powtorze to co juz pisales, ale ostatni tak dobry soundtrack tez slyszalem w "tron legacy". Tam wymiata daft punk
zgadzam się w 100% - jedna z lepszych jakie słuchałam w ostatnim czasie polecam :]
tak. ścieżka dźwiękowa rewelacyjna. świetnie pasuje do filmu- aut, klimatu czy nawet postawy drivera.
polecam także Kavinsky - Nightcall.
fajnie zaraz po projekcji, wsrod wracajacych na parking ludzi, ktos zaczal nucic ostatni utwor, ktos inny podchwycil i nagle slychac bylo jak ludzie pogwizduja muzyke z filmu. To bylo fajne.
wow, zacheciles mnie do sluchania Kavinsky i musze powiedziec ze jest super. Slucham na Spotify ale musze chyba sciagnac. Uzaleznia, dzisiaj mam zamiar sciagnac cos niecos i posluchac w aucie.
Wielkie dzieki za tytuł tim_tim- własnie wróciłam z kina i pierwsze co to musiałam znaleźć ten utwór!
Proszę bardzo:) Widzę, że miłośników trochę się zebrało:)) Może założymy fanklub tego soundtracku i tego typu muzyczki lat 80?;)))
http://www.youtube.com/watch?v=A9J4R4KYv-s Wciśnij "pokaż więcej" , słuchaj, wybieraj, który Ci się najbardziej spodoba i ściągaj:)
film generalnie mnie nie zawiódł, nawet się pozytywnie rozczarowałem :) ale muzyka... wbijała w fotel, rewelacyjnie dobrana :)
PS. na tubie znalazłem, ale może ktoś wie skąd ściągnąć mp3 tych dwóch utworów: ???
Kavinsky - Nightcall http://www.youtube.com/watch?v=7az3_-lvmNk
College feat. Electric Youth - A Real Hero http://www.youtube.com/watch?v=-DSVDcw6iW8
Ja słucham Kavinskiego już 3 dzień non stop, nawet kupiłam sobie koszulkę z nadrukiem Kavinskiego w necie ;)
Muzyka jest świetna,jedna z najlepszych ścieżek dźwiękowych !
Mnie też urobiła ta muza,dzięki temu filmowi powróciłem do słuchania elektro lat 80-tych,nie wiem na jak długo ale zawsze to jakaś odskocznia,,Jakbym cofnął się w czasie,niesamowite...
Tak jest!...Pościągałem od razu co dało się:) Niestety jak na razie nie umiem znaleźć mp3 College feat. Electric Youth - A Real Hero, ale chyba kupie całą płytę więc:)...No to witaj w klubie;) Już na troszkę jest!:)
A propos ścieżki, nie dawało mi to spokoju więc poczytałem forum imdb i znalazłem tam odpowiedź. W filmie zostały użyte jeszcze fragmenty dwóch utworów, które nie znajdują się na soundtracku. Oba pochodzą ze ścieżki do "The Social Network" i zostały skomponowane przez Trenta Reznora i Atticusa Rossa. Pierwszy, "Intriguing Possibilities" pojawia się w scenie, kiedy Driver i Standard spotykają się z kucharzem i Blanche w sprawie napadu. Drugi zaś jest tłem do spotkanie Drivera z Berniem. Ten drugi utwór podoba mi się szczególnie, ponieważ jest złowieszczy i pasuje do natury spotkania i wystroju restauracji.
Dzięki;) Jeżeli lubisz takie klimaty, polecam zespół M83 utwory: (We own the sky, Midnight City... przykładowo), Phantogram - When I m small, Let Me Go, Mouthful of Diamonds...czy też Groove Armada - I Won t Kneel, Paper Romance...
tim_tim dzieki za pokazanie wiekszej ilosci zespolow ktore tworza naprawde dobra muzyke! dla mnie osobiscie nie liczy sie gatunek czy kategoria muzyczna a sama muzyka to co artysta chce przekazac. no i w tym wypadku po raz kolejny widac wlasnie dobrze stworzona muzyke.
Więc jak się nazywa ten drugi utwór z Social Network
bo jeden to Intriguing Possibilities
Bardzo proszę o podanie drugiego tytułu
oops! tytuł drugiego utworu to "3:14 Every Night". Początek tego utworu pojawia się wcześniej, w innej scenie.
Według mnie podczas sceny z kulą ( gosling + chłopiec) pojawia się utwór Hand Covers Bruise. Oczywiście nie byłem w kinie tylko skorzystałem z zasobów internetu:)
Według panujących opinii wersja która pojawiła się na necie nie posiada ostatecznej ścieżki która była zaprezentowana w kinie, więc równie dobrze tego utworu nie ma w wersji kinowej.
dzieki za podpowiedz co do tych dwoch utworow, cieszy mnie ze takie filmy powstaja kazdy ma wybor tylko szkoda ze w kinach lansują sie same shity....:) noo prawie :)