Tak dobrze nie jest, teraz ma na imdb 7.9. Po paru latach pewnie będzie z 7.6 albo 7.7 ustabilizowana ocena.
No tak, przecież imdb to wyznacznik poziomu artyzmu. Dam Ci radę, nie warto się sugerować miejscem w rankingu ;)
Dzięki. Nie potrzebuje rad. Mam swój gust i jestem bardzo wymagający.
Ale nikt nie zaprzeczy, że imdb oraz rottentomatoes są duzo lepszym wyznacznikiem niż filmweb,
by się potencjalnie zupełnie nie zawieść. Co do drive to 7.9 na imdb to bardzo przyzwoita ocena.
To, że RT i IMDB są lepszy wyznacznikiem niż filmweb to się każdy zgodzi oczywiście, tam nie ma miejsca na takie arcydzieła jak Nietykalni w top3 :)
Jestem świeżo po seansach obu filmów, "nietykalnyni" oraz "drive" i kompletnie nie rozumiem jak jeden może mieć ocenę 8,7 oraz być w top3 rankingu światowego (toż to arcydzieło można by pomyśleć) a drugi ledwo powyżej 7 pkt się wybijać. Prawda o tym pierwszym filmie jest taka, że scenariusz powstał na podstawie książki / filmu dokumentalnego sprzed lat, dodano do tego elementy komediowe, w końcu branża rozrywkowa i to ma być recepta na sukces? Nawet Abdel Sellou (w końcu o nim film) przyznał, że w rzeczywistości aż tak zabawnie to nie było, co mnie cholernie dotknęło bo nie podoba mi się to jak bierze się przygnębiające ale jednocześnie piękne historie i robi się z nich po prostu komedie. W końcu jest to po części film biograficzny i podkolorowanie historii w taki sposób aby trafiła w gusta szerszej publiki nie jest może naganne, ale na pewno nie genialne. Geniuszu w tym filmie nie ujrzałem. Natomiast sam "Drive" jak najbardziej magiczny, ten film się po prostu ogląda, zrobił na mnie znacznie większe wrażenie.
no faktycznie lepiej sie opierac na ocenach polmozgich amerykanow z megalomania niz na polskim filmwebie
hehehe nie chcę myśleć stereotypowo, ale coś w tym jest. że oni w "Nietykalnych" rasizm zobaczyli i zero ciepłego humoru... Dzicy są :P
rasizm to juz im na glowe padl w Europie tez sie tak zaczyna robic jak kogos nie lubisz innej nacji to juz rasista jestes, cos powiesz nie tak to rasista, tylko nikt nie widzi ze czarni sto razy czesciej gorzej mowia o bialych ale wtedy jest ok tylko jak bialy cos powie to rasizm.
nie generalizujmy tak, bo każdy przypadek jest inny..., a nie lubić jakiegoś narodu to nic wielkiego tylko trzeba kulturalnie to wyrażać, a większość takich nielubiących tego nie potrafi... :/
7,9 dla drive jak na nudne cieple kluchy ktore maja tyle wspolnego z "drive" co kukulka z delfinem to rzeczywiscie wysoka ocena, polowa tych ocen to sikajace po nogach nastolatki fanki Goslinga ktorego wpatrujacy sie wzrok mozna bylo obserwowac przez pol filmu az do znudzenia.
no wiesz amerykance i tak siedza z tymi grubymi tylkami w fotelach i zra chipsy wiec taki nudny i slamazarny film trafia w ich gusta bo od czegos bardziej zywszego i nasaczonego akcja mogliby dostac zawalu.